@inqaa, hop hop! ![]()
Wywiad
Napisano 15 marca 2015 - 17:38
Napisano 15 marca 2015 - 18:59
No chyba że Grey ale tego bym raczej dziecku nie poleciła
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 15 marca 2015 - 19:40
@inqaa, jakie kino lubisz? Jakie cechy miałby Twój ukochany film, gdybyś mogła tak zebrać w całość wszystko co lubisz. Kończyłby się szczęśliwie, czy to zbyt banalne dla Ciebie?
Byłby to film z żywą akcją czy raczej spokojny skłaniający do przemyśleń. A może jedno i drugie? ![]()
Napisano 15 marca 2015 - 21:24
Ja z racji tego, że nie lubię monotonii zawsze staram się oglądać różnorodne kino.
Lubię czasem włączyć sobie jakieś romansidło, ale nie takie typowe komedie romantyczne w których para się poznaje, są super zakochani, potem nagle wychodzi jakieś nieporozumienie, ona zabiera się i wyjeżdża a on przyjeżdża na lotnisko i generalnie żyją długo i szczęśliwie ![]()
Romansidła które lubię muszą mieć jakieś głębsze przesłanie i pokazywać niebanalną, acz wzruszającą historię. Poza tym ponad wszystko uwielbiam filmy, dzięki którym mogę mieć jakieś głębsze przemyślenia - ostatnio takim filmem był właśnie "Gwiazd naszych wina" a także "Bogowie" ![]()
Lubię kino autentyczne, pokazujące prawdziwe historie, żadnych science fiction w których roboty ratują ludzkość przed upadkiem
Kończyłby się szczęśliwie, czy to zbyt banalne dla Ciebie?
Zbyt banalne, lubię filmy które mają zaskakujące zakończenie, niekoniecznie szczęśliwe.
Ukochany film właśnie powinien spełniać te wszystkie cechy o których wspomniałam ![]()
Pytanie do @palomka
Wygrałaś w zdrapce 500 zł - co zrobisz z tymi pieniędzmi? ![]()
// Mission completed
Napisano 18 marca 2015 - 06:37
No i mam nadzieje ze takie 500zl by na takie weekendowe lenistwo wystarczylo
Pytanie do @magdaaaaa
Wyobraz sobie ze wygralas w jakims konkursie spotkanie z dowolnym celebryta. Kogo bys wybrala i dlaczego?
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 18 marca 2015 - 12:14
to musiałby byc Polak , bo z nikim innym bym sie nie dogadała ![]()
gwiazdy muzyczne jakos odpadaja , jesli miałabym wybrac to jakas aktorka moze A.DYGANT albo EMILIA KOMARNICKA . A DLACZEGO bo sa normalne, nie gwiazdorzą , nie sprzedaja sie do talent show ![]()
@gogi gdybys spotkała złota rybke i ona powiedziała ze załatwi ci taka prace jaka chcesz i gdzie chcesz co by to było ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 marca 2015 - 16:08
Napisano 27 marca 2015 - 20:36
@gogi jestem tyle czasu na forum a chyba pierwszy raz pada do mnie pytanie ![]()
Oczywiście, że rozważam. Nie wyobrażam sobie całego życia przesiedzieć w domu. Jestem taką osobą, która lubi działać. Miałam plan do 3 roku życia być z Antosiem w domu, jednak ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad podjęciem pracy wcześniej. Być może ktoś z rodziny mógłby się zając maluchem i nie wiem czy nie byłoby to z korzyścią dla nas obu. Tylko zanim to nastąpi chciałabym napisać mgr.
@palomka czego Twoim zdaniem nie może zabraknąć na idealnym weselem. Co będzie dla Ciebie najważniejsze?
Napisano 27 maja 2015 - 18:19
@palomka czego Twoim zdaniem nie może zabraknąć na idealnym weselem. Co będzie dla Ciebie najważniejsze?
Przede wszystkim wspaniałych, uśmiechniętych gości, gotowych do zabawy.
Poza tym: dobry zespół, który porwie wszystkich do tańca.
No i pogoda, bo wiadomo, że też ma duże znaczenie... jak będzie deszcz to będzie ponuro, a jak słonko to i zabawy na ogrodzie i generalnie tak bardziej pozytywnie jak pogoda sprzyja.
Do @karatetyka: wygrywasz w lotto 300 tys zł na co przeznaczysz taką sumę?
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 27 maja 2015 - 18:23
// Mission completed
Napisano 27 maja 2015 - 18:24
Ok to zmieniam... jeśli jeszcze mogę.
Masz okazję spotkać się z jakimiś politykiem. Którego byś wybrała i o czym byś chciała z nim porozmawiać?
Napisano 27 maja 2015 - 18:28
// Mission completed
Napisano 18 lipca 2015 - 19:58
@karatetyka znajdziesz minutke by odpowiedziec ![]()
Napisano 22 lipca 2015 - 00:31
Myślałam, myślałam i ponieważ do głowy nie przyszedł mi żaden polityk, bo tak naprawdę z żadnym nie miałabym szczególnej ochoty porozmawiać, odpowiem na pierwsze ![]()
300 tys. to nie miliony, więc musiałabym się o wiele poważniej zastanowić
Na początku na pewno wrzuciłabym wszystko na lokatę/lokaty przynajmniej na pół roku, żeby po szoku powygraniowym mieć czas na zastanowienie się, co zrobić z tymi pieniędzmi i jak nie wydać wszystkiego na głupoty. I doszłam do wniosku, że najlepszym wyjściem byłoby uzgodnienie takich warunków, żeby co miesiąc wypłacano mi powiedzmy 10 tys. W głowie by mi się od tego nie poprzewracało, odsetki by rosły, a ja miałabym stałe, bezpieczne i gwarantowane źródło wygodnego utrzymania przez jakiś czas
A w międzyczasie zastanowiłabym się, w jaki biznes zainwestować te pieniądze. Już nie marzą mi się wielkie szaleństwa ![]()
@inqaa, banalne może, ale jak wyobrażasz sobie swoje życie za 5 lat? ![]()
Napisano 22 lipca 2015 - 11:51
@inqaa, banalne może, ale jak wyobrażasz sobie swoje życie za 5 lat?
Ooo, no właśnie coraz częściej się nad tym zastanawiam ostatnio ![]()
Za 5 lat będę już rok po studiach. Mam nadzieję, że do tego czasu uzyskam tytuł lekarza dentysty ( oczywiście za pierwszym podejściem
). Chciałabym na początku zatrudnić się w jakimś prywatnym gabinecie albo szpitalnej przychodni. I oczywiście postarać się o specjalizację. A że z tym jest bardzo ciężko to chociaż dalej dokształcać się w tym co będę robić. Kto wie, może wyjadę do pracy gdzieś dalej w Polskę i nie będę pracować w moim rodzinnym mieście...
Co do życia prywatnego, chciałabym już być zaręczona, możliwe, że szykować się do ślubu. Na dzieci jeszcze za wcześnie
Pomarzyć zawsze można ![]()
Ehh, mam nadzieję, że za 5 lat wejdę w ten post i stwierdzę, że wszystko się zgadza ![]()
@magdaaaaa jakbyś mogła cofnąć się w czasie o 10 lat, to czy byłoby coś co chciałabyś zmienić w swoim życiu?
// Mission completed
Napisano 22 lipca 2015 - 21:27
@inqaa zawalczyłabym o zmiane promotora ,albo bym wybrała inaczej .bo uplakałam sie , nadenerwowałam sie sporo , pozniejsza obrona tez mi w zyciu nie pomogła. kiedys myslałam że załuje jednego zwiazku ,ale teraz sobie mysle, że to było po coś < jeszcze nie wiem poco (no moze po to bym sie dowiedziała,ze nie lubie sie całować
)> ale nie potrafie tak sobie powiedziec o tej udrece z pisaniem i obroną prac dyplomowych , można by sobie pomysleć ,że mnie to zahartowało , ale teraz mnie życie bardziej hartuje. poza tym chyba nic ,
bliska osoba , która odebrała sobie zycie -wiem .ze nie mogłam jej pomóc ,nie mogłam temu zapobiec, ale wiem ze wszystko powiedziałam , ze nie moge rzec, że nie zdarzyłam tego czy tamtego powiedziec.
@Aspirynkaaa gdybys mogła zmienic jakies prawo/wprowadzić jakas ustawe ,co by to było ![]()
Napisano 28 lipca 2015 - 18:47
@magdaaaaa myślę, myślę i nie wiem. W ogóle nie czuję się kompetentna, żeby się na ten temat wypowiadać. Pierwsze co przyszło mi na myśl to obniżenie podatku dochodowego i zmienienie zasad przyznawania zapomóg. Ale to musiałoby być poparte mądrym planem, jakimś okresem przejściowym, trzeba by zaplanować wiele spraw, więc to już nie byłaby jedna ustawa, tylko właściwie zmienianie prawa prawie od początku. Inaczej nie odpowiem, naprawdę się na tym nie znam.
@Olenka jak się żyje za granicą? Opowiesz o rzeczach/cechach/codziennych zwyczajach ludzi, których szybciej nie byłaś świadoma i Cię zaskoczyły?
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!