Dziewczyny, czy macie jakieś wskazówki dotyczące właściwej pielęgnacji suchej skóry? Stosuje kremy, ale skóra nadal się przesusza. Może coś robię źle.
Jak pielęgnować suchą cerę?
Napisano 10 sierpnia 2020 - 14:12
Napisano 11 sierpnia 2020 - 13:23
a czy stosujesz kosmetyki, dostosowane do Twojego typu cery? Bo wiele osób ma z tym duży problem. Niewłaściwy dobór kosmetyków skutkuje problemami z cerą.
Napisano 12 sierpnia 2020 - 13:10
To akurat wiem, stosuje kosmetyki do cery suchej i w miarę prostym składzie.
Napisano 13 sierpnia 2020 - 13:45
A czy robisz peelingi, stosujesz mydło? Bo one dodatkowo wysuszają skórę, tak samo jak kosmetyki na bazie alkoholu. Również mam suchą cerę i wiem jaki jest z nią problem. Oprócz kosmetyków, co jakiś czas zapisuje się na zabieg geneo do krakowskiej kliniki vesuna. Zabieg ten skutecznie nawilża skórę, wyrównuje koloryt, ujędrnika skórę i ją odmładza.
Napisano 14 sierpnia 2020 - 21:41
Peelingi robię, mydło czasem stosuje do mycia twarzy. Nie zdawałam sobie sprawy, że mogę one wysuszać skórę. Odstawię je na jakiś czas i zobaczę czy będzie poprawa. A o zabiegu pomyśle, w końcu nic sobie nie poprawiam, tylko ujędrniam skórę.
Napisano 27 sierpnia 2020 - 21:53
Ta klinika, o której wspominłam prowadzi bloga. Jakiś czas temu ukazał się na nim artykuł o cerze suchej, możesz sobie poczytać: https://vesuna.pl/ja...-o-sucha-skore/ . Zawsze to porady specjalistów.
Napisano 14 września 2020 - 13:49
nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle rodzajów suchej skóry.
Ta klinika, o której wspominłam prowadzi bloga. Jakiś czas temu ukazał się na nim artykuł o cerze suchej, możesz sobie poczytać: https://vesuna.pl/ja...-o-sucha-skore/ . Zawsze to porady specjalistów.
nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle rodzajów suchej skóry.
Napisano 15 września 2020 - 13:42
Nie ty jedna
myślałam, że jest tylko podział na suchą, mieszaną, tłustą i normalną.
Napisano 10 lutego 2021 - 17:25
ja się wspomagam suplementem oeparol który posiada olej z nasion wiesiołka dziwnego i pozytywnie wpływa na jędrność skóry oraz pomaga zachować odpowiedni poziom nawilżenia.
Napisano 23 lutego 2021 - 22:49
Mój dermatolog przepisał mi świetną, robioną w aptece maść na skórę, dobrze, że mam DOZ blisko, bo tam bardzo szybko mozna taką receptę zrealizować, koszt nieduży
Napisano 25 lutego 2021 - 23:11
Na pewno dobrze jest dobrać odpowiednie kosmetyki,na co dzień dbam o moją skórę używając kosmetyków solverx sensitive, moja skóra dobrze a nią reaguje, jest w końcu nawilżona i gładka.