Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

budowa świątyni opatrzności bożej za rządowe pieniądze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 03 lutego 2007 - 10:31

tak wlasnie ogladalam wiadomosci i przypomnialo mi sie ze mialam napisac taki temat

okrutnie bulwersuje mnie to ze rzad przeznacza 40 mln zlotych na budowe jakies zafajdanej swiatyni opatrznosci gdzie beda chodzic same stare telepy a we wroclawiu komornik zamyka szpital dla dzieci za 8 mln dlugu...
i co robi rzad ? no kurde... mysli jak rozlozyc szpitalowi 8 mln na raty

to jest chore kto wogole chce tej swiatyni ? czyj to pomysl i czemu ludzie nic nie robia ? jakis strajkt czy cos

mnie to bardzo denerwuje
jezeli ktos jest religijny i go urazi ten poscik to przepraszam ale chyba chrzescijanstwo polega na tym zeby pomagac innym a nie budowac swiatynie kiedy inni cierpia
nigdy nie przestane cie kochac :******** [`]

#2 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2007 - 11:30

Xantia, ja się Tobie nie dziwię :) też mnie to okropnie denerwuje... Najgorsze jest to, że niby mamy demokratyczny kraj, a za wiele to zrobić nie możemy... Jaką sobie władzę wybraliśmy, tak nam będzie teraz rządzić... A to, że budowa świątyni z pieniędzy ZUSowskich jest sprzeczna z prawem to inna sprawa... W Newsweeku jest niezły artykuł na temat tego jak to Jaruś vel Kaczka zachowuje się jak Putin. I niestety, ale trzeba przyznać, że jest w tym wiele prawdy... :(

#3 koteczek

koteczek
  • Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 03 lutego 2007 - 14:27

tak to strasznie bulwersująca kwestia :-?

przeciez te dzieciaczki są poważnie chore :cry: a rząd tylko stwarza pozory że sie tym wszystkim przejmuje :evil:
Kasia - mama ARECZKA

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#4 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 21 lipca 2007 - 21:26

Zgadzam sie w 100% , pomijajac fakt ze jestem z wieloreligijnej rodziny a sama ateistka jestem wiec obsmarowywanie "ojca dyktatora" <killer></span> ani naszego wszechobecnego , a w szczegolnosci w polityce kosciola roznicy zadnej mi nie robi. Ja wierze w ludzi nie w kościol, a nie jest tajemnica zadna ze ten staral sie pchac w polityke zawsze i wszedzie od kad tylko istnieje, a wyrzadzil wiecej zlego niz dobrego do tej pory (sw inkwizycja za przykład) a jesli chodzi juz o nasz rzad ...to rece opadaja, normalnie Oj dyry dyry na wszystko moze sobie pozwolic nawet na nazwanie zony prezydenta czarownica, i co nasz rzad na to?? otoz znajduje sie kozla ofiarnegoi(to czy jest winny czy nie jest malo wazne bo jakos do tej pory sie tego nie zauwazalo) i naglasnia sie jakis inny skandal(tu aqrat jak zwykle niezawodny pan Lepper) zeby zatuszowac sprawe i skierowac zainteresowanie opini publicznej w innym kierunku. I juz dzien pozniej ani w radiu ani w telewizji nikt nie mowi o fajtlapowatym prezydencie i premierze a o panu Lepperze!! <ciah></span> normalnie az sie we mnie gotuje jak słysze cos nowego o Łojcu Dyrektorze, Radiu Maryja albo o mocherkach

stare telepy

<umieraam></span> dobre Xantiu :P az sem zapisała :mrgreen: mam nadzieje ze mnie nie zaskarzysz za prawa autorskie ??:P

#5 Morfiniasta

Morfiniasta
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 22 lipca 2007 - 07:55

mnie również to wszystko wkurza!! ale jeszcze jedno irytuje mnie na maxa!! w zeszlym roku w koncu udalo mi sie wywalczyc stypendium naukowe na uczelni, bylam z siebie dumna jak malo kto (zreszta kazdy by sie cieszyl!!). juz planowalam czego to sobie nie kupie, bo w sumie 400 zl miesiecznie to nie jest tak zle, nawet planowalam ze bede mogla sobie z tego oplacac studia, bo musialabym dolozyc raptem 20 zl!! a tu dostajemy liste osob ktora maja dostac stypendium i dowiadujemy sie ze Kaczory zabraly 15 mln ze stypendiow...chyba na stopien przy bidecie:/bylam wsciekla...dostalam 1/2 tego:/
teraz juz wiem ze narod powinien byc ciemny i nie miec szans rozwoju, bo takimi ludzmi sie latwiej kieruje...

#6 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 lipca 2007 - 12:46

a czy przypadkiem ta buowa świątyni opatrzności nie została rozpoczęta już za poprzedniej kadencji, poprzednich rządów?
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#7 Dafne

Dafne
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 31 lipca 2007 - 22:12

a czy przypadkiem ta buowa świątyni opatrzności nie została rozpoczęta już za poprzedniej kadencji, poprzednich rządów?
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..

Przecież nikt nie ma za złe, że się buduje takie coś :roll: Problem jest w tym, że przeznacza się na to pieniądze z budżetu państwa. Aby to zrobić "obcięto" Fundusz Ubezpieczeń Społecznych o te 40 milionów. Ale rząd głośno chwali się, ze dba o emerytów i rencistów. :shock: A ci "lewacy" jak ich nazywasz nie rządzili przez ostatnie 8 lat. Kadencja parlamentu trwa 4 lata a przed rządem lewicowym (2001-2005) mieliśmy prawicowy rząd Jerzego Buzka (1997-2001 - AWS). I właśnie w tym czasie - 23 października 1998r. Sejm podjął uchwałę w sprawie budowy świątyni. ;-)
"To kobieta wywiodła mężczyznę z raju i tylko ona może go tam zaprowadzić."

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 13:40

no nie byłam pewna co do tych lat rządów..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#9 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 01 sierpnia 2007 - 14:32

roblem jest w tym, że przeznacza się na to pieniądze z budżetu państwa.

problem jest w tym, że do tej pory nie ma pozwolenia na budowę tej świątyni :!: rząd już chyba 2 czy 3 razy dostawał negatywną decyzję dotyczącą budowy świątyni,a mimo to, zaczął budowę. Do tego jeszcze dochodzi afera, że do GIIF-u nie są dostarczane żadne raporty (które to raporty muszą być przy każdej tego typu budowie przedstawiane), bo ktoś kto się tym zajął stwierdził, że oni "nie muszą". A prawo wyraźnie mówi o tym, że jednak muszą. ( tak dla wyjaśnienia, te raporty mają na celu wychwytywanie skąd pochodzą pieniądze na budowę, czy czasem nie są to nielegalne środki) :evil:

#10 luna

luna
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 02 września 2007 - 16:34

nie wiem czy to jeszcze czytacie,ale ja trafiłam i mało mnie nie trafiło.Chdzę po internecie i zdumiewające jak taki problem jest cichaczem załatwiany.My babramy się teczkami,leperyzmem,kaczoryzmem i innymi rozgrywkami w tórych i tak nie możemy,a to spokojnie się robi za nasze pieniądze.To ja na farby nie mam a z podatku na takie szeleństwo.Jak ktoś bardzo wierzący to w małym,drewnianym kościele nie spotka Boga.

#11 annaka

annaka
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 00:09

Ludzie wiedza, ze nie ma co walczyc bo nie ma z kim i z czym,kazdy wie ze jak masz kase to zalatwisz a jak nie masz to nie zalatwisz..nawet NFZ leczy byle jak na kase chorych a prywatnie Ci sami lekarze sa w stanie wyleczyc pacjenta-duuzo przykladow zyciowych w Polsce mozna wymieniac,ale do kogo przecietny Kowalski ma sie zwrocic o pomoc czy wysluchanie? jak juz na etapie samorzadow zniknie problem <bezradny></span> Nasi politycy maja tylko problemy problemow i juz nie moge patrzec na wiadomosci bo tylko polityka i polityka i na dodatek JAKA! Komisje,szmery bajery a XXI w a tu dzieci z glodu umieraja w glowie sie nie miesci.. I skoncze tak jak kazdy z nas.SZKODA GADAC bo tyle akurat moge...
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znieść deszcz.

#12 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 09:33

wraz z wiekiem to zrozumiecie.... :-(
tam gdzie są pieniądze i władza nie ma miejsca na sentymenty.... :-(
zdrowie i życie ludzkie ( a także dziecięce) nie ma kompletnego znaczenia.
przykłady można mnożyć.
świńskie i ptasie grypy, globalne ocieplenia , euroejskie wściekłe krowy...które zjedliśmy w wyrobach...jedna wielka ściema...dziś wmawia się nam że musimy łykać więcej suplementów by żyć dłużej i zdrowiej ,wyrób chlebopodobny smarować olejem roślinnym z dodatkiem wody i chemii by przypominał masło, pokryty plasterkiem oleju roślinnego mocno zagęszczonego z żółtym barwnikiem by przypominał ser, pomidorów, ogórków prosto z holandii których boją się jeść sami tamtejsi producenci ,a sami naciskając coraz mocniej na ekologię i żartujac sobie że po tym co produkują obecnie to się świeci w nocy.....
z drugiej strony sprawa wygląda tak: albo przgłosujecie daną ustawę i sporo zarobicie , albo stracicie stołki i poszukamy innych którzy ją przegłosują . polska nie jest wyjątkiem w którym większość ustaw jest kupowana.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 listopada 2009 - 20:52

polska nie jest wyjątkiem w którym większość ustaw jest kupowana.

pewnie ze tak , moze daleko nam np do Bangladeszu ale nie ma co sie oszukiwac.
a tak z innej beczki moze by zmnienic temat na bardziej sugerujacy .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 17:08

JA zastanawiam sie jak mozna przeznaczac ogromne sumy pieniedzy,na cos co jest nam zbedne??!!!na cholere w polsce kolejne koscioly??!!a dzieci z biednych domów i z domów dziecka maja dostawac i tak marne jedzienie,nie maja pieniedzy na studia,na podreczniki,na przybory szkolne,i na wiele innych potrzebnych rzeczy.
gdzie jest tak obecana pomoc rządu dla powodzian??!!!
ze niby za 6 tys maja odbudowac wszystko co stracili??
jeden posel zarabia ok 30 tys miesiecznie i potrafi powiedziec ze mu sie nie przelewa,ze jemu jest cięzko bo wszystko drozeje.ciekawe co by powiedzial gdyby z dnia na dzien musial przezyc za 1500zl miesiecznie??
to tyle co mam do powiedzenia.

#15 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 17:32

jeden posel zarabia ok 30 tys miesiecznie

taką pensję dostają raz w swojej karierze :P na urządzenie biura itp.
Poseł zarabia niecałe 10 tys miesięcznie, ale prócz tego ma dodatki na paliwo, darmowe przejazdy po Polsce itp.
No nie mają slę źle, ale z kolei płacą duże podatki i średnia ich pensji w roku 2009 wyniosła "tylko" 6100 zł :lol:

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#16 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 18:31

To ja bym chciała mieć tylko 6100zł za jak dla mnie pierdzenie w stołek :evil:
Dołączona grafika

#17 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 21:26

To ja bym chciała mieć tylko 6100zł za jak dla mnie pierdzenie w stołek :evil:

wiesz, to pierdzenie w stołek to też pojęcie względne, nie można tu mówić ogólnikowo. Jest tam wielu ludzi, którzy odpowiadają za losy państwa, czyli nasze. Ja myślę że jak na takie "stanowisko" to i tak nie aż tak dużo.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#18 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 21:35

tak wlasnie ogladalam wiadomosci i przypomnialo mi sie ze mialam napisac taki temat

okrutnie bulwersuje mnie to ze rzad przeznacza 40 mln zlotych na budowe jakies zafajdanej swiatyni opatrznosci gdzie beda chodzic same stare telepy a we wroclawiu komornik zamyka szpital dla dzieci za 8 mln dlugu...
i co robi rzad ? no kurde... mysli jak rozlozyc szpitalowi 8 mln na raty

to jest chore kto wogole chce tej swiatyni ? czyj to pomysl i czemu ludzie nic nie robia ? jakis strajkt czy cos

mnie to bardzo denerwuje
jezeli ktos jest religijny i go urazi ten poscik to przepraszam ale chyba chrzescijanstwo polega na tym zeby pomagac innym a nie budowac swiatynie kiedy inni cierpia

wracamy do tematu, na dyskusje o płacach polityków i reszty administracji jest miejsce w tematach specjalnie na te dyskusje przeznaczonych

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.