Prezenty ślubne
Napisano 16 sierpnia 2008 - 12:51
u mnie co do prezentów to sama tylko kupowałam na ślub siostry dostała na noc po ślubną komplet pościeli takie z satyny za 400 zł i komplet sztuców za 400 zł czyli razem 800zł ode mnie nie pracowała wtedy i pieniądze odkładałam długi czas i co mnie spotkało że noc poślubną sistra spędziła w hotelu (bo tak chciał) a pościel poniewiera teraz jak jakaś szmatę na podłogę czyli używa jej sobie na co dzień jako pościel jak z kory albo tym podobne (pierze razem z innymi starym ciuchami), a o komplecie dowiedziałam sie ze wygląda tandetnie jak z targowiska ..... wiec stwierdzam że już nigdy nie kupię komuś na ślub prezentu dam pieniądze i niech sobie wybierze to co chce ...
Napisano 16 sierpnia 2008 - 18:13
nie rozumiem jak można mówić tak o prezentach,które się dostałoa o komplecie dowiedziałam się ze wygląda tandetnie jak z targowiska
Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:37
Nie mamy takiego tematu. Wiem, że większa część młodych par woli dostać pieniążki. ale są przecież takie sytuacje, że goście z takich czy innych powodów wolą prezent rzeczowy i pytają konkretnie: co kupić? zbierzmy tu nasze pomysły, mężatki podpowiedzą co fajnego dostały i z czego są zadowolone, napiszmy też czego absolutnie NIE kupować młodym
![]()
to może zacznę od swojego ślubudostaliśmy sporą sumę pieniędzy
niestety wszystko już poszło w mieszkanie
ale dostaliśmy też sporo fajnych prezentów:
kuchenkę mikrofalową
zestaw kieliszków na 6 osób do wszystkiego co możliwe - dla nas super sprawa, dzięki Anula
![]()
zestaw obiadowy
zestaw do herbaty i kawy
zestaw do zimnych napojów (dzbanek + szklanki)
komplet sztućców na 12 osób + chochelki, szpachelki do ciast itp.
srebrną cukiernicę i naczynie do śmietanki
3 komplety pościeli
koc
stojącą żyrafę, dołączę fotkę
srebrne widelczyki do ciasta
2 książki kucharskie
2 porcelanowe filiżanki
i jeszcze troszkę maskotek i innych drobiazgów. w sumie prawie ze wszystkiego jesteśmy zadowoleni i ze wszystkiego na co dzień korzystamy. jedynie te filiżanki porcelanowe stoją i się kurzą w szafce.
w tym roku mamy 3 śluby i plany mamy takie:
- przyjaciel Marcina: pewnie będą chcieli pieniążki i tutaj nie będziemy nic innego kombinować
- kuzynka: będą z mężem wynajmować mieszkanko i nie mają nic, więc planujemy porządny komplet obiadowo - kawowy
- kuzyn: mają wszystko, ale że kuzyn się nie popisał na naszym weselu, więc koperty nie dostanie, kupimy jakąś fajną pościel, bo to zawsze się przyda.
no chyba, że któraś podpowie coś ciekawego
Nowym fajnym pomysłem jest opisanie nowożeńców w gazecie, można zrobić numer i napisać że pan młody to bigamista.
Może to lekka prowokacja, ale dosyć mam i praktycznych i 'romantycznych' prezencików.
Napisano 01 września 2008 - 07:56
Co myślicie o takim prezencie na ślub?
Dodam jeszcze, że szukam czegoś oryginalnego a nie jakiegoś sztampowego prezentu.
http://www.2future.p...00/resize/width
Link nie dzialal, zamienilam go na zdjecie.
Napisano 01 września 2008 - 09:22
Napisano 01 września 2008 - 10:06
Napisano 01 września 2008 - 14:03
..to czy jest mądry, po pytaniach...
...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...
Napisano 01 września 2008 - 17:50
Napisano 01 września 2008 - 18:16
Guest_niki_*
Napisano 01 września 2008 - 18:17
Napisano 01 września 2008 - 18:26
Napisano 01 września 2008 - 18:28
Napisano 01 września 2008 - 18:36
Napisano 07 września 2008 - 16:51
co moglibyśmy kupić teściom na 25 rocznicę ślubu
my na 30 rocznice... a byla we wtorek, czyli niedawno