Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

problem ze skórą.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 21:35

A jak pierdółka to po co isć:P?

A jak się dowiesz czy pierdółka? Tak to mozna gdybac w nieskończonośc :roll: Zresztą wybór należy do Ciebie, ale może jednak się przełamiesz i pójdziesz do tego lekarza JAK NAJSZYBCIEJ!
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#22 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 lipca 2009 - 09:59

Poczekam z tydzień, jak nie zniknie to tak jak mówicie, pójdę:((

a nie idź, po co
przecież to może być coś strasznego i lepiej o tym nie wiedzieć, nie?
...

:roll:

Oczywiście, że musisz z tym pójść
Może to być zwykłe przebarwienie, od słońca a może to być coś grubszego.
nie ma mnie tu i nie będzie.

#23 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 17:47

i chciałabym i boję sie... :roll: oj dziewczyno po co się zadręczać

#24 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 07:59

Ja mam bardzo jasną skórę, wręcz białą i też nie mogę się opalać. Muszę uważać na słońce, bo potem mam problemy, boli mnie skóra, piecze, łuszczy się, kest czerwona... eh szkoda gadać :(
Dołączona grafika

#25 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 15:39

Sama nie wiem co robic. W niedziele zauwazylam na brzuchu 3 plamki ciemniejsze, ok 2-1,5cm... Pomyslalam ze to moze przebarwienia po solarium. Nie wiem czy wtedy sie pojawily, czy wczesniej... Dzis zaczyna mnie swedzic skora, ale nowe plamki sie nie pojawiaja, zreszta nie swedzi mnie tam gdzie mam plamki, ale w innych miejscach. <bezradny></span>
A moze wydaje mi sie... bo nie chce teraz wyladowac w lozku..
Tam gdzie swedzi nie ma nic...

#26 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 19:22

Mirabelka__22, wyjście z sytuacji - wizyta u dermatologa ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#27 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 19:24

jakby sie nic nie dziło to moze byłoby to przebarwienie od słonca , ja mam takie na nodze i na plecach ale skoro gdzies swedzi to zostaje dermatolog .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#28 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 19:35

Moze skocze jutro do rodzinnego.. Do dermatologa musialabym do miasta jechac.

#29 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 23:51

dziewczyny mam pytanko. trochę to głupie ale co tam... od dłuższego czasu strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu. kosmetyki używam z reguły takie same, więc wątpie aby było to jakieś uczulenie. nie mam żadnej wysypki czy przebarwień. przesuszonej skóry też nie. nigdzie nie mogę nic znaleźć, a swędzi strasznie.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#30 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 10:56

tuptunio może masz to na tle nerwowym, wydaje ci się że swędzi chociaż tak nie jest?
i jak się denerwujesz to machinalnie sie drapiesz?

#31 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 11:15

może masz to na tle nerwowym

może faktycznie <bezradny></span>
sama nie wiem, nie drapie się tylko wtedy kiedy się zdenerwuje. chociaż już jakiś czas żyje w dużym stresie i nerwach, więc może faktycznie.
Dołączona grafika

#32 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 15:53

tuptunio skoro mówisz ze raczej nie masz uczulenia na nic to może faktycznie jest to powodem
a brałaś wszystko pod uwagę? może masz nowy płyn do kąpieli a może jakaś bluzka sweterek cię drapią ?

#33 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 20:35

może masz nowy płyn do kąpieli a może jakaś bluzka sweterek cię drapią ?

też o tym myślałam ale tylko na brzuchu?
nawet nie wiem do jakiego mam iść lekarza. dermatologa, psychologa czy rodzinnego? <bezradny></span>
Dołączona grafika

#34 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 10:07

no niewiem co ci poradzić... jeśli masz dobrego rodzinnego to do niego, a jak jest kiepski to idź do dermatologa, jeśli on nie pomoze to moze psycholog faktycznie...

jesli masz to na tle nerwowym to musisz zwalczać w sobie odruch drapania sie , i co więcej wmawiać sobie że cię nie swędzi- kiedy uda ci się nad tym zapanować to zapomnisz o tym problemie i przekonasz ze nic cie nie swędziało :-)

#35 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 listopada 2009 - 19:44

jak nie masz plam ani krostek to mysle ze młoda ma racje bo gdyby to było uczulenie to powinno pojawic sie cos co by wywoływało to swedzenie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#36 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 11:07

ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skóre miedzy palcami u rąk :-/ mi mo że noszę rękawiczki, nałogowo użwam kremów do rąk, to nie dośc że jest sucha jak wiór to jeszcze zaczyna mi po prostu schodzić, kupiłam krem z witaminą A, ale nie widzę poprawy.
Zastanawiam się czy to od zimna czy od czegoś innego :-( miała któraś z was coś podobnego?
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#37 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 16:48

ostatnio zauważyłam że mam strasznie suchą skóre miedzy palcami u rąk :-/ mi mo że noszę rękawiczki, nałogowo użwam kremów do rąk, to nie dośc że jest sucha jak wiór to jeszcze zaczyna mi po prostu schodzić, kupiłam krem z witaminą A, ale nie widzę poprawy.
Zastanawiam się czy to od zimna czy od czegoś innego :-( miała któraś z was coś podobnego?

Sprobuj moze czesto smarowac dlonie mascia witaminowa.Tlusta troche ale pomaga.Na noc takze nia smaruj rece :-D

#38 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 23:33

maść witaminowa powinna pomóc, ewentualnie niby-maseczki z wazeliny, na to założyć ciepłe rękawice - ja tak robię jak bardzo przesuszę ręce.

no i jeżeli domowe sposoby nie pomogą - zapraszam do dermatologa, na pewno coś poradzi, bo to niekoniecznie musi być po prostu przesuszona skóra ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#39 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 28 grudnia 2009 - 07:26

bo to niekoniecznie musi być po prostu przesuszona skóra ...

mam nadzieję ze to TYLKO przesuszona skóra :-? nic, trza smarować, smarować i smarować, i się z rękawiczkami nie rozstawać :-D
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#40 pinezka.z

pinezka.z
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 grudnia 2009 - 13:31

witam. kiedy tylko robi sie zimniej zaczynaja mi na twarzy wyskakiwac nieco ciemniejsze, szorstkie plamy. miala ktoras z was cos takiego? jak sobei z tym poradzic? mydlo siarkowe??

[ Dodano: 2009-12-29, 13:37 ]

sproboj czystej gliceryny, kupisz w aptece. mi pomoglo