Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przekąski na babskie wieczory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

#81 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 14:13

wiecie co jest świetną przekąską? Pewnie nie każdej by to zasmakowało ale ja osobiście bardzo lubię ;-)

malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku :-D no poprostu super ale tak jak mówie,dla tego kto lubi łososia :-D no i tradycyjne koreczki zrobione ze składników wedle własnego uznania,pyszne są z marynowaną cebulką szalotką,żółtym serem,papryką i korniszonkiem :-P
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#82 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 16:29

malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku :-D

No ja właśnie widzę, że moja mama czasami właśnie coś podobnego podjada. :-)

#83 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 22:39

wiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę.

paluszki z salata? tak to juz bym nie kombinowala ;-)

madzia, pasuje idealnie, tylko muszą być rozmrożone i zagrzane w piekarniku a nie na patelni, żeby nie były tłuste. trochę tak jak sałata z tuńczykiem

a z przekąsek to jeszcze fajnie wychodzą paróweczki (najlepiej takie nieduże), nacięte wzdłuż, w nacięcie wkłada się ser żółty i calość zawija cienkim plastrem boczku. też pyszne. tylko już bardziej kaloryczne ;)

#84 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 17 grudnia 2008 - 23:29

Widzę, ze rybki budza pozytywne skojarzenia odnosnie babskich wieczorow. Ostatnio jesliu mialabym byc konkretna to jadlysmy paluszki rybne meksykanskie. Niestety tez nie zabralko chipsow, ale to chyba standard na takich imprezach. No i oczywiscie nasze ulubione białe wino wytrawne tokaj z węgier, które sprowadza kumpeli ojciec

#85 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:58

wiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę. improwizacja jak przy każdej sałcie - lodowa albo pekińska, pomidorki, oliwki, papryka, cebulka, awocado, pestki dyni, słonecznika, trochę oliwy z oliwek, octu winnego i własnie paluszki rybne (tylko koniecznie takie co w piekarniku można je zagrzać, żeby tłuszczu nie miały). wychodzi pyszne no i zdrowe.

a druga ulubiona przekąska (już niestety bardziej kaloryczna) to sliwki suszone zawinięte w cieniutki plasterek boczku i zapieczone w piekarnku. palce lizać.

a zamiast chipsów zawsze robimy sobie dip jogurtowy porządnie doprawiony i surowe warzywa - kalafior, seler naciowy, marchewka, rzodkiewka.. polecam do chrupania

brzmi pysznie jak dla mnie - ja uwielbiam paluszki rybne i salatke niby grecka (niby, bo w tym wypadku bez sera feta) w sosie koperkowo-ziolowym - mniamiiiii :mrgreen:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#86 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 12:09

wiecie co jest świetną przekąską? Pewnie nie każdej by to zasmakowało ale ja osobiście bardzo lubię ;-)

malutkie kanapeczki z łososiem norweskim,z odrobinką cytryny i koperku :-D no poprostu super ale tak jak mówie,dla tego kto lubi łososia :-D no i tradycyjne koreczki zrobione ze składników wedle własnego uznania,pyszne są z marynowaną cebulką szalotką,żółtym serem,papryką i korniszonkiem :-P

Jestem miłośniczką łososia. Aż mi się teraz strasznie zachciało takich kanapeczek. A do sklepu nie chce się iść łeeee :-(
A my ostatnio na babskim wieczorze jadłyśmy sushi. Winko też obowiązkowo było. ogólnie wieczór bardzo udany i bez kaca na drugi dzień.

#87 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 20:43

sushi.

ale takie przygotowane w domu czy z jakiejś knajpki? kurde, szamalam jeszcze sushi a mam straszną chętkę :mrgreen:

my ostatnio na imprezce szamałyśmy tradycyjną pizze i ciacha :-P
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#88 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 20 maja 2009 - 09:42

Sushi oczywiście robię sama:)

A wczoraj też pizzowo-słodko :-P Zamówiłyśmy pizzę, a na deser objadałyśmy się babeczkami jogurtowymi (kumpela zrobiła 2 pudełka tych babeczek z oetkera i wszystkie poszły 24 sztuki na nas 5, zaszalałyśmy co ale takie pycha te babeczki) do tego 3 butelki wina i plotkom końca nie było widać. Nie mogłyśmy się rozejść do domów. O 3-ciej zlądowałam hihi, a rano był ból żeby wstać :roll:

#89 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 20 maja 2009 - 15:43

rewelacyjny jest arbuz:P 2 w 1 :P tzn kroi się arbuza w kostki takie żeby na wykałaczki ponabijać wkłada się do miski lub na blachę i zalewa sie winem najlepiej wytrawnym lub półwytrawnym wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin i mówię Wam rewelacja :) alkoholu nie czuć.... gorzej jak się troszkę tego poje i trzeba wstać ;_)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#90 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 20 maja 2009 - 19:01

Pachulka, ciekawy pomysł ;-)

ostatnio robiłam sałatkę grecką i w sumie tak myślę,że była by ona idealnym pomysłem na babski wieczór,tyle że ja wolę zamiast fety mozarelle :->

#91 kremowa

kremowa
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 10:20

:mrgreen: bomba!!! Nie pomyślałabym.... a z innymi owocami też tak można zrobić?

#92 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 12:05

jeszcze często robiłyśmy sobie malibu :D

duża paczka kokosu- zalewamy w słoiku 0,5l wódki - odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie, wstrząsając co jakiś czas. Kupujemy mleko zagęszczone słodzone, przelewamy zawartość słoika przez sitko żeby odzzielić kokos. wlewamy do butelki mleko, po czym wlewamy alkohol i mieszamy :D i gotowe - smak prawie taki jak oryginalne malibu

UWAGA ważne żeby do mleka wlewać alkohol nie na odwrót bo może się ściąć !

Dołączona grafika

#93 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 12:54

Pachulka, muszę sprobowac... :mrgreen: A ile potrzeba tego mleka na taka ilosc alkoholu??
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#94 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:04

puszka... nie wiem ile tam jest 200 ml ? z tego co kojarzę to jedno mleko zagęszczane słodzone w puszcze i właściwie wszędzie jest ono dostępne

Dołączona grafika

#95 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 11:06

Pachulka, ok, dzieki :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#96 mirlandia

mirlandia
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05 czerwca 2009 - 10:53

ja uwielbiam salatke grecka z feta, pomidorami, salata, ogorkiem, szczypiorkiem, z jakims dobrym vinegret :). do tego moze byc delikatne pieczywko czosnkowe z maselkiem :)