Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#41 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1980 postów

Napisano 14 luty 2008 - 20:41

kartkę z życzeniami dołącz: P

cerrata, Daruś już im takiego meila wysłał,że chyba w nocy spać nie będą!!! :evil:

#42 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 14 luty 2008 - 20:42

no to pozdrowienia dla Darusia :mrgreen:

ja sie dzisiaj zarejestrowałam na allegro, czekam na list :mrgreen:
nie ma mnie tu i nie będzie.

#43 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1980 postów

Napisano 14 luty 2008 - 20:47

no to pozdrowienia dla Darusia

a dziękuję,dziękuje............ :mrgreen:

#44 psychophazuś:*

psychophazuś:*
  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 14 luty 2008 - 21:16

Nie mialam do tej pory problemow z allegro... ale jak czytam takie rzeczy to .... :?: strach sie bać ;/
"W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami... ...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."

#45 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5875 postów

Napisano 14 luty 2008 - 22:08

ryzyko jest zawsze :D w zaleznosci od tego co i od kogo kupujemy jest wieksze lub mniejsze :D

#46 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2008 - 23:30

Ja na szczęście nie miałam jeszcze nigdy żadnych problemów z allegro. Kupowałam różne rzeczy - kabelki, płyty, ciuszki, buty, perfumy a nawet szable :D także różne różniste rzeczy. Główna moja zasada to kupować tylko od kogoś kto ma większość pozytywów ( no bo jak ktoś ma 4 000 komentarzy i jakieś 20 negatywów - to dla mnie i tak jest zaufanym sprzedawcą). Czytam też jakiego typu to są negatywy. Niestety, ale często kupujący wystawiają negatywny komentarz, bo towar szedł długo ( a sama wiem, że to często wina poczty a nie sprzedającego).

Także trzeba być uważnym - a to na pewno zmniejszy ryzyko dostania cegły :)

Co do rozmiarów... Z ciuszków zazwyczaj kupuję bluzki/sweterki więc zazwyczaj te rozmiary są w miarę uniwersalne :) i nie ma problemów. Buty kupowałam raz i porządnie mierzyłam stopę :D i wyszło, że musiałam zamówić buty o rozmiarze 40, no ale faktycznie tyle wyszło mi cm. Gdybym była uparta, że ja noszę 38 i takie kupiła - miałabym za małe buty :D także trzeba też uważnie czytać co pisze na aukcji ;)

#47 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6640 postów

Napisano 15 luty 2008 - 08:02

Ja zamawiam okazyjnie. ale czesto za to ogladam co tam ciekawego maja:-D
Zazwyczaj tak jak Kociak zamawiam ubrania (glownie tuniczki) w rozmiarze uniwersalnym i takie na mnie pasuja, rozm. M lub S :-D oraz buty. jak dotąd jestem zadowolona. P. kupowal tuner TV do samochodu i tez bylo ok:-D
Raz mialam tylko jakis utrudniony kontakt ze sprzedajacym ale dobrze sie skonczylo.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#48 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 15 luty 2008 - 09:59

a jesli chodzi o zamawianie drogich rzeczy to np.najlepszym rozwiazaniem jest zamawianie za pobraniem :-D tylko jest tego maly minus brat kupowal cyfrowke dal pieniazki kurierow tylko nie pozwolil mu zajrzec do srodka <bezradny></span>

#49 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3742 postów

Napisano 15 luty 2008 - 10:05

a jesli chodzi o zamawianie drogich rzeczy to np.najlepszym rozwiazaniem jest zamawianie za pobraniem

To nie jest lepszy pomysł. W paczce mogą być kamienie albo jakiś piasek. Już były takie przypadki. Ja wiem o butach, że tak robili.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#50 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 15 luty 2008 - 10:08

To nie jest lepszy pomysł. W paczce mogą być kamienie albo jakiś piasek. Już były takie przypadki. Ja wiem o butach, że tak robili.

ale do tej pory zawsze bylo ok to ja juz nie wiem co jest dobrym sposobem tylko zawsze mi sie wydawalo ze przesylka za pobraniem jest bezpieczna <bezradny></span> ale chyba jest jakis swistek dajesz go i mozesz sobie zobaczyc co jest w srodku :-D

#51 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3356 postów

Napisano 15 luty 2008 - 11:14

Ja zamawiałam już wiele różnych rzeczy, ubrania też i generalnie się nie nacięłam. Sprawdzam komentarze.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#52 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3742 postów

Napisano 15 luty 2008 - 11:31

ale do tej pory zawsze bylo ok to ja juz nie wiem co jest dobrym sposobem tylko zawsze mi sie wydawalo ze przesylka za pobraniem jest bezpieczna

Nic trzeba po prostu zaufać komentarzom. Innego wyjście nie ma :-/
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#53 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1980 postów

Napisano 15 luty 2008 - 11:34

Nic trzeba po prostu zaufać komentarzom. Innego wyjście nie ma

Dobrze że administracja allegro działa sprawnie i można egzekwować swoje pieniądze i reklamacje zgłaszać.

#54 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 15 luty 2008 - 11:35

Nic trzeba po prostu zaufać komentarzom. Innego wyjście nie ma

to tak ale ja juz pisalam ze kobieta miala pelno pozytywow i zachcialo sie jej manka <bezradny></span> no coz tak czasem bywa :-D

[ Dodano: 2008-02-15, 11:35 ]

Dobrze że administracja allegro działa sprawnie i można egzekwować swoje pieniądze i reklamacje zgłaszać.

o to prawda :-D

#55 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 15 luty 2008 - 13:44

No właśnie ja czasem kupuję jakieś rzeczy, ale zazwyczaj np. kolczyki do języka, ipoda czy coś takiego. Ciuchów jakoś narazie nie kupowałam.

#56 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4508 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:51

do ciuchów dopiero sie przymierzam, ale z Miśkiem zamawialiśmy już dość dużo różnistych akcesoriów samochodowych, komputerowych, gadżetów na prezenty i zawsze wszystko było jak najbardziej w porządku <ookk></span>

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#57 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 18 luty 2008 - 16:37

Ja dosyć często kupuję na allegro. Dużo książek..chyba najwięcej do tej pory. Czasem kolce.
Nie nacięłam się jeszcze, kiedyś coś było lekko nie tak ale sprzedający od razu naprawił swój błąd. Ubrań nie kupowałam ale tylko dlatego, że nawet XS jest czasem na mnie za duże i nie ryzykuję po prostu. No i zawsze wpłacam kasę na konto, nie używam opcji 'za pobraniem'.
Uważam, że warto i dla mnie allegro jest ok.
8-)

#58 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9425 postów

Napisano 18 luty 2008 - 17:00

Ja też nie miałam nigdy problemów z allegro.Raz gdy płyta była wadliwa to po dogadaniu się ze sprzedawcą dostałam zwrot pieniędzy ;) a reszta transakcji bez problemów.Kupowałam tusz do drukarki,prezenty,książki i inne rzeczy ;)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#59 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1980 postów

Napisano 18 luty 2008 - 19:17

Pani od naszej nieszczęsnej sukienki podeszła do sprawy bardzo profesjonalnie. Po meilu od mojego D. odpisała na drugi dzień że bardzo przeprasza,że nie jest w stanie wszystkich rzeczy które wysyła dokładnie obejrzeć. Napisała żeby sukienki nie odsyłać tylko wyrzucić a ona na konto kaskę zwróci. Czekamy kiedy to nastąpi.................... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#60 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2409 postów

Napisano 18 luty 2008 - 19:33

Roszpunka, no prosze ale fajna kobieta :-D