Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sprzedaż domu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 odes

odes
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 25 lutego 2026 - 11:40

Planuję sprzedać dom, który mam do podziału po rozwodzie. Buduję też mniejszy domek dla mnie i dzieciaków (jest w stanie surowym, dokańczany będzie ze środków po sprzedaży starego domu, więc zależy mi, żeby sprzedaż odbyła się dosyć szybko). Moje pytanie jest takie: czy czekać ze sprzedażą do wiosny, gdy już wybuchnie zieleń ogrodu (a mam fajnie zarośnięty ogród i to duży atut tego domu), czy nie patrzeć na to i wystawiać już teraz, gdzie otoczenie jest mega szarobure? Jakie są Wasze odczucia? Bo mam wrażenie, że to duża różnica przy sprzedaży domu, a znowu moja kumpela twierdzi, że żadna - jak ma ktoś kupić to kupi. A gdyby jeszcze jakieś agentki nieruchomości, które tu zapewne są, podpowiedziały mi z ich doświadczenia zawodowego, byłabym wdzięczna.

Romantycznie

#2 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 422 postów

Napisano 25 lutego 2026 - 13:17

Wstawiaj, wstawiaj, pamietam na studiach zajecia z wyceny nieruchomosci "na cene nieruchomosci wplywaja przede wszystkim 3 elementy lokalizacja, położenie, miejsce..."
No i polecam też kontakt z nimi:  https://express-nieruchomosci.pl/ Skupują nieruchomości. Zobacz jaką Ci zaoferują cenę :) 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#3 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 537 postów

Napisano 27 lutego 2026 - 00:44

Hej! Szukam inspiracji na elewację domu i przeglądam, jakie cegły klinkierowe poznań są teraz najchętniej wybierane przez inwestorów. Zależy mi na czymś w odcieniach szarości lub klasycznego antracytu. Marka Kenger posiada bardzo duży wybór kolorów na miejscu, więc ewentualnie planuję skorzystać z wizyty w ich oddziale, żeby zobaczyć próbki na żywo. Jakie macie opinie o takich ciemnych elewacjach po kilku latach?

#4 klaudiafiszka

klaudiafiszka
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano dziś, 16:43

Przy takim domu z dużym ogrodem też miałabym dylemat, bo wiosenne zdjęcia mogą naprawdę zrobić robotę. Jeśli jednak komuś nie zależy aż tak na szybkiej sprzedaży, rozważyłabym jeszcze wynajem zamiast pozbywania się nieruchomości. Per Modum zajmuje się kompleksowym zarządzaniem najmem, więc można przekazać im bieżącą obsługę domu i najemców. Oczywiście tutaj, jeśli pieniądze są potrzebne na dokończenie drugiego domu, sprzedaż może być po prostu bardziej praktyczna.