Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak oddać do sklepu buty?...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 01 września 2008 - 13:36

Kurcze, orientowalam sie troche no i watpie, zeby mi wymienily, ba, zeby kase oddali, jedynie, jezeli bedzie uszkodzenie to naprawia, bo ze sie buty rozchodzily to nie problem sklepu;/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#22 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 01 września 2008 - 15:52

bo ze sie buty rozchodzily to nie problem sklepu;/

ale jak mogły się aż tak rozchodzić po 3 założeniach <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#23 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:42

nie wiem wlasnie, ale co ja moge, jak udowodnie, ze 3 razy? moze 30? no wlasnie...ehh trudno, moze mi noga napuchnie czy cos, to beda dobre;))
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 klaudia84

klaudia84
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 01 września 2008 - 23:04

Kochana a ja mam jedną radę!! Albo nawet dwie :)
Masz dwa wyjścia (pracuję w sklepie z butami to wiem ;P)
Albo delikatnie "postaraj się" aby Ci się ten paseczek po prostu urwał :D i wtedy nie będą mieli wyjscia jest to wada do reklamacji
Drugie wyjscie jest takie, że możesz zastosować wewnątrz bucika taką żelową półwkładeczkę - jest niewidoczna a troszkę zmniejsza buta i powoduje że stopa się nie ślizga. Czasami pomaga!!
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#25 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 03 września 2008 - 17:50

Kochana a ja mam jedną radę!! Albo nawet dwie :)
Masz dwa wyjścia (pracuję w sklepie z butami to wiem ;P)
Albo delikatnie "postaraj się" aby Ci się ten paseczek po prostu urwał :D i wtedy nie będą mieli wyjscia jest to wada do reklamacji

no wiesz, pewnie da rade, ale boje sie, zeby wlasnie nie bylo widac, iaz ja to uczynilam...

Drugie wyjscie jest takie, że możesz zastosować wewnątrz bucika taką żelową półwkładeczkę - jest niewidoczna a troszkę zmniejsza buta i powoduje że stopa się nie ślizga. Czasami pomaga!!

wiesz no ja juz mialam takie wkladki, ale strasznie mi sie slizga stopa w nich - nie wiem dlaczego strasznie od nich stopa mi sie poci... moze kupic z innej firmy proponujesz cos konkretnego?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#26 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 04 września 2008 - 11:48

maartekkk, buty mogą Ci naprawić, dać nowe bądź też zwrócić pieniądze. Oddając je do reklamacji możesz zaznaczyć, który z wariantów wybierasz, jednakże rzadko się zdarza, żeby sklep oddał pieniądze. Zazwyczaj jest to naprawa, zamiana na nowe, albo ewentualnie wymiana na inne.
Zwrot pieniędzy należy Ci się zaś bezdyskusyjnie w momencie gdybyś oddawała te same buty po raz drugi do reklamacji. Tak stanowi prawo, kiedyś o tym sporo czytałam i stąd to wiem :)
I nie daj się w sklepie albo jeśli sama nie potrafisz wykłócać sie o swoje idź z kimś kto umie. Przecież to nie jest normalne żeby buty się rozchodziły czy żeby jakaś gumka rozciągała się po 3 założeniach...

#27 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 października 2010 - 07:51

No to się podzielę z wami moją historią związaną z reklamowaniem butów. :evil:
Otóż te szare botki, które pokazywałam na forum-po tym jak posmarowałam je (bezbarwnym) tłuszczem do impregnacji obuwia-zmieniły kolor na czarny... Nie ściemniały czy coś, ale zrobiły się totalnie czarne :!:
Wysłałam je do reklamacji. Wczoraj buty otrzymałam z powrotem a na decyzji rzeczoznawcy przeczytałam: "Drogi użytkowniku! Posmarowała Pani buty czarną pastą w mazaku to proszę napisać a nie zgłasza Pani jakieś "wady"
Myślałam że eksploduje!!!!!!!!!!! <killer></span> <angryred></span>
Dodatkowo napisała że zrobiła próbę na innej parze pastą bezbarwną i obuwie nie zmieniło koloru-tylko że ja je posmarowałam tłuszczem-co też wiedziała ta baba! Nawet markę podałam żeby nie było niejasności.
Faktycznie, kupiłam szare buty po to żeby je przepastować na czarno i na beszczela domagać się reklamacji. :roll: :roll:
Od sprzedawcy dowiedziałam się że mogę się odwoływać ale buty pójdą do tego samego rzeczoznawcy więc najlepiej byłoby dać cuty do innego rzeczoznawcy który by podważył opinię pierwszego.
Mając imię i nazwisko tej idiotki która robiła ekspertyze znalazłam ją w necie-niestety nie odbierała telefonu bo ja bym jej powiedziała co o tym myślę. :evil:
Zadzwoniłam więc do producenta tego tłuszczu z zapytaniem czy ich produkt może zmieniać kolor obuwia-dowiedziałam się że może je LEKKO przyciemnić ale taka sytuacja nie powinna sie wydarzyć jak u mnie i prawdopodobnie obuwie zostało źle zafarbowane.
Został mi więc tylko telefon do producenta (dzięki wujek google) Producent zaproponował że mogę te buty przysłać im do reklamacji ale najlepiej jak zadzwonię do ich rzeczoznawcy-który będzie w środę.
Tak się zawzięłam że z chęcią bym poszła na to, problem w tym że buty zamiast w nich chodzić to będą tak krążyć... <bezradny></span>

#28 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 09 października 2010 - 09:12

Tak się zawzięłam że z chęcią bym poszła na to, problem w tym że buty zamiast w nich chodzić to będą tak krążyć... <bezradny></span>

Zazdroszczę ci uporu.Ja bym odpuściła,no chyba,że by kosztowały z 500 zł.
Tylko teraz zanim sprawa się rozstrzygnie to może minąć parę miesięcy a butów jak nie było tak nie będzie.Podziwiam cię ,że dopominasz się o swoje i walczysz .Życzę by sprawa rozstrzygnęła się na twoją korzyść. :-)

#29 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 09 października 2010 - 16:23

mloda, niestety wiesz, skór ma to do siebie, że może nawet od bezbarwnej pasty, zmienić kolor, dlatego zawsze n pastach pisze, żeby sprawdzić na jakimś kawałku i odczekać. No ale to nie zmienia faktu, że butki są czarne teraz! Nie chcę Cię złamywać, ale obawiam się, że choćbyś jak kombinowała to oni Ci reklamacji nie uwzględnią-wiesz jak to z nimi jest. A ty będziesz tracić kasę na wysyłki i szarpać nerwy.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#30 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 października 2010 - 18:08

choćbyś jak kombinowała to oni Ci reklamacji nie uwzględnią

wtedy zostaje rzecznik praw konsumenta ;-) zawsze jest wyjście <jezorek11></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#31 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 09 października 2010 - 21:48

zawsze jest wyjście <jezorek11></span>

ale nie zawsze racjonalne i opłacalne i wcale nie jest powiedziane, że rzecznik coś poradzi :)
A młoda na paście pisało żeby spróbować na małym niewidocznym kawałku czy skóra zmieni kolor?

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#32 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 października 2010 - 07:03

A młoda na paście pisało żeby spróbować na małym niewidocznym kawałku czy skóra zmieni kolor?

nie <bezradny></span>
już nie chodzi o tą reklamację, najbardziej wpieniło mnie to że ktoś mi wmawia coś czego nie zrobiłam <killer></span> :
"posmarowała pani buty czarną pastą w mazaku..." bla bla bla :evil:

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 17:04

i co buty do kosza poszły ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko