Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kolacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 17:32

czy w ogóle jecie kolacje i co jecie jak już :?:

#2 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 25 czerwca 2008 - 17:38

róznie to bywa. jak jem późno obiad, to nie jem kolacji. jesli jednak ją jem, to nie rózni sie zbytnio od sniadania. w zasadzie jedyna róznica polega na tym, że mam czas na robienie jajek na twardo i sałatki z tunczykiem

#3 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 17:42

moj obiad jest jednoczesnie moja kolacja...docieram do domku tak na 19.20 i zanim cos ugotuje (jesli nie zrobilam tego poprzedniego dnia) to jest po 20ej <bezradny></span>

dawniej na kolacje jadalismy kanapeczki,albo jakas salatke ..podobnie jak u Niki kolacja nie roznila sie za bardzo od sniadania :->
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#4 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 18:30

my ostatnio zaczelismy jesc kolacyjki jak mam czas to lubie zrobic jakas szybka salatke z pomidorkow, ogorka, cebulki i smietanki ;)

ale nie czesto bo rowniez czasami jemy pozno obiadek wiec jestesmy juz najedzeni ale to faktycznie wyglada jak sniadanie :P

#5 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 25 czerwca 2008 - 18:57

albo coś lekkiego, (kanapeczki, sałatka) albo obiadokolacja (bardziej kaloryczny posiłek) <jesc></span> i deser <mniami2></span> ostatnio zdaża się, że pod wieczór pije dużo soku gęstego z marchewki...i czuje się jakbym była najedzona
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#6 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 15:45

Zalezy:) Czasami jak wytrzymam to nie jem od 18 ale czasami jest tak, że nie moge zasnąć z głodu to ide do lodówki i robie sobie kanapki :-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#7 EveC

EveC
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 09:47

ja niestety najwieksza ochote na jedzenie mam wieczorem :-( a potem sie dziwie ze bluzeczka sie przyciasna robi :-P caly dzien moge przezyć na wodzie mineralnej i jablku, ale jak wracam wieczorem to mam najwieksza ochote grzeszyć...fryteczki, kurczak, kebab, i wszystko co kaloryczne ale jakie pyszne:P ech
Dołączona grafika

#8 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 03 września 2008 - 10:16

ja nie jadam kolacji, bo obiadek mamy późno, ale mój D. owszem (twierdzi, że nie może ominąć żadnego posiłku) Na szczęście robi ją sobie sam, czyli wcina mase kanapek :mrgreen:
Jestem w Peru...

#9 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 03 września 2008 - 10:52

Ja zawsze na kolację się najadam strasznie, w dodatku jem późno. Wtedy mam największą ochotę i wymyślam różne rzeczy, a to jajko usmażone, a to frytki, parówki, tosty, same takie kaloryczne jedzenie.

Niestety nawet mimo tego

bluzeczka sie przyciasna robi

, a chciałabym przytyć
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#10 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 03 września 2008 - 17:08

Ja jem kolację wtedy kiedy mam na to ochotę jem to, na co mam ochotę, ale teraz trzeba troszkę przystopować bo to jednak niezdrowo, a o zdrowie trzeba dbać :)

#11 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 11 września 2008 - 13:26

Zależy czy to rok akademicki czy nie.Jeśli rok akademicki to jem kolację,bo moja kolacja to taki trochę obiad po 21;)
Jeśli chodzi o teraz to nie jem kolacji chyba,że bardzo głodna jestem to zjem jogurt albo kanapkę z białym serem,ale to muszę być bardzo glodna.

#12 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 12 września 2008 - 08:55

Ja zazwyczaj nie jadam kolacji, bo obiad jemy pozno, ale czasem zdarzy mi sie zjesc, to wtedy jakas salatke lub kanapki :-)
Dołączona grafika

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 października 2008 - 19:07

jak pózno jem obiad to nie jadam , a tak to zazwyczaj jakieś pieczywko ( mam piekarnie koło domu , która wieczorem sprzedaje ciepłe pieczywo) :->

[ Dodano: 2008-10-21, 21:41 ]
dzis na kolacje była bułeczka z pasta rybną. Pierwszy raz od niepamietnych czasów zjadłam kolacje przed 18 ;-)

#14 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 21:16

tuptunio, Jejuś jak ja kocham szczawiową <serducho></span>

Zazwyczaj wcinam jakieś kanapki albo sałatki. A ze ostatnio próbuję zrzucić tłuszczyk to staram się tylko zjeść jakiś owoc czy napić się kefiru. Próbuję, ale....z różnym skutkiem ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 21 listopada 2008 - 08:58

Jak mi się zachce to kanapkę sobie zrobię. A kolacyjki jem bardzo rzadko :mrgreen:

#16 palma

palma
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 10:34

a my dosyc spora kolacje jemy z racji tego ze pracujemy do pozna i pora obiadowa nas pomija. i zawsze to taki obiad jest na kolacje. czesto tez cos na szybko jak zlote paluszki rybne. ale w niddziele zrobilam na przyklad domowe hamburgery i na wczoraj starczyly.

#17 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 17:55

raczej nie jadam... no chyba ze jestem z łukaszem to jaks pizza czy cuś ale nie czesto bo to niezdrowe-nawet jesli pyszne...

#18 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 00:06

u mnie nie istnieje coś takiego jak kolacja 8-) ;-) bo mam zasade że po 18 nic nie jem i z reguły moje posiłki kończą się na obiedzie :mrgreen: :-P ;-)

#19 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 08:30

staram sie ostatnio nie jesc kolacji, ale wczoraj wieczorem moja kolacja byly 3 kostki czekolady i kilka zelek :-x jestem zla za to podjadanie
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#20 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 07 lutego 2009 - 11:49

Nie jem zazwyczaj, ale jesli sie juz trafi to albo płatki z mlekiem , albo jakis serek / jogurt.

Czytalam ostatnio, że nie powinno się nie jeść kolacji tzn isc na głodniaka spać, bo wtedy problem jest ze snem , a rano ze wstaniem.
Jesli juz to kolacja powinna byc max 2 godziny przed snem.

Poza tym najlepsze posilki na kolacje to ryby i nabiał.