milość a-money money..kasa..kasa
Napisano 03 marca 2008 - 18:13
Napisano 03 marca 2008 - 18:25
Napisano 03 marca 2008 - 18:28
Napisano 04 marca 2008 - 00:38
Napisano 04 marca 2008 - 01:58
my jeszcze nie mamy 'wspólnej' kasy, ale na bank będziemy się o nie sprzeczać bo Radek nie umie oszczędzać a ja aż nadto
no wlasnie tak juz od jakiegos czasu mialam zamiar was o to zapytac jak trzymacie wspolna kase?
U nas jeszcze przed slubem jak mieszkalismy razem to kasa byla wspolna mielismy wspolne konto.I cala kase trzymalismy razem!I jak ja pracowalam i jak siedzialam w domu nigdy nie bylo problemu i klotni o kase!
Teraz odkad R przyjechal tutaj ja poszlam do pracy ( corka do przedszkola - przedszkole jest tutaj do 5 roku zycia baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo drogie) zaczely sie schody R zaczol sie klocic o kase!Wydzielac moj twoj czek.Doszlo do tego ze otworzylam jemu osobne konto bo nie chcialam trzymac wspolnej kasy!
Teraz nadal mamy osobne konta ( ona zarabia i pracuje dwa razy wiecej niz ja) wiec daje mi polowe kwoty za przedszkole i na tym sie konczy jego dofinansowanie
jedzenie dla majel do przedszkola kupuje ja, ubranie, buty ...... wiadomo dziecko kosztuje za wszystko place ja.Teraz on zbieral sobie kase na wyjazd.Splaca samochod ( raty)
Nie chce mieszkac do smierci z moimi rodzicami chcialabym sie kiedy wyprowadzic
ale jak narazie to stoje na kruchym lodzie i nie wiem czy wogule zaczynac rozmowe z Mr.R na temat kasy jak ma zamiar to(podzial kasy na moje twoje) dalej ciagnac?Jak to jest u was?Jak macie podizelone podzial placenia rachunkow itd......
Napisano 04 marca 2008 - 10:59
Napisano 04 marca 2008 - 19:04
Napisano 05 marca 2008 - 13:20
Jak np mi zbraknie na cos to mi pozycza.Ale zawsze oddaje. Nie chce zeby mi "dawal" kase. Zona jego jescze nie jestem.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 05 marca 2008 - 18:34
ogólnie problemów nie ma i nie było
Napisano 06 marca 2008 - 13:49
Napisano 06 marca 2008 - 15:02
chyba Waszych.to on sie drze ze ja wyciagam lape do jego pieniedzy
Myślałam że w małżeństwie jest nie "moje i twoje" ale wspólne.
Na dziecko żałować?
Napisano 06 marca 2008 - 17:05
Madzia81no przepraszam on spalaca samochod raty i sobie wycieczki do pl
stad sie wzielo moje pytanie jak dzielicie kase?Bo ja teraz nie wiem jak mam dzielic rachunki kto za co ma placic!A jak cos powiem to on sie drze ze ja wyciagam lape do jego pieniedzy
Szok dla mnie
Jak mozna bedac malzenstwem postepowac w ten sposob. Widze ze on przyjmuje zasade kazdy sobie
Sobie wycieczki do pl, a Tobie nie
Napisano 07 marca 2008 - 03:01
ja za to placilam w knajpie za lunch
no wlasnie tez nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
Dlaczego on tak robi?Przeciez do tej pory nie bylo problemu z kasa?
A teraz?Czy za duzo zarabia?Czy dlatego ze w PL ja jak zarabialam to mialam raptem 400 w porywach 500 zeta co starczylo jedynie na rach.I dlatego wtedy bez gadania oddawal mi kase i nie mial z tym problemow i wszystko bylo na wspolnym koncie!
A teraz dzieli na moje twoje?
Napisano 07 marca 2008 - 13:58
Pogadaj moze z nim, jak sie da.
Napisano 07 marca 2008 - 14:39
Bo przy kazdych postach jak czytam jakiego masz meza to narmalnie w niektorych przypadkach plakac mi sie chce.
Sa rozne malzenstwa,ale to co robi twoja maz
Jesli on zaluje kasy na wlasne dziecko to z tym facetem musi byc cos nie tak
Napisano 08 marca 2008 - 01:54
Ninka, szkoda gadac,naprawde twojemu facetowi przydalaby sie taka ostra baba!!! Ktora pokaze mu na czym polega malzenstwo,milosc itp....
Bo przy kazdych postach jak czytam jakiego masz meza to narmalnie w niektorych przypadkach plakac mi sie chce.
Sa rozne malzenstwa,ale to co robi twoja mazprzepraszam,ale juz dawno mialam ci to napisac,bo mi jest normalnie cibie szkoda
![]()
Jesli on zaluje kasy na wlasne dziecko to z tym facetem musi byc cos nie tak
Ale ja to wszystko wiem!
Moja mama powiedziala zebysmy zalorzyli sobie wspolne konto i obie wyplaty szly na wspolne konot bierzace lub oszczedosciowe i zeby z tego wspolnego konta oplacac rach. wydatki itd... itd..... to byloby najrosadniejsze wyjscie?
ale ostatnio mielismy wspolne konto i po oplaceniu podatku, ubezpieczenia za auto i raty za samochod malo zostalo a on mi wywrzeszlaczal ze ja jego okradal
normalnie nie wiem jak ja mam dzielic rachunki?
No bo niby przedszkole placimy na pol
i dziecko ( jedzenie do przedszkola, ubranie itd.....)
za mieszkanie nie placimy, za jedzenie nie placimy nie mamy zadnych rachunkow i jeszcze sa problemy?
Ja boje sie z nim isc na stancje
Napisano 08 marca 2008 - 01:59
Napisano 09 lipca 2008 - 23:05
.
Napisano 10 lipca 2008 - 15:39
ja miałam taki sam problem z moim eksem próbowałam wszystkiego słodkich oczek kiedy szliśmy obok kwiaciarni, wyrzutów, pokazywania przykładów np gdy koleżanka dostała kwiatek i zawsze on zagadywała to czymś innym... wkurzało mnie to ..ale nic nie pomogło
Co do kasy wogóle to zawsze też za mojego eksa płaciłam niby były to grosze bo chodziliśmy wyedy do liceum i spotykalismy sie w szkole a po szkole jakies tam chipsy i cola i było miło no ale zawsze to ja płaciłam...a nie pracowałam a pieniądze dwali mi rodziec ... i tak to jemu w krew wszeło że juz nawet przestał pytac z kultury że zapłaci
Możę spróbujesz sie postawiać czyli nie idziemy do kina bo nie mam pieniędzy itd nie kupie sobie tego bo mnie nie stać... a gdy zapyta o co chodzi to mu wyjaśnij że zarabiasz mało i co prawda nie oczekujesz że cię będzie utrzymywać ale wasze wspólne wyjścia cię drogo kosztują , niech wie że czasem liczysz że on zapłaci za coś bo w końcu nie musicie wyliczać sie do ostatniego grosza bo było by to nielo0giczne bo ciebie na polowe tych rzeczy nie było by stać ... może zapytaj czy ty pamięta jak kiedyś cie zapraszał i on płacił? że chciał byś czasem dostać prezent bo lubisz też prezenty dawać i starasz sie choć zarabiasz mnie. pogadaj z nim na spokojnie... musicie to wyjaśnić jeszcze przed ślubem byś nie maiła problemów później ... trzymam za ciebie kciuki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych