Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Kontrowersyjna reklama sieci komórkowej mobilking.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#1 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 marca 2008 - 19:28

Ostatnio w telewizji dośc często toczą sie dyskusje na temat dośc kontrowersyjnej reklamy nowej sieci komórkowej Mobilking, którą okresla się jako siec tylko dla męzczyzn. Nie wiem czy widziałyście/widzieliście reklame?? Jesli nie to proszę:

Co o niej sądzicie?? Czy w jakiś sposób was obraża??
Ja uważam, że to normalna zabawna reklama, w żaden sposób mnie nie obraża. Niektórzy twierdzą że bazuje na stereotyopach, ale każda reklama w zasadzie nie nich bazuje. Kobiety niestety (nie mówię że wszystkie) nie mają tego dystansu jakim dysponuja faceci. Oni kiedy zobaczą w telewizji reklamę wysmiewającą się z mezczyzn w sposób przeryswoany i stereotypowy to po prostu się z tego smieją a my od razu robimy wielkie halo! bo nas obrażają, bo uważają że my to tylko cycate kobitki które tylko do kuchni...
Producent dobrze wiedział w jaki spósb wzbudzc zainteresowanie swoim produktem ;)

#2 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 13 marca 2008 - 19:40

Producent dobrze wiedział w jaki spósb wzbudzc zainteresowanie swoim produktem

zainteresowanie... wyłącznie panów. kobiece ciało kolejny raz jak towar na sprzedaż :-? mnie osobiście reklama w pewien sposób obraża, a po jej obejrzeniu czuje się (jako kobieta) gorsza od faceta.

Oni kiedy zobaczą w telewizji reklamę wysmiewającą się z mezczyzn w sposób przeryswoany i stereotypowy to po prostu się z tego smieją a my od razu robimy wielkie halo!

jakoś nie przypominam sobie takiej reklamy <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#3 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 13 marca 2008 - 19:46

Ja uważam, że to normalna zabawna reklama, w żaden sposób mnie nie obraża.

mnie tez nie :mrgreen: super jest

ogladalam ostatnio dzien dobry tvn i byla kobitka co wyszla ze studia, nie chciala wywiadu udzielic bo ktos jej obiecal, ze nie puszcza tej reklamy przed jej wypowiedzia a zrobili to :-D co za piiiiiiiiip :-D hehe
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#4 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 marca 2008 - 19:54

zabawna jest i seksowna nie czuje sie obrazona ;-)

troche dystansu ..........trzeba miec <hoho2></span> <hoho2></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 marca 2008 - 20:04

jakoś nie przypominam sobie takiej reklamy <bezradny></span>

Taka np stara reklama:http://youtube.com/watch?v=bDk-RYEvY4E :)
Mężczyźni (do tego ruscy ;P) pokazani jako kretyni i pijacy. Można się obrazic??;)

#6 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 13 marca 2008 - 20:20

ogladalam ostatnio dzien dobry tvn i byla kobitka co wyszla ze studia, nie chciala wywiadu udzielic bo ktos jej obiecal, ze nie puszcza tej reklamy przed jej wypowiedzia a zrobili to co za piiiiiiiiip hehe

ogladalam :-D dziwna babka

a co do samej reklamy, to mi nie przeszkadza.... jak dla mnie po prostu smieszna :lol:

#7 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 13 marca 2008 - 22:15

ta reklama jest zajebista :D babeczki w niej grające sa dobrane idealnie i kazda oscara dostac powinna hahahahahaha uwielbiam tą reklame i w ogole mnie nie obraza :D

co do reklam pokazujących mezczyzn w kiepskim swietle to prawie wszystkie pozostałe to robią :P np reklamy proszkow do prania :P mezus z synkiem graja w piłke upapraja sie jak .... przychadza do domu zona patrzy zpod byka a mąz rozkłada rece i nie wie co z ta plamą zrobic :P jak by był inteligentny to by wiedział ze WYPRAC :P

albo reklamy lekow :P wiecznie zle wyglądający faceci ktorym babki radza co wziąśc lub podstawiaja pod sam nos bo mezczyzna jest w takim stanie ze sam by nie miał siły podejsc do szafki i wyjąc tabletek czy syropu :P baaa gdzie tam wyjąc :P on nawet przeca nie wie ze one tam są :P

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 13 marca 2008 - 22:16

Mężczyźni (do tego ruscy ;P) pokazani jako kretyni i pijacy. Można się obrazic??;)

hehe, nie, bo jeśli o ruskich chodzi to to raczej cała prawda ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#9 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 13 marca 2008 - 22:51

bo jeśli o ruskich chodzi to to raczej cała prawda ;-)

Według stereotypu jak najbardziej, i w dużej mierze na pewno też, ale po co wszystkich wrzucać do jednego worka ;-)

A na temat... Mnie ta reklama nie obraża :) Jest zabawna i sexi :D

#10 chocolate

chocolate
  • Użytkownik
  • 214 postów

Napisano 13 marca 2008 - 23:46

moim zdaniem producent troche przechclapal sobie , bo nie sadze zeby kobieta wybrala sie teraz do salonu i kupila starter, a kobiet przeciez na swiecie jest ponoc wiecej;) :D zreszta..moze nie obraza mnie sama reklama, ale to ze zwraca sie tylko do męzczyzn jakby conajmniej kobiet miala nie dotyczyc.. hhe pozatym z tego co pamietam to tam mowia TYLKO DLA PRAWDziwyCH MEZcZyZN .. ktorcyh tak naprawde jest niewiele..;) teraz wszytskie szyszki i dupcio wyrywacze rusza po nowy numer na miasto:D
..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..

#11 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 14 marca 2008 - 07:22

Co do mobilking reklamy bardzo mi się podoba i w żaden sposób nie uwłacza mojej godności. A te co protestują to mają za dużo kompleksów i nie są zdystansowane do siebie. Jeśli kobieta zna swoją wartość to chyba byle reklama jej nie obrazi. Bez przesady. Faceci też powinny być obrażeni bo wiele reklam pokazuje ich nieporadność w kuchni, teraz przychodzi mi na myśl na przykład reklama Tefal.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#12 katty727

katty727
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 14 marca 2008 - 12:31

a ja co do tej reklamy to jestem obojetnie nastawiona. za pierwszym razem mnie rozsmieszyla.
poza tym komentarz mojego bylego kolegi ktory twierdzi ze kobieta to tylko do garow sie nadaje jakos mnie zniechecil do tego typu reklam.
teraz po prostu juz ich nie ogladam.

#13 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 14 marca 2008 - 12:58

Reklama mi nie uwłacza.
Uśmiałam się z niej co przy reklamach rzadko mi się zdarza.
Mnie tylko śmieszą inne reklamy np. głupia kobieta :-/ nie wie jaki proszek wybrać to zawsze doradza jej mężczyzna albo jaki odplamiacz wybrać albo jaką farbę do włosów dobrać.
Niedługo to może panowie będą reklamować jak należy piersią karmić ;-)
Takich przykładów jest wiele więc nie zwracam już na to uwagi
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#14 martula

martula
  • Użytkownik
  • 650 postów

Napisano 14 marca 2008 - 13:01

Mi reklama się podoba. Myślę, że to chwyt marketingowy, pierwszy krok. Za jakiś czas będzie coś w stylu, że nie tylko dla facetów ta sieć, albo zrobią niby inną nazwą, że niby dla babek jest druga. A będzie chodziło o jedną sieć kom. Tak myślę.
Nie czuje się obrażona, przez samą reklamę nie polecę zmieniać sieci od razu hehe :lol:

#15 SpryCiulaaa

SpryCiulaaa
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 14 marca 2008 - 22:17

Podzielam zdanie przedmówczyni. Reklama mi sie nawet podoba, a jeszcze bardziej śmieszy :P.
Dołączona grafika

Myśleli, że jak będe mała to będzie mniejszy problem :)

#16 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 16 marca 2008 - 08:15

Eeee to ja liczyłam na jakąs mega wypaśną dyskusje a tu wszystkie się zgadzają :P Ale w sumie dobrze, że nie traktujemy wszystkiego tak na serio tylko z lekkim przymrużeniem oka ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#17 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 16 marca 2008 - 12:07

No a reklama została przez TVP ocenzurowana... Co za żal :P

#18 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 16 marca 2008 - 14:25

No ale pod koniec reklamy jest adres gdzie można sobie ją obejrzeć :-P
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#19 SpryCiulaaa

SpryCiulaaa
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 16 marca 2008 - 17:03

No a ocenzurowali ją chyab dlatego tylko żeby ludzie z ciekawosci na stronke wchodzili.. :P :P
Dołączona grafika

Myśleli, że jak będe mała to będzie mniejszy problem :)

#20 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 16 marca 2008 - 17:04

reklama jak reklama,tylko jaki sens reklamowac siec jako tylko dla facetów-żeby mniejsze zarobki były <bezradny></span>
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!