Znajoma miała ostatnio akcję z żulikiem, chciała mu psiknąć gazem i jak się okazało że nic w buteleczce nie ma, to rzuciła nią w niego i uciekła. Element zaskoczenia był, zabawna puenta, efekt osiągnięty - żulik stał jak oniemiały
zabawnie się opowiada ale ona miała chwile grozy. Raz tylko treningowo gaz użyła i była b.zdziwiona że tylko na tyle w środku tego wystarczyło. Dlatego od tamtej pory kombinuję czym to gaz zastąpić. Ale wszystko albo wielkie albo bym sie nie umiała obsługiwać. Słyszalam o czym co się nosi jako breloczek do kluczy ale nie pamiętam nazwy a tymbardziej czy spelnia swoje zadanie ![]()
Coś drobnego do torebki
Napisano 08 sierpnia 2017 - 13:59
Napisano 16 sierpnia 2017 - 15:08
chodzi ci zapewne o pewien rodzaj kastetu, nazywa się kubotan i jest legalny. tylko że ma jedną małą wadę, moim zdaniem jeśli chodzi o przydatność wybijania szyb przy wypadku, jakichś nagłych zdarzniach - jak najbardziej. W momencie napadu jednak nie na wiele się zda, bo ofiara musi napastnika dopuścić blisko i umieć się tym obsługiwać. Moja siostra po próbie uderzenia płakała z bólu kości palców. A to była tylko zabawa - w przypadku napadu adrenalina adrenaliną ale można stracić przez to opanowanie.
Napisano 27 sierpnia 2017 - 21:22
Tak, właśnie o ten kubotan mi chodziło, charakterystyczna nazwa! Widzisz, zakładałam, że coś może być z nim nie tak, skoro jest dość malo popularny. Ale co można w zamian? Żeby się w torebce mieściło i nie było za ciężkie, bo jednak chciałabym to mieć zawsze przy sobie.
Napisano 29 sierpnia 2017 - 11:07
przy tych parametrach to najlepiej byłoby wziąć pałkę teleskopową ale nie standardową bo może być za ciężka. tylko taką ze spy shopu w wersji dla kobiet trzymałam w tym sklepie - niepozorna...jak to się mówi? mały ale wariat. i tak właśnie z nią jest, błyskawicznie gotowa do akcji i można kogoś grzmotnoć zanim dojdzie do nas.