Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#961 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 08:06

Mój Misiek, fan Hobbita, 3 częścią jest zawiedziony. Ja chora więc poszedł z kolegą, który też stwierdził, że najgorsza część.

A to dziwne, bo wszyscy mowia ze najlepsza

Wysłane z malego pożeracza czasu :)

#962 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 11:15

Mam nadzieję, że uda mi się po świętach skoczyć na Hobbita i wiem, że nawet jak bedzie najgorsza, to ja i tak bedę usatysfakcjonowana... :-P

Chociaż czytałam, że jest własnie najlepsza.

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#963 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 11:34

A to dziwne, bo wszyscy mowia ze najlepsza

Ja czytałam pojawiające się negatywne głosy w internecie ;-) nawet na naszym rodzimym Filmwebie można poczytać. Każdy ma inne odczucia po seansie i to, że "wszyscy" uważają, że najlepsza część nie znaczy, że komuś może się nie spodobać :-)

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#964 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 11:36

To na pewno :) kazdy ma swoj gust. Kolga mowi ze warto zobaczyc :)

Wysłane z malego pożeracza czasu :)

#965 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 12:31

Ja byłam wczoraj na nocy z Hobbitem zwanej inaczej ENEMEFEM i z kolei mi 3 część podobała się najbardziej. Może ze względu na moje osobiste upodobania co do bitwy, ale zdecydowanie działo się. Mówię na świeżo i przy zestawieniu ze wszystkimi częściami. :-)

Gratuluje wytrzymałosci :D Ja byłam kiedyś na nocy z władcą.

A jak ta bitwa? nie przynudza? ;) 

A na gwiazdkę kupiłam nam dwie poprzednie części Hobbita, więc oglądamy 25-26 a potem Bitwa pięciu armii <3 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#966 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 22 grudnia 2014 - 20:56

Na drugiej części lekko przysypiałam, ale oglądałam ją na szczęście wcześniej i do końcówki zdążyłam się rozbudzić. Potem 3 część już kompletnie mnie porwała, więc nie potrzebowałam nawet tej kawy. Bitwa jest naaajlepsza! Moim zdaniem przebiła nawet te z WP. 

#967 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 15:12

Ja czytałam pojawiające się negatywne głosy w internecie ;-) nawet na naszym rodzimym Filmwebie można poczytać. Każdy ma inne odczucia po seansie i to, że "wszyscy" uważają, że najlepsza część nie znaczy, że komuś może się nie spodobać :-)

Zawsze komus coś nie podpasuje ;) 

Moim zdaniem jest na co patrzeć. I tak jak w przypadku dwóch pozostałych filmów – czas mija niepostrzeżenie.
Tytułowa bitwa w książce zajmuje chyba jedną stronę, a wszystkie pokazane w tym filmie wydarzenia około trzydziestu. Śmierć kilku krasnoludów opisana jest dosłownie jednym zdaniem… W filmie każda z tych śmierci jest rozbudowana do długiej sekwencji z bogatą choreografią walki. I na szczęście nie są to dłużyzny. ;) Jakcson dostosował „grzecznego” Hobbita do współczesnych odbiorców kina fantasy i nadał mu dzikość  „Gry o tron” .  Jakcson w swojej wersji powieści Tolkiena niezmiennie imponuje entuzjazmem i oddaniem wobec twórczości pisarza oraz pietyzmem w oddawaniu szczegółów obrazu Endoru i jego mieszkańców. Widać, że bardzo zależy mu na jak najwierniejszym odtworzeniu literackiego pierwowzoru. Jak zwykle wielkie brawa za doskonały montaż i muzykę :) 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#968 Faira

Faira
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 grudnia 2014 - 00:42

"Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził." I chwała Bogu za to, że mamy różne gusty, bo i tak kultura masowa nas pochłania. A odmienność jak najbardziej trzeba cenić. :)

#969 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 12:11

My za 2 tygodnie idziemy na "Wkręceni 2". Byliśmy na 1 i było się z czego pośmiać, więc mam nadzieję że będzie to dobry wybór.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#970 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 13:16

Był ktoś na "Niezłomnym"? :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#971 Monniczka345

Monniczka345
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 15:57

Cześć a ja bardzo lubię w kinie oglądać komedie romantyczne :-) kiedyś byłam na horrorze to spać nie mogłam. A może znacie jakies fajne filmy romantyczne badz komedie które sie miło ogląda?

#972 Pantonima

Pantonima
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 20 stycznia 2015 - 22:22

Z filmów romantycznych, to może Jedź, módl się i kochaj ? :) Mi film  bardzo się podobał :)

@ZuziaDD nie od dziś wiadomo, że Jackson jest wielkim fanem Tolkiena, to i jego filmy starają się oddawać książki jak najbardziej :)

#973 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 26 stycznia 2015 - 16:27

"Jedz, módl sie i kochaj" było świetne :) oglądalam 3 razy. w poprzednim wątku pisałam też o nowym filmie pt "Warsaw by night",  który dopiero będzie wchodził. chyba to do nie do końca komedia, ale trailer jest zachęcający <ookk>

#974 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 stycznia 2015 - 16:46

ja planuje isc na wielkie oczy , film Burton o malarce , której bohaterowie obrazów mieli wielkie oczy

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#975 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 19:06

@elizabeth i jak wrażenia? byliście? 

a która się szykuje na Grey'a?  :-) u mnie sporo koleżanek deklaruje, że pójdą na 50 twarzy, jak będzie warto, to może też się wybiorę w późniejszym terminie ;-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#976 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 stycznia 2015 - 21:34

@Majorka^^ ja w Walentynki ze znajomym idę ;) 

Ale to jeszcze nie pewne. 

#977 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 10:12

a która się szykuje na Grey'a? :-)

Ja, ja, ja idę ! :mrgreen:  Bilety kupiliśmy ze znajomymi już 18 stycznia, bo w łódzkim kinie praktycznie już miejsca były pozajmowane a teraz przypuszczam, że na premierę i parę dni po już ich wcale nie ma.

Ale my szukaliśmy 6 miejsc i i tak udało nam się znaleźć tylko 6 rząd :lol:

Ja idę ten film zobaczyć z czystej ciekawości, ponieważ moim skromnym zdaniem nie będzie to zbyt dobry film - takie mam wrażenie. Ale może zdanie zmienię po obejrzeniu - dam znać.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#978 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 10:36

Ja też idę na Greya.

Udało nam się zdobyć bilety w Walentynki na 21:45 :D 

Dzień premiery już cały zapełniony. 

Ciekawa jestem tego filmu... 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#979 Monniczka345

Monniczka345
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 13:39

Hej, ja się wybieram na Wkręconych 2, bo słyszałam od znajomych, że fajna komedia:-) Był ktoś z Was?

#980 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 stycznia 2015 - 15:00

Udało nam się zdobyć bilety w Walentynki na 21:45 :-D

My też idziemy 14 lutego ale na 14.20 ;-)  No jestem barrrrdzo ciekawa tego filmu a jeszcze bardziej tego jak reżyser ukazał sceny erotyczne, bo jednak było ich tam kilka :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych