Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
716 odpowiedzi w tym temacie

#601 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 14:06

A babeczka chciała aż 30 osób, gdzie ja ich znajdę.

A nie mogą być anonimowe ankiety?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#602 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 20:34

Tematy ciężkie, nie za dużo literatury, bo są to nowe tematy, ale mają coś w sobie.

fakt ciekawy, oststnio czytalam jakis poradnik jak uporac sie z traumą DDA . mysle, ze literatury jest coraz wiecej i na bank duzo jest artykulów w prasie pedagogicznej itp.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#603 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 20:49

A nie mogą być anonimowe ankiety?

Ankieta niestety nie odda tego co bym chciała uzyskać, gdyż osoby będą ogólnikowo pisały i nie zawsze prawdę. Jest to taki temat, że trzeba się naprawdę otworzyć i pozwolić by wspomnienia wróciły. Niestety nie jest to łatwe i nie każdy chce.

mysle, ze literatury jest coraz wiecej i na bank duzo jest artykulów w prasie pedagogicznej itp.

Dobrze napisałaś, że jest coraz więcej literatury, ale nie ma jej aż tak dużo.

Zaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#604 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 21:14

Zaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę.

Moim zdaniem nikt Ci na to nie pozwoli <bezradny></span> będzie za mało danych żeby pracę opierać na 1 osobie.
Bo jakie przedstawisz wnioski na koniec opierając się na pojedynczym przypadku?

Ankieta niestety nie odda tego co bym chciała uzyskać, gdyż osoby będą ogólnikowo pisały i nie zawsze prawdę. Jest to taki temat, że trzeba się naprawdę otworzyć i pozwolić by wspomnienia wróciły. Niestety nie jest to łatwe i nie każdy chce.

Zawsze można dać ogłoszenie w internecie np., że umówisz się na rozmowę odnośnie pracy mgr na taki i taki temat lub bezpośrednio w jakiś ośrodkach porozmawiać z dyrekcją.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#605 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 21:24

Zaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę

Ja opierałam swoje badania na indywidualnym przypadku i wyszły genialnie, myślę, że to byłoby dla Ciebie świetne rozwiązanie. Jeśli poświęcisz badaniom trochę pracy powinno wyjść wyśmienicie :mrgreen: A z literatury badawczej opierałam się na Pilchu, u niego zagadnienia są wyczerpujące.

#606 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 22:01

Wnioski są, ale nie można tego uogólnić i napisać, że jest tak zawsze czy w większości.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#607 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 22:20

Wnioski są, ale nie można tego uogólnić i napisać, że jest tak zawsze czy w większości

Napiszesz, że w tym przypadku było tak czy siak. Nie da się inaczej tego zrobić. Każdy jest inny i nie zawsze ilość ma znaczenia, a jakość. Każda z technik badawczych ma swoje plusy i minusy, także musisz wiedzieć jakaś się posłużyć do swoich badań, dlatego trzeba się najpierw dobrze zastanowić co najlepiej odzwierciedliłoby badany przypadek.

#608 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:27

Moim zdaniem nikt Ci na to nie pozwoli

Metoda indywidualnego przypadku jest metodą badawczą i my jako pedagodzy możemy jej bez problemu używać. Wiele osób ode mnie pisała pracę licencjacką opierając się tylko o historię jednej osoby. Tylko wtedy badania te muszą być dogłębne, a nie jak w przypadku badania ankietą wielu osób.
Ale właśnie dowiedziałam się, że tą metodą można badać niewielką grupę osób, więc akurat mam 3-4 osoby które bez problemu by ze mną porozmawiały na ten temat :-)

Takie same jak na przypadku 30 osób, bo wnioski stawiam odnośnie moich badań, tego co one wykazały. A czy badam jedną czy 30 osób to nie ma różnicy. Tylko jak napisała eli nie mogę ich porównywać ani uogólnić.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#609 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:55

Katarzynka89, no to jestem zaskoczona, że jest taka możliwość.

JkIEp1.png

#610 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 20:33

3-4 osoby które bez problemu by ze mną porozmawiały na ten temat :-)

to juz jest ok, bo mozna porównywac , jakies wnioski wyciagac, wiadomo ze nie na tyle by uogólniac , ale jakies wnioski wysnuwac mozna.
gdybys miała 30 doglebnych przypadków robic to chyba byłby doktorat.
ja do mojej mgr przejrzałam wszelkie ksiazki jakie wydano w naszym kraju na moj temat , no i mnóstwo artykułow , ale wlasnie samych badan było mało, a juz na moj temat to nie było, tylko jako czesc innych badan .
a co do tematu to w wielu uczelniach jest lista tematów do napisania.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#611 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 17:27

Katarzynka89, temat bardzo ciekawy i na czasie. Pogadaj z promotorką czy zgodzi się tylko na kilka przykładów i do roboty ;)

A ja powinnam niedługo wybrać temat a kompletnie nie mam pomysłu <bezradny></span> Chyba udam się do promotora, którego miałam na licencjacie i zapytam czym się zajmuje i zobaczę czy się da coś wymyślić...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#612 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 14 listopada 2012 - 08:46

A ja bym potrzebowała kogoś, kto mógłby pomóc w napisaniu planu pracy magisterskiej.
Minusem jest to, że nie mam tematu, bo moja promotorka na moje pytanie czy ten, który wybrałam ma ręce i nogi odpisała, że zaprasza na seminarium razem z moim planem pracy.
Ja myślałam o temacie: Wpływ literatury dziecięcej na rozwój dzieci 5-6 letnich.
I tak jak z teorią być może coś wymyślę tak kompletnie nie wiem jak się zabrać za tą część metodologiczną, więc jeśli ktoś umie pomóc to będę wdzięczna.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#613 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 19:01

Kala Ja mam temat "czynniki determinujące rangę wydarzeń sportowych", cuś takiego :P U mnie nie ma do tego polskiej literatury, więc ja korzystam z angielskiej, moje pisanie polega na tłumaczeniu książek, co jest strasznie pracochłonne :-(
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#614 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 19:27

Moja praca też powinna się już pisać, a ja nawet jeszcze materiałów w terenie nie zebrałam. I muszę to zrobić jak najszybciej, jeszcze póki ładna pogoda. Magisterkę piszę na temat zbliżony do licencjatu a dokładniej interesują mnie ścieżki dydaktyczno-przyrodnicze, ekologiczne i szlaki turystyczne. Musze sprawdzić ile ich jest, czy są oznakowane, co chronią i czy ludzie o nich wgl wiedzą. Pracy sporo a czas leci...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#615 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:09

Kala Ja mam temat "czynniki determinujące rangę wydarzeń sportowych", cuś takiego :P U mnie nie ma do tego polskiej literatury, więc ja korzystam z angielskiej, moje pisanie polega na tłumaczeniu książek, co jest strasznie pracochłonne :-(

A na czym Ty jesteś? Ciekawy temat, nawet bardzo. Ja do swojej magisterki też nie miałam polskich książek, ale się namęczyłam, aż mi się odechciało pisać. A to Twój temat? W sensie czy sama go wymyśliłaś?

Każdy z nas urodził się ateistą

#616 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:28

89kasienka89, Fajny temat :) Podoba mi się ale faktycznie jeśli nie ma polskich pozycji to może być ciężko. Też korzystałam z kilku książek po angielsku i wiem jaka to męka, strasznie dużo czasu samo tłumaczenie zajmuje. U mnie na licencjacie niektóre osoby podjęły się pisania całej pracy po angielsku (w sumie nie wiem po co bo profitów żadnych z tego nie było) i widziałam jak się męczyli. Na ile stron musisz pisać prace ?
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że sprawnie Ci to mimo wszystko pójdzie ;-)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#617 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 07:57

Riia, jestem na Turystyce i Rekreacji, i tak, sama wymyśliłam temat, bo cały rok ma denne, takie same, a że chciałam postawić na coś innego, to muszę się męczyć :lol: Kala1702, koło 100 ze wszystkim tak myślę, nawet nie wiem :lol:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#618 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 05 września 2013 - 12:03

A ja w dalszym ciagu nie wiem kiedy mam obrone. Juz trzeci raz poprawiam ostatni rozdzial bo promotorowi ciagle sie cos nie podoba.

Mam mnóstwo nauki do tej pracy. Musze wykuć wszystkie art na pamieć daty powstania ustaw itp :roll:

Wkurza mnie to ,ze bylam na studiach mgr - administracyjnych a w pracy praktycznie wszystko pod prawo karne :shock: Ja rozumiem ,ze moj promotor to karnista , niestety jeden z najbardziej wymagajacych.. ale prawa to nie studiowalam :evil:

iv09i09kftvt0mdm.png

#619 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 września 2013 - 13:40

Melodia19, trzeba zacisnąć zęby i ostatni wysiłek uczynić- ja pamiętam też miałam taką upierdliwą promotorkę, a na końcu, już na obronie luzik był- a przed nas koszmarnie przeciągnęła :roll:

Mnie w październiku obrona czeka, teoria już prawie wygłądzona, tylko badania zostały, ale to ciekawe będzie ;-)

#620 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 05 września 2013 - 14:29

Mnie w październiku obrona czeka, teoria już prawie wygłądzona, tylko badania zostały, ale to ciekawe będzie

Mnie tez pewnie poczatkiem pazdziernika.
Dwie osoby juz sie bronily u tego promotora w lipcu. Ledwo na 3 . Ponoc jest straszny, niemily i bardzo popisuje sie przed dziekanka. Jedna osobe trzymal 50 minut. Lubi udowadniac ze sie czegos nie nauczylo. Po obronie wzial te dwie osobby i przy komisji dostali opierdziel jak nie mogli czegos tam wiedziec <bezradny></span>
Moze dam rade nie wazne dla mnie na jaka ocene chce miec tylko to za sobbą <bezradny></span>

iv09i09kftvt0mdm.png