Codziennie- bez ani rusz
makijaż codziennie czy przy okazji?
Napisano 18 maja 2015 - 17:24
Napisano 17 listopada 2015 - 21:39
PRAWIE codziennie ale są takie dni, kiedy nie ruszma sie z domu i wtedy chodze bez ![]()
Napisano 19 listopada 2015 - 13:51
Codizennie, nie wyobrażam sobie, aby obcym ludizom codziennie ukazywac moje prawdziwe oblicze, natura jest zarezerowana dla wybranych
PRAWIE codziennie ale są takie dni, kiedy nie ruszma sie z domu i wtedy chodze bez
Tak to ja też
Napisano 25 listopada 2015 - 13:07
Jak nigdzie niewychodzę, albo tylko do sklepu czy gdzieś w poblize to się nie maluję w ogóle. A tak to wystarcza mi lekkii podklad i tusz bo mam jasne rzesy ![]()
Napisano 29 listopada 2015 - 01:13
Kiedyś malowałam się bardzo mocno i codziennie. Jednak porównanie tego mocnego makijażu z moją buzią sote zaczęło mnie przerażać.Teraz codziennie, obowiązkowo nakładam mój sprawdzony podkład Loreala Infallible (klasyczny), trochę korektora pod oczami i roż. Podkład trzyma się doskonale cały dzien nie wysuszając mojej suchej skóry. Do tego jedna, jedyna czarna kreska i odrobina najczęściej brązowego cienia. Ust nie maluję, bo i tak szybko zjadałam pomadkę. Może czasem nałożę samą kontrówkę. Wyglądam dobrze, bo moja skóra ma ładny, równy kolor a wygląda naturalnie bez nadmiaru kolorów, jak to było kiedyś.
Użytkownik Basiencja edytował ten post 29 listopada 2015 - 01:17
Napisano 01 grudnia 2015 - 18:03
Kiedyś nie ruszyłam się z domu bez makijażu, nawet siedząc w domu go robiłam. Teraz nie obejdę się bez tuszu do rzęs. To czy się umaluję, czy nie zależy tylko od mojego nastroju i widzi mi się.
Napisano 25 lutego 2016 - 22:01
Codziennie. Mam brzydką cerę, więc nie ma szans, żeby nie używać codziennie fluidu i pudru, oko też lubię podkreślić.
Napisano 02 marca 2016 - 12:13
U mnie to nie jest codziennie, szczególnie gdy nie planuję wychodzić.
Ale tak to jak pracowałam to malowałam się codzienie.
Za to teraz mam więcej czasu by ten makijaz dopracować
Napisano 03 marca 2016 - 11:12
tez mam brzydka cere ale ponieważ po pudrach jest jeszcze gorsza wiec nie używam, tusz w 95 % przypadkow jest a kredka jak mam czas ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 08 marca 2016 - 14:42
ja zdecydowanie muszę mieć na sobie makijaż każdego dnia. Z reguły mam kreskę plus delikatny cień na powiekach do tego tusz do rzęs, który je koniecznie pogrubi i podkład Loreala z serum przeciwzmarszczkowym bo mam małą śrubkę na punkcie zmarszczek mimicznych ![]()
Cała zabawa polega na tym, żeby podkład był naturalny i niewidoczny z linia skóry na szyi i rozświetlił mi buzie. Kreska powiększyła mi oko a róż podkreślał kości policzkowe.
Prawda jest taka, że ja naprawdę lubię robić makijaż i kocham wszelkie nowinki z nim związane. Nawet nie pisze ile mam kolorów cieni do powiek ![]()
Napisano 14 kwietnia 2016 - 09:15
a która z nas nie ma obsesji na tym punkcie? w sumie po latach malowania się to już dochodzę do swoistego rodzaju perfekcji. potrafię się wyrobić codziennie z moim makijażem i prostowaniem włosów w 15 minut ![]()
Napisano 10 maja 2016 - 14:36
Ja jestem na przeciwnym biegunie: nie maluję się nigdy.
Dokładnie nigdy. Nawet nie mam żadnych kosmetyków upiększających. Jestem alergiczką, mam okropną skórę i nie zamierzam jej sobie zniszczyć. A poza tym jestem nonkonformistką, na złość babci odmrożę sobie uszy
i lubię robić rzeczy, których większość nie robi i nie robić rzeczy, które większość robi.
Natomiast ozdabiam się: strojem, biżuterią (pstrokatą, "choinkową", nie-elegancką, niekoniecznie europejską), ozdobami do włosów (bandanki, przypinane warkoczyki z muliny, opaski, w porywach nawet sztuczne kwiaty).
Napisano 11 maja 2016 - 14:31
Delikatny makijaż na codzień, mocniejszy na jakieś wyjścia, na wieczór. Ale nie wyobrażam sobie wyjść bez lekkiego makijażu do pracy, no i obowiązkowo puder matujący do torebki do poprawek w ciągu dnia.
Napisano 31 lipca 2016 - 12:18
Delikatnie, ale codziennie. A jakiego pudru używacie do wykończenia makijażu?
Napisano 15 sierpnia 2016 - 18:24
A na czym Ci zależy? Rozjaśnienie, zmatowienie?
Napisano 16 sierpnia 2016 - 20:22
Ja znam taki dobry rozświetlający puder loreal true match highlight kupiłam sobie go ostatnio w drogerii. Daje naturalny efekt rozświetlonej twarzy, nadaje blask, skóra nie jest wysuszona. Makijaż idealny na wyjście ze znajomymi, imprezę itp.
Napisano 18 sierpnia 2016 - 12:01
A masz może zdjęcie jak wygląda na skórze? Nie słyszałam jeszcze o nim. A mój rozświetlający się już kończy i nie był chyba ideałem. Widziałam w internecie, że jest do jasnej i do ciemnej karnacji tak?
Napisano 18 sierpnia 2016 - 22:13
Totalnie najleoszy puder moim zdnaiem to vichy ten transparentny ![]()
Napisano 20 sierpnia 2016 - 18:13
Ja bym chciała rozświetlający, taki dopasowujący się do skóry. Koniecznie z lusterkiem i w przyzwoitej cenie. Vichy to raczej dla mnie za drogi ![]()