Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#321 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 19:20

sie oswiadczył przy rodzicach.

Ja wiem, że takie oświadczyny mają swój urok, ale mi marzy się, że to będzie tylko i wyłącznie nasza chwila. Takie nasze intymne wspomnienie <serduszka></span> Nie mam ochoty, żeby w tym własnie momencie była z nami rodzina, która zacznie składac gratulacje, wypytywac kiedy ślub. Chciałabym się po prostu w niego wtulic i tak trwac, w spokoju....
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#322 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 19:59

dla mnie oficjalne zareczyny to rodzice obu stron i mlodzi... po co babcie siostry itd?
u nas bylo tak, ze Ł. mi sie sam oswiadczyl a wczoraj bylo oficjalne spotkanie z rodzicami... Siostra Ł. miała wlasnie takie oficjalne zareczyny przy rodzicach, ale dla mnie to troche jakby sztuczne, bo sie umawiamy na zareczyny i w ogole... Na szczescie Ł. podzielał moje zdanie bo rozegrał to inaczej :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#323 forbidden

forbidden
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 10 września 2009 - 07:40

witam Was dziewczyny :)

od razu przejde do sedna sprawy

postanowilismy z moja partnerka że sie zareczamy. bez zadnych niespodzianek, bylismy razem wybrac pierscionek zareczynowy. zareczyny odbeda sie w sobote u jej rodziców i nasi rodzice o tym wiedza. no wiec zareczyny odbeda sie podczas kolacji. i teraz mam problem, bo wiadomo ze nie ma tego momentu zaskoczenia wiec duzego pola manewru nie mam. kwiatki musze dac tesciowej, ale uwazam tez ze swojej mamie bo by była jako jedyna ktora kwiatów niedostanie :-? dodatkowo jakies alko dla tescia. a mam tylko 2 rece ;-) tak na prawde rozchodzi mi sie tylko o to...co mam powiedziec jej rodzicom. chciałbym własnie bardziej poinformowac ze sie zareczamy a nie prosic o reke. macie jakas wizje co do tej uroczystosci? wszyscy wszystko wiedza, kwestia tego jak ja to rozegram.

#324 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 10 września 2009 - 12:06

kompletnie mi się to nie podoba....

skoro już we dwójkę wszystko ustaliliście to chociaż mogliście nie mówić tego rodzicom...

nie wiem czy bym się z takiego teatru w ogóle cieszyła... :/

macie jakas wizje co do tej uroczystosci?

no ja mam wizję... disaster :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#325 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 września 2009 - 09:12

wg mnie zaręczyny to powinien być taki spontan. wielkie zaskoczenie i niespodzianka szczególnie dla niej a co dopiero dla rodziny. i ja np nie chciałabym tego tak oficjalnie przy wszystkich ale tylko we dwoje

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#326 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 września 2009 - 09:27

Ja bym chciala kiedys, zeby moj chlopak starannie sam przygotowywal sie do zareczyn, nie koniecznie musialabym o tym wiedziec... :mrgreen:
Chcialabym , zeby wszystko bylo idealnie...nastroj, miejsce... :mrgreen: :mrgreen:
ale kto by tak nie chcial hehe

iv09i09kftvt0mdm.png

#327 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 września 2009 - 10:54

forbidden, ja bym się załamała jak by każdy wiedział już że się zaręczam z facetem... to byłby taki nie wypał , nawet nie miałabym czego wspominać :)

ja bym chciała nic nie wiedzieć , pełen spontan , zaskoczenie :)

#328 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 września 2009 - 16:24

tak na prawde rozchodzi mi sie tylko o to...co mam powiedziec jej rodzicom. chciałbym własnie bardziej poinformowac ze sie zareczamy a nie prosic o reke. macie jakas wizje co do tej uroczystosci? wszyscy wszystko wiedza, kwestia tego jak ja to rozegram.

to zalezy w jakich stosunkach jestes z rodzicami panny młodej , jezeli dobrze sie znacie to na pewno cos wymyslisz :-) a co do kwiatów mój brat jak sie zareczał to tez dawał kwiaty tesciowej i narzeczonej , nie ma potrzeby dawac kwiatów twojej mamie ( tak mysle , no bo i z jakiego powodu) no ale moze ktoras z dziewczyn miała takie zareczyny juz za soba i cos na ten temat napisze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#329 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 września 2009 - 16:53

oj ale kazdy lubi inaczej :-P ja mialam spontaniczne zareczyny ale za to rodzice byli źli...
Jeżeli im tak odpowiada to chyba wszystko jest w porządku, a w zyciu nigdy nie jest idealnie :-)

tak na prawde rozchodzi mi sie tylko o to...co mam powiedziec jej rodzicom. chciałbym własnie bardziej poinformowac ze sie zareczamy a nie prosic o reke. macie jakas wizje co do tej uroczystosci?

no oczywiscie jak pisales cos dla przyszlej tesciowej i tescia.. skoro wszyscy wiedza to pewnie przygotuja sie solidnie do imprezki. A jezeli chodzi o to co masz powiedziec to mysle ze fajnie byloby gdybys powiedzial ze kochasz ich corke, chcesz spedzic z nia zycie i po prostu spytaj czy nie maja nic przeciw temu :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#330 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 września 2009 - 23:11

nie ma potrzeby dawac kwiatów twojej mamie ( tak mysle , no bo i z jakiego powodu)

Może i potrzeby nie ma, ale gest na pewno byłby mile widziany, szczególnie, że będzie jedyną kobieta, która kwiatów nie dostanie i może jej się zrobic z tego powodu przykro.

co mam powiedziec jej rodzicom.

Skoro już wszyscy wiedzą, że się zaręczyliście to może zacznij od pytania

czy nie maja nic przeciw temu :-)

A później powiedz kilka miłych słów o swojej narzeczonej i zapewnij wszystkich, że będziesz ją kochał i "nosił na rękach".
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#331 LadyBe

LadyBe
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 09:36

Przyjechał po mnie na uczelnie, zrobiliśmy zwyczajne zakupy, coś tam mówił o zaręczynach, ale często tak mnie podpuszczał...chciał iść zjeść coś na mieście, ale ja się uparłam, ze sama coś ugotuję (krzyżowałam niechcący plany). Po ciężkich zakupach, zmęczona i spocona dotarliśmy do domu, ubrałam kochany dresik, zrobiłam kitkę na czubku głowy itp. domowe ubranko.
On zawołał mnie pod jakimś byle pretekstem do salonu, zaczął mówić coś poważnego a ja: "Zaraz pewnie palniesz jakąś głupotę!", on stwierdził, że nie jest pewien, czy to głupota...Klęknął na kolanko i poprosił mnie o rękę...ja się rozbeczałam, umazałam go tuszem, i zanim się zgodziłam miałam na palcu śliczny malutki i skromniutki (tak jak lubię) pierścionek z białego złota...potem w końcu odzyskałam głos i wykrzyczałam "TAAAAKKK!! to były właśnie moje wymażone zaręczyny
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#332 Clonii

Clonii
  • Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 12:51

Mnie się marzą właśnie takie z zaskoczenia w momencie kiedy najmniej bym się tego spodziewała nie musi być kolacja albo coś tego typu bardzo uroczystego, nie chce się spodziewać tego chce żeby mnie zatkało;P
....Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz...Na linie nad przepaścią tańcz....Aż w jedną krótką chwilę, pojmiesz po co żyjesz....

Niedojrzała miłość mówi: "Kocham cię, ponieważ cię potrzebuję". Dojrzała miłość mówi: "potrzebuję cię, ponieważ cię kocham".

#333 LadyBe

LadyBe
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 13:03

U mnie własnie tak było:):)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#334 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 13:33

oczywiście jak już większość dziewczyn napisało chciałabym aby były totalnym zaskoczeniem :)
raczej mało istotne jest dla mnie miejsce ale wiem, że nie chciałabym aby była to restauracja, nie lubię tego typu 'szopek' .. <bezradny></span>
najlepiej tylko we dwoje, bo przy zbyt wielu świadkach byłaby to dla mnie stresująca zamiast miła chwila.. :)
i chciałabym usłyszeć od niego coś nietypowego, nie zwyczajne 'zostaniesz moją żoną?' ale coś od serca, spontanicznego, własnego... np 'czy nie chciałabym się z nim zestarzeć?' :D
mniej więcej takie są wymarzone, ale doskonale wiem, że w życiu ułoży się zupełnie inaczej :D ale jakoś mnie to nie zraża :)
najpierw to musi się znaleźć ktoś kto będzie chciał mnie za żonę.. a na to się nie zanosi.. <bezradny></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#335 LadyBe

LadyBe
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 20:50

Koochana, twój jedyny, specjalny czeka pewnie już tuż za rogiem :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#336 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 22:46

LadyBe, eh... obyś była moją dobrą wróżką :)
bo mimo, że w zasadzie mam niewiele lat to psychicznie jestem bardziej dojrzała niż rówieśnicy i naprawdę chciałabym już stworzyć z kimś stały związek z szansą na wspólną przyszłość, daleeeeką przyszłość, może i nawet starość :)
mam nadzieję, że doczekam się kiedyś tych moich wymarzonych zaręczyn...do których dodam jeszcze tyle, że chciałabym by partner sam wybrał dla mnie pierścionek :) żeby po prostu całe zaręczyny były dla mnie totalną niespodzianką od a do z :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#337 LadyBe

LadyBe
  • Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 22:30

Ja też jestem bardzo młoda:):)
No to masz marzenia jak ja, mój miś sam wybierał pierścionek...niczego się ie spodziewałam i to jest najlepsze:):)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#338 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 22:49

LadyBe, a ile masz lat jeśli mogę zapytać? :)
w takim razie jeśli Twoje zaręczyny wyglądały jak moje wymarzone to z całego serduszka gratuluje :) no i oczywiście odrobinkę zazdroszczę :P ale absolutnie nie złośliwie, tylko tak pozytywnie zazdroszczę :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#339 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 23:02

Moje zaręczyny były zupełnie inne od tych które sobie wymarzyłam.
Czasami o tym rozmawialiśmy, ale nigdy nie mówiłam mu jak "ja to widzę".
No i zawsze było to w dalekiej przyszłości...

Wigilia, późnym wieczorem...
Po kolacji pojechałam do niego z moim obecnym szwagrem (on o wszystkim wiedział )
Wchodzę, a on czeka aż wszyscy się zejdą i wręcza mi maleńką torebeczkę...
A w niej śliczny pierścionek i kartka z napisem: odpowiedź może być tylko jedna :mrgreen:
Jestem w Peru...

#340 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 listopada 2009 - 23:09

i kartka z napisem: odpowiedź może być tylko jedna

to mnie urzekło :D świetny pomysł miał Twój mężczyzna z tą karteczką, przynajmniej ja lubię takie nietuzinkowe pomysły :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych