Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#101 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:17

Donn, no w sumie fakt :mrgreen: W koncu to siostra mojego wiec nie moze kupic byle czego :-P
Dołączona grafika

#102 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:50

skinnybitch, a nie chcecie na moje wesele wpasc i nam takiego Tv sprezentowac?
:-P :-P

prezencik super,napewno sie mlodzi uciesza :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#103 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 14:54

Wiecie w sumie jak mi Piotrek powiedzial o tym TV to nie bylam przekonana... Ale jak mowicie ze fajny prezent to superowo :mrgreen:
angik1683, z checia tylko obawiam sie ze mnie na drugi taki TV juz nie stac :mrgreen:
Dołączona grafika

#104 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 12:51

skinnybitch, świetny prezent .... szczerze mówiąc to młodzi po ślubie najczęściej nie maja nadmiaru kasy na takie super zakupy a taki prezent będzie jak znalazł chyba nie znam nikogo kto by sie nie ucieszył ....

u mnie co do prezentów to sama tylko kupowałam na ślub siostry dostała na noc po ślubną komplet pościeli takie z satyny za 400 zł i komplet sztuców za 400 zł czyli razem 800zł ode mnie nie pracowała wtedy i pieniądze odkładałam długi czas i co mnie spotkało że noc poślubną sistra spędziła w hotelu (bo tak chciał) a pościel poniewiera teraz jak jakaś szmatę na podłogę czyli używa jej sobie na co dzień jako pościel jak z kory albo tym podobne (pierze razem z innymi starym ciuchami), a o komplecie dowiedziałam sie ze wygląda tandetnie jak z targowiska ..... wiec stwierdzam że już nigdy nie kupię komuś na ślub prezentu dam pieniądze i niech sobie wybierze to co chce ...

#105 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 18:13

Ja bym była zadowolona z takiej pościeli,bo strasznie podoba mi się satyna w sypialni ;-)

a o komplecie dowiedziałam się ze wygląda tandetnie jak z targowiska

nie rozumiem jak można mówić tak o prezentach,które się dostało :roll: powiedziała Ci to w twarz?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#106 toskania

toskania
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:37

Nie mamy takiego tematu. Wiem, że większa część młodych par woli dostać pieniążki. ale są przecież takie sytuacje, że goście z takich czy innych powodów wolą prezent rzeczowy i pytają konkretnie: co kupić? zbierzmy tu nasze pomysły, mężatki podpowiedzą co fajnego dostały i z czego są zadowolone, napiszmy też czego absolutnie NIE kupować młodym ;-)

to może zacznę od swojego ślubu :) dostaliśmy sporą sumę pieniędzy ;-) niestety wszystko już poszło w mieszkanie
ale dostaliśmy też sporo fajnych prezentów:
:arrow: kuchenkę mikrofalową
:arrow: zestaw kieliszków na 6 osób do wszystkiego co możliwe - dla nas super sprawa, dzięki Anula ;*
:arrow: zestaw obiadowy
:arrow: zestaw do herbaty i kawy
:arrow: zestaw do zimnych napojów (dzbanek + szklanki)
:arrow: komplet sztućców na 12 osób + chochelki, szpachelki do ciast itp.
:arrow: srebrną cukiernicę i naczynie do śmietanki
:arrow: 3 komplety pościeli
:arrow: koc
:arrow: stojącą żyrafę, dołączę fotkę
:arrow: srebrne widelczyki do ciasta
:arrow: 2 książki kucharskie
:arrow: 2 porcelanowe filiżanki
i jeszcze troszkę maskotek i innych drobiazgów. w sumie prawie ze wszystkiego jesteśmy zadowoleni i ze wszystkiego na co dzień korzystamy. jedynie te filiżanki porcelanowe stoją i się kurzą w szafce.

w tym roku mamy 3 śluby i plany mamy takie:
- przyjaciel Marcina: pewnie będą chcieli pieniążki i tutaj nie będziemy nic innego kombinować
- kuzynka: będą z mężem wynajmować mieszkanko i nie mają nic, więc planujemy porządny komplet obiadowo - kawowy
- kuzyn: mają wszystko, ale że kuzyn się nie popisał na naszym weselu, więc koperty nie dostanie, kupimy jakąś fajną pościel, bo to zawsze się przyda.

no chyba, że któraś podpowie coś ciekawego ;-)

Nowym fajnym pomysłem jest opisanie nowożeńców w gazecie, można zrobić numer i napisać że pan młody to bigamista.
Może to lekka prowokacja, ale dosyć mam i praktycznych i 'romantycznych' prezencików.
Gazetomanka

#107 KasiulekXX

KasiulekXX
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01 września 2008 - 07:56

Jako nowa na forum chciałam się przywitać i od razu mam do was pytanie.

Co myślicie o takim prezencie na ślub?

Dodam jeszcze, że szukam czegoś oryginalnego a nie jakiegoś sztampowego prezentu.

http://www.2future.p...00/resize/width

Link nie dzialal, zamienilam go na zdjecie.

#108 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 01 września 2008 - 07:59

KasiulekXX, mamy taki temacik
scaliłam z Twoim na pewno cos wymyslisz ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#109 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 września 2008 - 09:22

ogolnie jako prezent-noże, czemu nie. jednak mi sie ten stojak nie podoba.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#110 asia21_87

asia21_87
  • Użytkownik
  • 7 854 postów

Napisano 01 września 2008 - 09:46

mi sie ten stojak nie podoba.

mi też nie
ja osobiscie nie chciałabym dostać takich noży w dodatku na takim stojaku
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#111 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 września 2008 - 10:06

ogólnie stojak fajny, śmieszny ale raczej nie na ślub :P jeszcze panna młoda pomyśli, że to "podpowiedź" i urządzi pana młodego, jak na załączonym obrazku :P
nie ma mnie tu i nie będzie.

#112 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 01 września 2008 - 14:03

KasiulekXX taki prezent jest dobry na imieniny lub na parapetówke ale na slub raczej nie
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#113 kobietkaa

kobietkaa
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01 września 2008 - 15:46

Zastanawiam się co moglibyśmy kupić teściom na 25 rocznicę ślubu. Z góry informuję, że pościel odpada, bo teściowa dostała w tym roku od nas na urodziny. Mam nadzieję, że pomożecie :)
Dołączona grafika

#114 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 01 września 2008 - 17:50

Dla mnie też ten stojak jakoś nie pasuje na ślub :mrgreen: :mrgreen:
Już nie panna a żona :*

#115 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 01 września 2008 - 18:16

Połowa naszych gości dała nam pieniądze z czego byliśmy bardzo zadowoleni. Druga połowa-praktyczne prezęty z czego też byliśmy bardzo zadowoleni, bo nie mieliśmy nic do kuchni :-)
Jestem w Peru...

#116 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 01 września 2008 - 18:17

my dajemy kasiorkę, najwygodniej , a poza tym parze młodej przyda się, sami będą wiedzieć jak spożytkować. stojak zbyt morderczy jak na taką okazję

#117 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 września 2008 - 18:26

A ja kupiłam młodej parze wiśniowe ręczniczki z dedykacją (imionami), zapakowane w ślicznym koszyczku i ozdobione celofanem :) Bardzo ładnie się prezentują.

#118 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 01 września 2008 - 18:28

eee mi sie to nie podoba.... nie chcialabym czegos takiego dostac ;) mam nadzieje ze na moim slubie w przyszlosci nikt mi takiego prezentu nie zrobi :P

#119 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 01 września 2008 - 18:36

krowka17, sama panna młoda prosiła o ręczniki czy pościele, bo niezależnie ile tego kupisz, zawsze się przydaje i z pewnością jest to praktyczne. Wolę dać taki prezent, niżeli mikser, który kupi co trzeci gość. Poza tym jak ręczniki, to już lepszej jakości, dopasowane do ich łazienki i z dedykacją, co moim zdaniem jest oryginalne.

#120 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 07 września 2008 - 16:51

co moglibyśmy kupić teściom na 25 rocznicę ślubu

my na 30 rocznice... a byla we wtorek, czyli niedawno :-) kupilismy taki fajny serwis do kawy, komplet lyzeczek i dobra kawke .... nie mieli nic takiego, wiec pomysl od razu sie nasunal.... i bardzo zadowoleni byli :mrgreen: