Kalejdoskop strasznie mnie kiedyś fascynował
Co pamiętany z młodzieńczych lat?
Napisano 06 sierpnia 2009 - 22:35
Kalejdoskop strasznie mnie kiedyś fascynował
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 06 sierpnia 2009 - 22:45
kalejdoskop..hmm ja z tego co pamiętam nie miałam, ale miała sąsiadka i z tego własnie powodu często u niej bywałam
Napisano 21 stycznia 2010 - 09:02
Napisano 21 stycznia 2010 - 12:09
Pamiętam zbieranie kolorowych karteczek i namiętne wymienianie się nimi na przerwach, potem były kolorowe kartki do segregatorów.
Pamiętam, srogie zimy takie jaką mamy w tym roku
Pamiętam jakim rarytasem była coca cola w szklanej butelce albo pepsi, tak samo jak czasem udało się tacie zdobyć delicje
Albo chałwę pamiętam kupowaną na kilogramy w takich wielkich kostkach.
Pamiętam pierwszy odtwarzacz kaset vhs firmy sharp i niedziele spędzane przed tv z rodziną, tata zawsze wypożyczał mnóstwo filmów w wypożyczalni i tak wspólnie oglądaliśmy to były piękne czasy.
Pamiętam swój pierwszy magnetofon kupiony na Mikołajki taki na dwie kasety, czarny piękny był
Pamiętam jak z braćmi grałam w karty, szachy, warcaby, albo jak graliśmy na małej ławie w ping-ponga a za rakietki robiły nam kuchenne deski do krojenia
W lecie koniecznie wyścigi na rowerach, zabawa w żużel, który do dziś mam na kolanie bo jak sie wywróciłam to nie dałam sobie umyć
Pamiętam jak mi tata z ZSRR przywiózł taką dużą lalkę którą się brało za rękę i niby miała iść
Oj masa takich wspomnień aż się chce wrócić do czasów dzieciństwa...
Napisano 10 lutego 2010 - 11:03
Napisano 18 maja 2010 - 13:29
Napisano 18 maja 2010 - 14:14
czasem poczuje gdzieś podobny zapach i mówię wtedy że (coś tam) pachnie jak turbówka
Napisano 18 maja 2010 - 15:00
mi podobnie tez pamietam te gumy to byly ulubione gumy mojego dziecinstwa i te pamietne wizerunki samochodowmi się niedawno przypomniały gumy Turbo i te wizerunki samochodów
i wiele innych tylko juz nie pamietam
Napisano 18 maja 2010 - 20:29
- głowę diabła co się naciskało na policzki i wyskakiwał mu język
- czekoladę , miała na opakowaniu góry
- gumy turbo i lizaki HITY
- pamiętam jak z sąsiadki córką robiliśmy choinkę ,stawiałyśmy taboret na taboret i była choinka
- pamiętam mojego misia miał brzuszek w kwiatki i był cały różowy
pamiętam wymianę karteczkami , i wpisy do pamiętnika też , i to że jeden mi zaginą też pamiętamzbieranie karteczek, wpisywanie się do pamiętników
zawse sobie wyświetlaliśmy bajki na drzwiach w łazienceprojektor
- piórnik taki fajny plastikowy
- lalki barbie
- i kurkę co jak się nakręciło to dziobała
- pamiętam jak grałam z bratem w kapsle
Napisano 19 maja 2010 - 10:17
albo kto tu zagląda ten tak wyglądanie otwieraj karteczki bo ci spadna majteczki
a to mi przypomniało "chłopka roztropka"i kurkę co jak się nakręciło to dziobała
nawet jedno odkopałam ostatnioslynne pele-mele jak sie dawalo kolezankom do wpisywania
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 19 maja 2010 - 11:36
Napisano 19 maja 2010 - 11:38
oooo, rany
slynne pele-mele jak sie dawalo kolezankom do wpisywania
co ja bym dala, żeby takie odnaleźć, jejkunawet jedno odkopałam ostatnio
jakże inteligentne pytania w nim były
![]()
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 19 maja 2010 - 11:52
Napisano 19 maja 2010 - 11:57
oo, ja teżPlakaty na ścianach,pamiętam miałam ich mnóstwo
a czasem prowadziło się takie zeszyty z powklejanymi artukułami o ulubionyh gwiazdach, szał
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 19 maja 2010 - 13:14
i wiele wiele innych
wouldn't wanna be anybody else!
...
Napisano 19 maja 2010 - 22:47
pamietam jeszcze ze całą rodzina w nd ogladalismy dr.quinn
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 maja 2010 - 09:03
Jaaaaaaaa! zapomniałam o niej na śmierć a przecież to był niemal mój nałóg- mistrzunio byłamgierkę taką z wilkiem i zającem, taką wyglądającą jak mały kalkulator, wilkiem trzeba było zbierać jajeczka
My oglądaliśmy "Disco relax" i "Disco polo Live"pamietam jeszcze ze całą rodzina w nd ogladalismy dr.quinn
I jeszcze miałyśmy z koleżanka manie robienia "widoczków"- wykopywało się dziurę w ziemi, robiło tam kompozycję z kwiatów, kamyków, muszelek, itp. i przykrywało szkiełkiem a później zakopywało. Czasem nam się udało znaleźć nasze dzieła czasem nie, ale jakaś dziwna frajda z tego była :->
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 20 maja 2010 - 09:27
I jeszcze miałyśmy z koleżanka manie robienia "widoczków"- wykopywało się dziurę w ziemi, robiło tam kompozycję z kwiatów, kamyków, muszelek, itp. i przykrywało szkiełkiem a później zakopywało. Czasem nam się udało znaleźć nasze dzieła czasem nie, ale jakaś dziwna frajda z tego była :->
pamietam
Dodam jeszcze grę pt.Wywołuję wojnę przeciwko....i tu wymieniało się nazwę państwa i podrzucało piłkę.Osoba ,która reprezentowała dany kraj miała ją złapać,podczas gdy pozostali uciekali.Potem zbijała piłką daną osobę i jak trafiła zakreślała kredą na asfalcie odmierzony kawałek ,,zbitego'' państwa.
Pamiętam jeszcze,te szkolne dyskoteki i hity JOLKA,JOLKA,przytulanko w tańcu,albo tzw.taniec chodzony.To były czasy.
Napisano 20 maja 2010 - 12:38
pamietam jeszcze ze całą rodzina w nd ogladalismy dr.quinn
O tak, ja też pamiętam, że oglądałam
a co do wilka i zająca, to można było mi dać gierkę i siedziałam i grałam przez pół dnia
wouldn't wanna be anybody else!
...