malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku
Przekąski na babskie wieczory
Napisano 07 grudnia 2008 - 14:13
malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku
If you don't know my name, you can call me baby
Napisano 07 grudnia 2008 - 16:29
No ja właśnie widzę, że moja mama czasami właśnie coś podobnego podjada.malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku
Napisano 09 grudnia 2008 - 22:39
paluszki z salata? tak to juz bym nie kombinowalawiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę.
madzia, pasuje idealnie, tylko muszą być rozmrożone i zagrzane w piekarniku a nie na patelni, żeby nie były tłuste. trochę tak jak sałata z tuńczykiem
a z przekąsek to jeszcze fajnie wychodzą paróweczki (najlepiej takie nieduże), nacięte wzdłuż, w nacięcie wkłada się ser żółty i calość zawija cienkim plastrem boczku. też pyszne. tylko już bardziej kaloryczne
Napisano 17 grudnia 2008 - 23:29
Napisano 18 grudnia 2008 - 18:58
brzmi pysznie jak dla mnie - ja uwielbiam paluszki rybne i salatke niby grecka (niby, bo w tym wypadku bez sera feta) w sosie koperkowo-ziolowym - mniamiiiiiwiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę. improwizacja jak przy każdej sałcie - lodowa albo pekińska, pomidorki, oliwki, papryka, cebulka, awocado, pestki dyni, słonecznika, trochę oliwy z oliwek, octu winnego i własnie paluszki rybne (tylko koniecznie takie co w piekarniku można je zagrzać, żeby tłuszczu nie miały). wychodzi pyszne no i zdrowe.
a druga ulubiona przekąska (już niestety bardziej kaloryczna) to sliwki suszone zawinięte w cieniutki plasterek boczku i zapieczone w piekarnku. palce lizać.
a zamiast chipsów zawsze robimy sobie dip jogurtowy porządnie doprawiony i surowe warzywa - kalafior, seler naciowy, marchewka, rzodkiewka.. polecam do chrupania
Napisano 16 stycznia 2009 - 12:09
wiecie co jest świetną przekąską? Pewnie nie każdej by to zasmakowało ale ja osobiście bardzo lubię
![]()
malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperkuno poprostu super ale tak jak mówie,dla tego kto lubi łososia
no i tradycyjne koreczki zrobione ze składników wedle własnego uznania,pyszne są z marynowaną cebulką szalotką,żółtym serem,papryką i korniszonkiem
Jestem miłośniczką łososia. Aż mi się teraz strasznie zachciało takich kanapeczek. A do sklepu nie chce się iść łeeee
A my ostatnio na babskim wieczorze jadłyśmy sushi. Winko też obowiązkowo było. ogólnie wieczór bardzo udany i bez kaca na drugi dzień.
Napisano 25 stycznia 2009 - 20:43
ale takie przygotowane w domu czy z jakiejś knajpki? kurde, szamalam jeszcze sushi a mam straszną chętkęsushi.
my ostatnio na imprezce szamałyśmy tradycyjną pizze i ciacha
Napisano 20 maja 2009 - 09:42
A wczoraj też pizzowo-słodko
Napisano 20 maja 2009 - 15:43
Napisano 20 maja 2009 - 19:01
ostatnio robiłam sałatkę grecką i w sumie tak myślę,że była by ona idealnym pomysłem na babski wieczór,tyle że ja wolę zamiast fety mozarelle :->
Napisano 01 czerwca 2009 - 10:20
Napisano 01 czerwca 2009 - 12:05
duża paczka kokosu- zalewamy w słoiku 0,5l wódki - odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie, wstrząsając co jakiś czas. Kupujemy mleko zagęszczone słodzone, przelewamy zawartość słoika przez sitko żeby odzzielić kokos. wlewamy do butelki mleko, po czym wlewamy alkohol i mieszamy
UWAGA ważne żeby do mleka wlewać alkohol nie na odwrót bo może się ściąć !
Napisano 05 czerwca 2009 - 10:53