Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak wprowadzić weganizm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 422 postów

Napisano 06 lipca 2022 - 06:31

Z pewnością znajdę tu wiele osób wege. Wczoraj postanowiłam rzucić mięso. Wcześniej byłam wegetarianka 3 lata, później kilka lat jadłam mięso ale w bardzo małych ilościach. 
O ile z rezygnacja z mięsa nie mam problemów, tak problem pojawia się w kwestii nabiału. Mleka pije mało, a jak już to roślinne, bo mi zwyczajnie nie podchodzi. Największe moje dwie zmory to ser i Skyr. O ile z serów jestem w stanie zrezygnować choć z bólem serca, tak kompletnie nie mam pomysłu czym zastąpić Skyr (nic kokosowego mi nie smakuje). 
Zakupy stały się koszmarem. Wczoraj wyszłam ze sklepu z piciem, bo nawet nie wiedziałam za bardzo co kupić. Chętnie przygarnę wszystkie porady, listy zakupów, zamienniki, jadłospisy, szybkie przepisy na dania i wszystko co z tym związane.

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#2 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 410 postów

Napisano 06 lipca 2022 - 07:44

Jeśli nie smakują ci Kokosowe to spróbuj owsiane lub sojowe, może lepiej wejdą 
Z doświadczenia powiem, że mi też wiele rzeczy na początku weganizmu nie smakowało ale z czasem jakoś się przełamałam i teraz to dla mnie już normalne, smaczne jedzenie -  ale też opierałam dietę głównie na serach różnego rodzaju więc wiem jak może być ciężko.

Ogólnie na stronie jest przeglad napojów roślinnych z opisem tego, które warto jest kupić i pić. 

#3 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 12 lipca 2022 - 09:10

Zamiast skyra super wchodzi alpro, serków wegańskich można znaleźć teraz całą masę, więc nie musisz z nich rezygnować.

#4 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 27 listopada 2024 - 17:24

Zmianę diety na pewno warto wprowadzać ostrożnie i być może konsultować z lekarzem czy dietetykiem. Także wegańska dieta może przynieść korzyści, ale jeśli dobrze ją wprowadzimy. Na pewno też Nowe przepisy wegańskie uda się nam znaleźć w sieci na blogach kulinarnych.

#5 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 540 postów

Napisano 28 marca 2025 - 18:46

Myślę, że   może   warto  byłoby  pójść  w kierunku   cateringu dietetycznego - wówczas nie będziecie musieli się martwić  czymkolwiek.  Także    warto   tą  opcję  rozważyć.  A nawet   catering dla dzieci dzisiaj  dostępny jest  dla  dzieci,  to już   w ogóle  zaskakujące.