budowa świątyni opatrzności bożej za rządowe pieniądze
Napisano 03 lutego 2007 - 10:31
okrutnie bulwersuje mnie to ze rzad przeznacza 40 mln zlotych na budowe jakies zafajdanej swiatyni opatrznosci gdzie beda chodzic same stare telepy a we wroclawiu komornik zamyka szpital dla dzieci za 8 mln dlugu...
i co robi rzad ? no kurde... mysli jak rozlozyc szpitalowi 8 mln na raty
to jest chore kto wogole chce tej swiatyni ? czyj to pomysl i czemu ludzie nic nie robia ? jakis strajkt czy cos
mnie to bardzo denerwuje
jezeli ktos jest religijny i go urazi ten poscik to przepraszam ale chyba chrzescijanstwo polega na tym zeby pomagac innym a nie budowac swiatynie kiedy inni cierpia
Guest_Kociak_*
Napisano 03 lutego 2007 - 11:30
Napisano 21 lipca 2007 - 21:26
stare telepy
Napisano 22 lipca 2007 - 07:55
teraz juz wiem ze narod powinien byc ciemny i nie miec szans rozwoju, bo takimi ludzmi sie latwiej kieruje...
Napisano 24 lipca 2007 - 12:46
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..
Napisano 31 lipca 2007 - 22:12
Przecież nikt nie ma za złe, że się buduje takie cośa czy przypadkiem ta buowa świątyni opatrzności nie została rozpoczęta już za poprzedniej kadencji, poprzednich rządów?
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..
Napisano 01 sierpnia 2007 - 13:40
Guest_Kociak_*
Napisano 01 sierpnia 2007 - 14:32
problem jest w tym, że do tej pory nie ma pozwolenia na budowę tej świątyniroblem jest w tym, że przeznacza się na to pieniądze z budżetu państwa.
Napisano 02 września 2007 - 16:34
Napisano 05 listopada 2009 - 00:09
Napisano 05 listopada 2009 - 09:33
tam gdzie są pieniądze i władza nie ma miejsca na sentymenty....
zdrowie i życie ludzkie ( a także dziecięce) nie ma kompletnego znaczenia.
przykłady można mnożyć.
świńskie i ptasie grypy, globalne ocieplenia , euroejskie wściekłe krowy...które zjedliśmy w wyrobach...jedna wielka ściema...dziś wmawia się nam że musimy łykać więcej suplementów by żyć dłużej i zdrowiej ,wyrób chlebopodobny smarować olejem roślinnym z dodatkiem wody i chemii by przypominał masło, pokryty plasterkiem oleju roślinnego mocno zagęszczonego z żółtym barwnikiem by przypominał ser, pomidorów, ogórków prosto z holandii których boją się jeść sami tamtejsi producenci ,a sami naciskając coraz mocniej na ekologię i żartujac sobie że po tym co produkują obecnie to się świeci w nocy.....
z drugiej strony sprawa wygląda tak: albo przgłosujecie daną ustawę i sporo zarobicie , albo stracicie stołki i poszukamy innych którzy ją przegłosują . polska nie jest wyjątkiem w którym większość ustaw jest kupowana.
Napisano 05 listopada 2009 - 20:52
pewnie ze tak , moze daleko nam np do Bangladeszu ale nie ma co sie oszukiwac.polska nie jest wyjątkiem w którym większość ustaw jest kupowana.
a tak z innej beczki moze by zmnienic temat na bardziej sugerujacy .
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 lipca 2010 - 17:08
gdzie jest tak obecana pomoc rządu dla powodzian??!!!
ze niby za 6 tys maja odbudowac wszystko co stracili??
jeden posel zarabia ok 30 tys miesiecznie i potrafi powiedziec ze mu sie nie przelewa,ze jemu jest cięzko bo wszystko drozeje.ciekawe co by powiedzial gdyby z dnia na dzien musial przezyc za 1500zl miesiecznie??
to tyle co mam do powiedzenia.
Napisano 18 lipca 2010 - 17:32
taką pensję dostają raz w swojej karierzejeden posel zarabia ok 30 tys miesiecznie
Poseł zarabia niecałe 10 tys miesięcznie, ale prócz tego ma dodatki na paliwo, darmowe przejazdy po Polsce itp.
No nie mają slę źle, ale z kolei płacą duże podatki i średnia ich pensji w roku 2009 wyniosła "tylko" 6100 zł
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 18 lipca 2010 - 21:26
wiesz, to pierdzenie w stołek to też pojęcie względne, nie można tu mówić ogólnikowo. Jest tam wielu ludzi, którzy odpowiadają za losy państwa, czyli nasze. Ja myślę że jak na takie "stanowisko" to i tak nie aż tak dużo.To ja bym chciała mieć tylko 6100zł za jak dla mnie pierdzenie w stołek
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 18 lipca 2010 - 21:35
wracamy do tematu, na dyskusje o płacach polityków i reszty administracji jest miejsce w tematach specjalnie na te dyskusje przeznaczonychtak wlasnie ogladalam wiadomosci i przypomnialo mi sie ze mialam napisac taki temat
okrutnie bulwersuje mnie to ze rzad przeznacza 40 mln zlotych na budowe jakies zafajdanej swiatyni opatrznosci gdzie beda chodzic same stare telepy a we wroclawiu komornik zamyka szpital dla dzieci za 8 mln dlugu...
i co robi rzad ? no kurde... mysli jak rozlozyc szpitalowi 8 mln na raty
to jest chore kto wogole chce tej swiatyni ? czyj to pomysl i czemu ludzie nic nie robia ? jakis strajkt czy cos
mnie to bardzo denerwuje
jezeli ktos jest religijny i go urazi ten poscik to przepraszam ale chyba chrzescijanstwo polega na tym zeby pomagac innym a nie budowac swiatynie kiedy inni cierpia
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.