pończoszkowy problem
Napisano 20 grudnia 2010 - 22:08
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 grudnia 2010 - 11:59
Napisano 21 grudnia 2010 - 15:58
Ale na wesele nie mam jeszcze bielizny.
A Zabaw takich nie będzie więc problem z głowy ale to nie ten temat
Może gdybym pochodziła dłużej to bym się przekonała do pończoch i bym przestała zwracać uwagę na ten dyskomfort (ta guma uciska)
Ale na razie stawiam na rajstopy chyba że sytuacja wymaga
Napisano 21 grudnia 2010 - 17:26
a ja wlasnie bylam ciekawa jak to bedzie na twoim slubieMadzia mi chodziło o sukienkę na wesele u znajomych
Ale na wesele nie mam jeszcze bielizny.
ja raz kupilam samonosne , ale nie przypasowaly mi.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 grudnia 2010 - 20:25
ja lubię samonośki, ale wielu okazji by je zakładać nie mam ;]
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 22 grudnia 2010 - 08:26
Grubość samonośnych jest taka sama jak zwykłych rajstop tyle, że są inaczej dziergane (sorki za słówko ale mi uciekło odpowiednie) poza tym znaczenie ma też to czy rajstopy są z lycry czy stretchu. Osobiście tych drugich nie polecam bo tyo jest szajs do potęgo n - tejpewnie dlatego szybciej się rwą bo są o wiele wiele delikatniejsze
inne sploty, inna grubość
Napisano 22 grudnia 2010 - 08:28
ze streczu jak pójdzie oczko to przez całą długość rajstopy.poza tym znaczenie ma też to czy rajstopy są z lycry czy stretchu.
Napisano 22 grudnia 2010 - 08:44
Oczywiście, że tak i jak dla mnie na strech to szkoda kasyze streczu jak pójdzie oczko to przez całą długość rajstopy.
Sposób dziergania ma kluczowe znaczenie no i jeszcze to co działo się z pończoszkami w samej fabryce. Każde farbowanie, suszenie, i formowanie osłabia włókno i czasem jeszcze dobrze nie założysz na nogę a już masz piękne oczkoale moze to faktycznie wina innego sposobu "dziergania"
Napisano 22 grudnia 2010 - 10:15
Raz tylko, w jakis dziwny sposob, gumka mi sie poluzowala, przez co ponczoszki nie trzymaly sie na nodze i opadaly. Na szczescie mialam drugie w pogotowiu
Napisano 04 stycznia 2011 - 14:31
Napisano 11 lutego 2011 - 16:36
Co do pończoch do paska (nie posiadam owego) to chciałabym sobie kupić prawdziwe nylony no i wówczas konieczny będzie pas
Napisano 15 lutego 2011 - 08:22
Napisano 01 listopada 2013 - 10:37
Ostatnio kupiłam swoje pierwsze pończochy, samonośne. Rozmiar wzięłam na wyczucie. Do tej pory zakładałam rajstopy. Niby wszystko ok, trzymały się na udzie, ale jak usiadłam albo dłużej pochodziłam/potańczyłam to zaczynały mi się rolować od góry, nie wiem dlaczego.
Następnym razem wziąć mniejszy rozmiar? Boję się, że mniejsze będą mnie uciskać, bo te były na styk.
Napisano 01 listopada 2013 - 19:28
@Findmysky. ja kupuję pończochy w takim rozmiarze jak rajstopy. Noszę rozmiar 2 ![]()
Nigdy tak nie miałam i nie wiem co może być przyczyną.
Niby wszystko ok, trzymały się na udzie, ale jak usiadłam albo dłużej pochodziłam/potańczyłam to zaczynały mi się rolować od góry, nie wiem dlaczego
Napisano 17 stycznia 2014 - 23:46
Napisano 20 stycznia 2014 - 18:26
Napisano 19 lutego 2014 - 09:08
Nie noszę pończoch,kiedyś parę razy załozyłam,ale to nie dla mnie.Denerwuje mnie tylko.Zwijają sie i wrzynają w udo.Wolę cieniutkie rajstopki.Czuje sie bardziej komfortowo.