A nie mogą być anonimowe ankiety?A babeczka chciała aż 30 osób, gdzie ja ich znajdę.
Praca dyplomowa.. inżynierska, magisterska, licencjacka...
Napisano 07 listopada 2012 - 20:34
fakt ciekawy, oststnio czytalam jakis poradnik jak uporac sie z traumą DDA . mysle, ze literatury jest coraz wiecej i na bank duzo jest artykulów w prasie pedagogicznej itp.Tematy ciężkie, nie za dużo literatury, bo są to nowe tematy, ale mają coś w sobie.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 07 listopada 2012 - 20:49
Ankieta niestety nie odda tego co bym chciała uzyskać, gdyż osoby będą ogólnikowo pisały i nie zawsze prawdę. Jest to taki temat, że trzeba się naprawdę otworzyć i pozwolić by wspomnienia wróciły. Niestety nie jest to łatwe i nie każdy chce.A nie mogą być anonimowe ankiety?
Dobrze napisałaś, że jest coraz więcej literatury, ale nie ma jej aż tak dużo.mysle, ze literatury jest coraz wiecej i na bank duzo jest artykulów w prasie pedagogicznej itp.
Zaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę.
Napisano 07 listopada 2012 - 21:14
Moim zdaniem nikt Ci na to nie pozwoliZaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę.
Bo jakie przedstawisz wnioski na koniec opierając się na pojedynczym przypadku?
Zawsze można dać ogłoszenie w internecie np., że umówisz się na rozmowę odnośnie pracy mgr na taki i taki temat lub bezpośrednio w jakiś ośrodkach porozmawiać z dyrekcją.Ankieta niestety nie odda tego co bym chciała uzyskać, gdyż osoby będą ogólnikowo pisały i nie zawsze prawdę. Jest to taki temat, że trzeba się naprawdę otworzyć i pozwolić by wspomnienia wróciły. Niestety nie jest to łatwe i nie każdy chce.
Napisano 07 listopada 2012 - 21:24
Ja opierałam swoje badania na indywidualnym przypadku i wyszły genialnie, myślę, że to byłoby dla Ciebie świetne rozwiązanie. Jeśli poświęcisz badaniom trochę pracy powinno wyjść wyśmienicieZaczynam zastanawiać się czy nie zrobić po prostu indywidualnego przypadku i tylko na jednej osobie poprzeć moją całą pracę
Napisano 07 listopada 2012 - 22:01
Wnioski są, ale nie można tego uogólnić i napisać, że jest tak zawsze czy w większości.Bo jakie przedstawisz wnioski na koniec opierając się na pojedynczym przypadku?
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 07 listopada 2012 - 22:20
Napiszesz, że w tym przypadku było tak czy siak. Nie da się inaczej tego zrobić. Każdy jest inny i nie zawsze ilość ma znaczenia, a jakość. Każda z technik badawczych ma swoje plusy i minusy, także musisz wiedzieć jakaś się posłużyć do swoich badań, dlatego trzeba się najpierw dobrze zastanowić co najlepiej odzwierciedliłoby badany przypadek.Wnioski są, ale nie można tego uogólnić i napisać, że jest tak zawsze czy w większości
Napisano 07 listopada 2012 - 23:27
Metoda indywidualnego przypadku jest metodą badawczą i my jako pedagodzy możemy jej bez problemu używać. Wiele osób ode mnie pisała pracę licencjacką opierając się tylko o historię jednej osoby. Tylko wtedy badania te muszą być dogłębne, a nie jak w przypadku badania ankietą wielu osób.Moim zdaniem nikt Ci na to nie pozwoli
Ale właśnie dowiedziałam się, że tą metodą można badać niewielką grupę osób, więc akurat mam 3-4 osoby które bez problemu by ze mną porozmawiały na ten temat
Takie same jak na przypadku 30 osób, bo wnioski stawiam odnośnie moich badań, tego co one wykazały. A czy badam jedną czy 30 osób to nie ma różnicy. Tylko jak napisała eli nie mogę ich porównywać ani uogólnić.Bo jakie przedstawisz wnioski na koniec opierając się na pojedynczym przypadku?
Napisano 08 listopada 2012 - 20:33
to juz jest ok, bo mozna porównywac , jakies wnioski wyciagac, wiadomo ze nie na tyle by uogólniac , ale jakies wnioski wysnuwac mozna.3-4 osoby które bez problemu by ze mną porozmawiały na ten temat
gdybys miała 30 doglebnych przypadków robic to chyba byłby doktorat.
ja do mojej mgr przejrzałam wszelkie ksiazki jakie wydano w naszym kraju na moj temat , no i mnóstwo artykułow , ale wlasnie samych badan było mało, a juz na moj temat to nie było, tylko jako czesc innych badan .
a co do tematu to w wielu uczelniach jest lista tematów do napisania.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 13 listopada 2012 - 17:27
A ja powinnam niedługo wybrać temat a kompletnie nie mam pomysłu
Napisano 14 listopada 2012 - 08:46
Minusem jest to, że nie mam tematu, bo moja promotorka na moje pytanie czy ten, który wybrałam ma ręce i nogi odpisała, że zaprasza na seminarium razem z moim planem pracy.
Ja myślałam o temacie: Wpływ literatury dziecięcej na rozwój dzieci 5-6 letnich.
I tak jak z teorią być może coś wymyślę tak kompletnie nie wiem jak się zabrać za tą część metodologiczną, więc jeśli ktoś umie pomóc to będę wdzięczna.
Napisano 26 sierpnia 2013 - 19:01
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 26 sierpnia 2013 - 19:27
Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:09
Kala Ja mam temat "czynniki determinujące rangę wydarzeń sportowych", cuś takiego
U mnie nie ma do tego polskiej literatury, więc ja korzystam z angielskiej, moje pisanie polega na tłumaczeniu książek, co jest strasznie pracochłonne
A na czym Ty jesteś? Ciekawy temat, nawet bardzo. Ja do swojej magisterki też nie miałam polskich książek, ale się namęczyłam, aż mi się odechciało pisać. A to Twój temat? W sensie czy sama go wymyśliłaś?
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:28
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję że sprawnie Ci to mimo wszystko pójdzie
Napisano 28 sierpnia 2013 - 07:57
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 05 września 2013 - 12:03
Mam mnóstwo nauki do tej pracy. Musze wykuć wszystkie art na pamieć daty powstania ustaw itp
Wkurza mnie to ,ze bylam na studiach mgr - administracyjnych a w pracy praktycznie wszystko pod prawo karne
Napisano 05 września 2013 - 13:40
Mnie w październiku obrona czeka, teoria już prawie wygłądzona, tylko badania zostały, ale to ciekawe będzie
Napisano 05 września 2013 - 14:29
Mnie tez pewnie poczatkiem pazdziernika.Mnie w październiku obrona czeka, teoria już prawie wygłądzona, tylko badania zostały, ale to ciekawe będzie
Dwie osoby juz sie bronily u tego promotora w lipcu. Ledwo na 3 . Ponoc jest straszny, niemily i bardzo popisuje sie przed dziekanka. Jedna osobe trzymal 50 minut. Lubi udowadniac ze sie czegos nie nauczylo. Po obronie wzial te dwie osobby i przy komisji dostali opierdziel jak nie mogli czegos tam wiedziec
Moze dam rade nie wazne dla mnie na jaka ocene chce miec tylko to za sobbą