Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Przekąski na babskie wieczory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
95 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 24 kwietnia 2008 - 21:08

a ja czasami robiłam arbuza w winie albo domowe malibu:) boskie po prostu :lol: a jak kopie;-)
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#62 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 09:00

Pachulka, a domowe malibu jak robisz :?: :?:

#63 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 09:45

paczka kokosu 250 g zalewasz w litrowym słoiku .5 l wódki- wkładasz do lodówki na 2 tygodnie codziennie kilka razy wstrząsaj żeby dobrze się wymieszało:D następnie na siteczko i przelewasz do tego dodajesz puszkę mleka zagęszczanego słodzonego i jest jak znalazł:D naprawdę dobrze smakuje,
a z kokosu robię potem ciasto;) wrazenia pionurujące;)

Dołączona grafika

#64 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 12:48

Pachulka, eeeee dobry przepis!A jeszcze teraz podaj przepis na to ciasto :lol: bedzie do kompletu 8-)

#65 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 14:05

:mrgreen: ciasto to różnie robie czasami sernik na wierzch piana z białek pomieszana właśnie z takim kokosem wylana pod koniec pieczenia(mniam) albo można zobić normalnego biszkopta z masą budyniową lub grysikową i na to piana z kokosem , albo po prostu można jakieś ciasteczka kokosowe wymyślić:D u mnie to zależy od weny ;-) jakoś tak konkretnie zdefiniowanego ciasta nie mam:D

no ale ostatnio to na babskie wieczorki to winko robię , właściwie od października robię, bo obok swojego rodzinnego domu mam zasadzone winogronka:D

Dołączona grafika

#66 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 25 kwietnia 2008 - 17:07

Pachulka, hmm dobre,trzeba sprobowac,dzieki :-D

#67 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 października 2008 - 21:33

Ja z kolezanką jako przkąske uzywamy suszone owoce. zazwyczaj daktyle lub morele , czasem tez chipsy bananowe. :-D Osobiscie uwielbiam rodzynki i suszone sliwki ale koleżanka nie . próbowałysmy tez ananasów suszonych ale były za słodkie . :-/

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#68 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 27 października 2008 - 16:52

chyba najlepsze są tradycyjne chipsy,paluszki,jakies ciasteczko... Sałatka,owoce...i jest pysznie ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#69 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 27 października 2008 - 18:28

No ja ubóstwiam tradycyjne, niezdrowe żarełko - chipsy, ciasteczka, czekoladki, mmm...
Tyle, że przez te przekąski się teraz nie mogę nadwagi pozbyć, a strasznie mi ciężko z tych przekąsek rezygnować, bo okropny łasuch ze mnie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#70 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 27 października 2008 - 19:28

pizzę lub zapiekanki wcinamy a na deser duża porcja lodów lub jakieś big ciacho z bitą śmietaną :-P

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#71 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 27 października 2008 - 20:37

Karolina86, nie no błagam Cię... i powiedz, że Ty po tym nie tyjesz :shock: jeśli tak, to zazdroszczę cholernie, ech...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#72 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 28 października 2008 - 15:57

pizzę lub zapiekanki wcinamy a na deser duża porcja lodów lub jakieś big ciacho z bitą śmietaną :-P

o to tak jak my, najpierw duża pizza, potem upiekłyśmy z pudełka babeczki jogurtowe, do tego bita śmietana i popijałyśmy jeszcze likier czekoladowy,
nie pamiętam jaki film był bo gadałyśmy jak najęte po tym likierze a potem były babskie tańce :mrgreen:

#73 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 30 października 2008 - 16:59

Mmmm... moje ulubione menu babskowieczorowe:) a na jutrzejszy wieczór robię ciacho marmurkowe xxl :mrgreen:

#74 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 30 października 2008 - 17:18

a do przepitki browarek,z chipsem smakuje najlepiej :-D i może popcorn? :-D
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#75 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 03:35

U mnie jeśli panowały babskie wieczory to był cały asortyment herbat, sok pomarańczowy lub capuccino, były też śledziki(moja przyjaciółka je jak facet) i oliwki, ser żółty, wędliny, ogórki, pomidory itp, do tego coś słodkiego i pistacje, feta, czasem jajka w majonezie i wszystkie tego typu składniki, czasami lody lub popcorn i któraś z nas zawsze musiała zrobić sałatkę owocową lub warzywną i suszone owoce, czasem jedna, która miała zdolności kulinarne zrobiła pizzę wegetariańską ;-)

#76 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 30 listopada 2008 - 14:30

ja ostatnio zrobiłam tortille z paluszkami krabowymi, wasabi, awokado i sałatą - przepis Nigelli. Pychota !
Dołączona grafika

#77 Aldis

Aldis
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 22:57

Na Babski wieczorem to przede wszystkim glowa pelna ploteczek :). A w temacie jedzenia to ostatnio oprocz popularnych przekasek proponuje sprobowac paluszki rybne. Maja wiele zalet - oprocz tego ze sa smaczne. zdrowe to jeszcze niezdrogie i latwe, szybkie w przyrzadzeniu. No i oczywiscie winko do tego :)

#78 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 20:05

No i oczywiscie winko do tego

dokładnie . jak jest winko to wszystkie przekaski sa pyszne ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#79 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 00:11

wiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę. improwizacja jak przy każdej sałcie - lodowa albo pekińska, pomidorki, oliwki, papryka, cebulka, awocado, pestki dyni, słonecznika, trochę oliwy z oliwek, octu winnego i własnie paluszki rybne (tylko koniecznie takie co w piekarniku można je zagrzać, żeby tłuszczu nie miały). wychodzi pyszne no i zdrowe.

a druga ulubiona przekąska (już niestety bardziej kaloryczna) to sliwki suszone zawinięte w cieniutki plasterek boczku i zapieczone w piekarnku. palce lizać.

a zamiast chipsów zawsze robimy sobie dip jogurtowy porządnie doprawiony i surowe warzywa - kalafior, seler naciowy, marchewka, rzodkiewka.. polecam do chrupania

#80 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 07 grudnia 2008 - 08:40

wiecie co, ja ostatnio z paluszkami rybnymi robiłam sałatę.

paluszki z salata? tak to juz bym nie kombinowala ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.