Nauki przedmałżeńskie
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:19
tak,niedaleko nas znalezlismy polski kosciol i akurat tak nam sie trafilo,ze jak poszlismy na msze to ksiadz w ogloszeniach wyczytal,ze za tydzien zaczynaja sie kursyto Ty tam w Londynie je przeszłaś tak
w listopadzie zaczynalismy,mielismy 5 spotkan co niedzielea ile przed slubem robiliscie ?
temat glowny - seks przedmalzenski - wielkie zlo
no bylo tez kilka innych tematow typu kiedy malzenstwo jest nie wazne w oczach kosciola,ale ogolnie - nieczego nowego sie nie dowiedzielismy
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:12
Co oczywiście było świetnym sposobem na utrzymanie cichy bo każdy chciał to mieć już za soba (bo to dosyć wygodny sposób niż poźniej chodzenia specjalnie na zebrania)
Tematy były takie jak seks przedmałżenski, porody
tyle z tego pamiiętam
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:19
tez mialam takie swiadectwo z liceum,ale mimo wszystko na nauki musialam chodzicJa nauki przedmalżenskie mam zaliczone bo mieliśmy łaskawego Katechete w klasie maturalnej i powiedział że jak będziemy cicho na religii to wyda nam świadectwo ukonczenia takiego kursu
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:21
ez mialam takie swiadectwo z liceum,ale mimo wszystko na nauki musialam chodzic
Ksiądz nie uwzględnił tego świadectwa???:|
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:24
no w sumie to nie wiem,czy by uwzglednil czy nie,bo juz mielismy swiadectwo ukonczenia kursuKsiądz nie uwzględnił tego świadectwa???:|
ale slyszalam,ze pomimo swiadectwa z liceum nauki i tak trzeba miec
przypuszczam,ze duzo zalezy od proboszcza :->
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:26
u mnie było podobnie powiedział zebym poszła pszła razem z narzeczonym zeby było mu razniej choc ja już w szkole miałam nauki zaliczone
no ja mam te świadectwo ale we wrześniu zaczynamy wędrówke a stopniaka bo mój nazyczony nie ma
Napisano 07 listopada 2008 - 10:58
I wczoraj kobieta prowadząca zaczela dosc drazliwy temat ( ale i tak trzeba bylo wysluchac)
Bylo troche o wspołzyciu przed slubem a raczej o tym , że to zakazane no i o tym , że jakakolwiek antykoncepcja tez zakazana
ogolnie wstep byl fajny ale na koniec juz przynudzala lekko
Teraz dopiero za tydzien
Napisano 07 listopada 2008 - 12:50
Napisano 08 listopada 2008 - 00:33
Napisano 08 listopada 2008 - 14:29
Co Nas nie zabije to Nas wzmocni ![]()
COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ ![]()