Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przysmaki na romantyczną kolacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 08:41

a wiesz co kasiatoja, chyba tak zrobimy ;)

Umiesz smażyć naleśniki?? Jak tak to zrób kilka a Twoj chłopak niech zrobi surówkę z kapusty, na patelni usmaz kawałki np. piersi z kurczaka i polej sosem czosnkowym.. jak sie kochacie to zapach nie bedzie Wam przeszkadzał hehe :mrgreen: i zawijaj tak jak tortille:) to jest bardzo łatwe a w dodatku jakie pyszne :-P

#22 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 07:05

pomysł z pizzą jest bardzo dobry, sama sprawdziłam <romatico1></span>

#23 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 11:01

A mi podoba się pomysł kasiatoja, trochę trzeba nagrzebać z tymi naleśnikami, czego nie lubię, ale wiem doskonale że i tak nie wykorzystam tej opcji, bo mój facet na romantyczne wieczory się nie nadaje... chyba, że cudem zrobię przysmak i się okaże, że chciał mi się oświadczyć :P

#24 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 15:44

A mi podoba się pomysł kasiatoja, trochę trzeba nagrzebać z tymi naleśnikami, czego nie lubię

Ja akurat też nie lubie smażyć naleśników bo duzo roboty przy tym:) Ja zrobiłam własnie takie danie swojemu i tak mu posmakowało i powiedział, że nawet je go mama nic do tej pory lepszego nie zrobiła :-)

#25 słonko

słonko
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16 września 2008 - 13:23

Plasterki mozarelli przekładane pomidorem, do tego sos winegret.

Albo: trochę rukoli albo sałaty lodowej na talerz, na to pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kawałki mozarelli i krewetki. Polane sosem winegret albo innym. A na deser kawałki melona w winie :)
SAPU - tu studiuję^^

#26 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 23 marca 2009 - 08:34

dzis zamierzam przygotowac fajny wieczor dla P.i w zwiazku z tym mam takie pytanko, bo chce zrobic cos fajnego na kolacje dla niego, a nie wiem co, macie jakies pomysly?odpadaja dania z makaronem, bo nie lubi
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#27 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 23 marca 2009 - 08:37

666ilonka777, jesli chodzi o dania to nie wiem specjalista nie jestem moze jakas zapiekanka?
Ale na walentynki zrobilam salatke owocowa z bita smietana mmmmmmm fajnie bylo i smacznie:) polecam
Ale jesli chcecie kolacje taka prawdziwa to nie wiem:( <bezradny></span>

#28 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 marca 2009 - 08:38

666ilonka777, przenioslam cie tu, moze cos wyczytasz z poprzednich postow i na pewno tu dostaniesz szybsza odp:)))
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#29 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 marca 2009 - 08:44

Ja zrobiłam ostatnio dla Ł., nawet syte, ale jakie smaczne :-P Była to shoarma (kawałki mięska drobiowego marynowane w papryce, ziołach i curry, a potem usmażone na oleju) do tego ziemniaczki pieczone w ziołach i sałatka (tu inwencja własna :-P )
Ł. bardzo smakowało :-D Mi też ;-) Do tego dobre winko i kolacyjka udana ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 23 marca 2009 - 09:33

kashira, ooo to calkiem fajny pomysl, P.lubi takie rzeczy i przygotowanie latwe ;-)
Dołączona grafika

#31 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 marca 2009 - 09:37

666ilonka777, robienie ziemniaków jest troszkę czasochłonne, ale warto! :-) Udanego wieczorku :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#32 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 23 marca 2009 - 09:54

kashira, ale ja chyba pojde na latwizne i kupie gotowe talarki albo polksiezyce, a tylko je odpowiednio doprawie ;-)
Dołączona grafika

#33 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 23 marca 2009 - 16:42

kashira, możesz mi więcej opisać o tych ziemniakach ? bo u mnie się piecze ale tylko takie gotowane bez przypraw w plastrach na patelni na troszeczce oleju.. czy to o takie chodzi czy jak bo pomysł fajny i łatwy :-)

#34 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 24 marca 2009 - 14:50

No ja najpierw kroję na takie półksiężyce i podgotowuję je tak ok. 10 minut. Potem wrzucam na blachę, wlewam olej i dodaje przyprawy (koperek, bazylia, majeranek), umaszczam to żeby było obtoczone i w temperaturze ok. 180-200 stopni zostawiam w piekarniku. Długosc pieczenia zależy od tego, czy chcesz ziemniaczki bardziej spieczone, czy po prostu miękkie. Ja piekę zawsze ok. 30 minut na stronę ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 26 marca 2009 - 21:01

kashira, brzmi dobrze muszę spróbować bo moje niestety wychodzą takie za suche :-)

#36 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 29 marca 2009 - 17:34

a ja polecam makaron najlepiej penne, salami, suszone pomidory, czarne oliwki, orzechy włoskie, bazylie i parmezan. makaron ugotowany, reszta podsmażona i wymieszana i podsmażona chwilkę z makaronem. pychota !
Dołączona grafika

#37 kremowa

kremowa
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 10:24

A ja spróbowałam ostatnio makaron z kurczakiem i sosem śmietanowo0serowym (z sera pleśniowego). Wszystko byłoby świetnie, gdyby sos się nie zważył :-/ ale nawet zważony był dobry :lol: aha! no i ugotowane brokuły. Jak dla mnie brokuły z roztypionym na nich serem pleśniowym też są rewelacyjną propozycją. Spróbujcie! Polecam :-)