Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Lipcowe pogaduchy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 lipca 2017 - 07:39

Już mamy lipiec a tu cisza ;)

Witam :)
Chyba dobrze, że w tym roku szykuje się spontaniczny wypad albo wcale, bo pogoda od pewnego czasu mało atrakcyjna. Nam na upałach nie zależy, ale i konkretnego wolnego jeszcze M. nie rezerwował. Wyjdzie w praniu.
Synalek śpi. My dziś chyba dzień lenia. Wyjdziemy na małe zakupy. Może do babci na plotki. Zobaczymy.
Jutro umowilam się na babską kawę z kumpelą. Chłopaki będą sami rządzić ;)

Buzka 😘
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#2 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 lipca 2017 - 09:36

Matko kochana, jakie tu pustki. Sama nie mam kiedy zajrzeć :( Już lipiec, za miesiąc o tym czasie będziemy nad morzem. Obawiam się tylko upałów, bo to mnie wykończy. Już robię się coraz większa, nogi się odzywają i ogólnie zamieniam się w wieloryba :P Jutro USG połówkowe, czekamy na potwierdzenie płci.

@Majorka^^ Jak synek pozwoli to warto chociaż na kilka dni zmienić klimat

@elizabeth Ci pediatrzy... Mam nadzieję, że po tej akcji udało Wam się znaleźć jakiegoś lepszego lekarza.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#3 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 10:55

Może rozbudzimy te lipcowe pogaduchy ?  :-) 

Wakacje są i pewnie dziewczyny korzystają.  

Od tygodnia mam Krasnala w domu. Wytrzymał u dziadków prawie 2 tygodnie. A teraz męczy o wyjazd do drugiej babci, bo cytuję "są wakacje i chcę być u babci, z Tobą będę mamusiu, jak będzie otwarte przedszkole"  :shock:  :-P  Ale mam już dzielnego Synka! I w sobotę planujemy go zawieźć i zostawić na tydzień. Ja się cieszę na ten odpoczynek, bo przyznam, że cały tydzień z dwójką w domu, to niezły kołowrotek. 

Za dwa tygodnie mąż zaczyna urlop. Pierwszy tydzień spędzamy w domu, bo chrzciny mamy, a na drugi to może gdzieś wyjedziemy. A  w sierpniu Krasnal już na dyżur wakacyjny śmiga  :-)  I tak leci ten czas nie wiadomo kiedy.

Buźki <buzki> Piszcie co u Was

#4 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 11:06

My jutro mamy ognisko urodzinowe męża, a w sobotę rano wyjeżdżamy nad morze <sun_>  Powoli zaczynam coś pakować, bo jutro będą goście i będzie zamieszanie. Robiłam rezerwacje hotelu przez booking i jestem na siebie wściekła, że nie dopilnowałam opłat dodatkowych  :roll:  I tak dojdzie nam 40 zł za parking i 60 za posprzątanie pokoju. A dałabym sobie głowę uciąć, że zaznaczałam "parking darmowy", a w opłatach dodatkowych nie było słowem o tym sprzątaniu. No trudno, mądry Polak po szkodzie.

A tak to spoko, dzień za dniem i nic się nie dzieje  <bezradny>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#5 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 12:27

U mnie tez bez szalu. Praca, dom, sprzatanie, za tydzien mam egzamin w pracy na stopien awansu... I tak leci.

Odliczam do urlopu... Bardzo.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#6 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 13:23

Obawiam się tylko upałów

Patrząc na pogodę za oknem to akurat bym się tym nie martwiła  :lol: Mamy lipiec a pogoda iście jesienna. Co z tym naszym klimatem? Prawie cały rok jest zimno, przychodzi lato i znów zimno  :-/

a w sobotę rano wyjeżdżamy nad morze

Udanego urlopu !

Ja nad morze ruszam za tydzień i troszkę się obawiam, bo to będzie pierwsza moja samodzielna podróż w tak dalekie strony. Ale zawsze to lepiej niż podróż pociągiem z 2 przesiadkami.

Korzystam z wakacji, sesja poszła mi lepiej niż sądziłam. Niedawno otrzymałam ocenę z ostatniego i oficjalnie zaczęłam odpoczywać   ;-)  Chociaż tak naprawdę odpoczywaniem nie można tego nazwać, bo albo pracuję albo chodzę na trampoliny lub squasha. I w końcu mam czas na nadrobienie serialowych zaległości  ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#7 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 16 lipca 2017 - 20:05

@elizabeth Ci pediatrzy... Mam nadzieję, że po tej akcji udało Wam się znaleźć jakiegoś lepszego lekarza.

tak, mamy już inną panią doktor ;)

@inqaa 

gratuluje zdanej sesji :* jeszcze troche i będę miała moja panią stomatolog :P

Bry ;)

U nas też odliczanie do Miśka urlopu, aż 3 tygodnie razem :) szkoda tylko, że z kasą tak cienko, że raczej oprócz wyjazdu do Miśka mamy i siostry nigdzie nie pojedziemy <bezradny>  trudno, ale w planach za rok urlop zagraniczny, to sobie zrekompensujemy  8-)

ale zamierzamy ten czas spędzić rodzinnie na spacerach, kocykowaniu w parku i pierwszy raz z Młodym na basen się wybieramy :)

A jutro wybieram się zapisać Młodego do żłobka a potem miesiącami będę się modliła, żeby od kwietnia było miejsce i to najlepiej w akurat tym najbliżej nas, bo opinie ma najlepsze :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#8 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 18 lipca 2017 - 08:06

Hello,

Wpadnę i ja, a co  :lol: Pogoda super, to nie chce mi się laptopa włączać, a z tel nie lubię pisać. Co u nas? Matka wzięła się za siebie i pewne przedsięwzięcie rozpoczęła, ale pochwalę się tym potem. Niektóre wieczory syn będzie z tatusiem spędzał, ja wyjdę z domu i trochę się nacieszę błogą ciszą :lol:

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#9 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 10:07

Matka wzięła się za siebie i pewne przedsięwzięcie rozpoczęła, ale pochwalę się tym potem.

ja póki co jedynie za ciało się wzięłam, ciuchy sprzed ciaży wchodzą, ale marzy mi się lepsza sylwetka :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#10 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 15:50

Udanego urlopu !

Tylko 3dniowy wyjazd  :-P  Ale dziękuję  ;-)

sesja poszła mi lepiej niż sądziłam

Gratuluję  :-)

pierwszy raz z Młodym na basen się wybieramy
<ookk>  <ookk>  Dobrej zabawy! Młoda uwielbia  :-)

ciuchy sprzed ciaży wchodzą,

Mnie jeszcze te sprzed pierwszej ciąży też wchodzą, ale w spodniach już ciaaasno, na szybkie wyjście ok, ale kilku godzin nie wytrzymam  ;-)

Wróciliśmy. Pogoda dopisała. Młoda po raz kolejny udowodniła, że jest stworzona do podróży. Uwielbiam wyjazdy z dzieckiem  <ookk>

Ciążowo rewelacja.

Budowowo do  <dupaaa>

Obiad mam zrobiony, mąż jeszcze w pracy i pewnie prędko nie wróci. Może zabiorę Młodą na lody i huśtawkę zaraz. Wybieram teraz na allegro klocki - mamy tylko drewniane i od tygodnia jest na nie dziki pisk radości <dens1>  A że sprzedałam naszą Tulę (w ciąży i tak nie chcę nosić, wolę w chuście na plecach) to mam tę kasę do zagospodarowania na coś dla córki.

W piątek wybieram się na pogrzeb. Nie mam z kim zostawić dziecka, a bardzo chcę iść, więc pojadę z nią. Tylko mam problem w co ją ubrać. Ma czarną sukieneczkę, ale raczej z takich grubszych, a ma być upał. I nie wiem. Myślicie, że takie małe dziecko może być normalnie ubrane? Intensywne kolory odpuszczę, ale np. błękitna lniana sukieneczka będzie ok? 

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#11 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 16:15

@Aspirynkaaa nie dalej jak 2 tygodnie temu byliśmy na pogrzebie i miałam podobny problem jak dzieciaki ubrać. W końcu poubieralam na czarno - dzieci na pogrzebie było dużo, na czarno ubrane tylko moje.

#12 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 20:46

@Aspirynkaaa  myslę, że jeśli strój będzie jednokolorowy i nie w krzykliwym kolorze, to wszystko ok :)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#13 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 19 lipca 2017 - 22:28

@Aspirynkaaa ale fajnie, że córa stworzona do podróży. U nas jednak decyzja o 3 dniowym morzu zapadła, ale będę szalenie zmartwiona drogą, bo synal aż tak ekspresowo nie zasypia w aucie :lol: no i ogólnie mnóstwo mniejszych i większych obaw się uzbiera, ale bardzo chcemy sie w 3 zresetować;)

Buuuu
Dziś trochę wzię£am się za porzadki. Okna ostatnio myłam na ostatnich nogach, więc żeby lepiej widzieć świat, zakasałam rękawy i chociaż 2 umyłam.
Zrobiło się ciepłej i zaraz pojawiły się u nas te wredne małe przecinki.

Z malym dziś pospacerowane na 3 razy.
Jutro muszę pamiętać odebrać zdjęcia. Z 3 miesięcy wybrałam skromnie 380 szt :lol: nic tylko na zdjęcia pracować :lol:

@89kasienka89 fajnie,że zaglądasz. Chwal się później coś tam wymyśliła ;)

Miłego babeczki ;*
Co to jest miłość ?

#14 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 05:07

Czytam Was w miarę na bieżąco, ale nie ma czasu na pisanie.

Eli ja wzięłam się za siebie nie w sensie sylwetki, bo aktualnie ważę 10 kg mniej niż przed zajściem w ciążę, więc jest ok pod tym względem, chociaż jeszcze z 3-4 kg bym chciała zrzucić.

Ale pochwalę się potem 😂 będę tajemnicza 😁
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#15 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 07:47

@Marzycielka24 @elizabeth to chyba odpuszczę ten czarny. Dzięki!
@Majorka^^ nasza też nie śpi w aucie. Ale na szczęście śpiewa, gada i jakoś leci. Mamy zawsze reklamówkę zabawek, a jak już wszystko się znudzi to telefon z youtubem się zdarza. I tak, wiem, że tak się nie robi ;)

wybrałam skromnie 380 szt

Empik? Bo ja teraz korzystając z promocji wybrałam 431 i mam do odbioru jutro

#16 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 11:12

@89kasienka89  fajnie, że zaglądasz na babski  :-)

Cześć  :-)

Krasnal rządzi u dziadków. Ja zaplanowałam sobie wielkie porządki na ten tydzień, a wyszło z tego to co zwykle  :-P  Ciężko mi się latem zmobilizować do większego działania. Umyłam na siłę okna, a w domu tak po wierzchu ogarnięte  :-P  Może gości nie wystraszę... 

Jutro wyjeżdżamy do dziadków i zostajemy na tydzień. Wracamy na weekend na imprezę, a później to nie wiem. Myślałam podobnie jak @Aspirynkaaa  czy @Majorka^^  o choćby 3-dniowym wypadzie nad morze, ale mąż nie chce taki kawał drogi jechać. Kruszyna po pierwszej dłuższej podróży i lekko nie było :->

Dzisiaj rocznica ślubu <dreams> Świętujemy w naszej ulubionej restauracji, a w domu spokojnie, bo @ się przyplątała  :evil:   Akurat, gdy dziecka nie ma  :-P 

Buźki <buzki> 

#17 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 11:21

Dzisiaj rocznica ślubu

Gratulacje! I szczęścia na kolejne lata.

My też dzisiaj mamy rocznice :mrgreen: <jupi>

Po 4 latach małżeństwa mogę stwierdzić, że mam idealnego męża , nie zamieniłabym na nikogo <serduszka> <serduszka>

Ja w pracy i tylko czekam aż wybije 16sta :mrgreen:

Za troche ponad tydzień jedziemy nad morze <ookk>  już się nie mogę doczekać. Muszę odpocząć, odstresować się, pobawić  się z dzieckiem :-) :-) :-)

Narzekacie na długą drogę nad morze, a my z podkarpacia :-P :-P  damy rade :mrgreen:

iv09i09kftvt0mdm.png

#18 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 20 lipca 2017 - 22:30

@Aspirynkaaa nieee Empik, bo mam prawie 20 km, a na miejscu pod nosem też facet ma fajne promocje bo 29 groszy za fote ;) także myślę nie ma tragedii.

Witam się znowu wieczorową porą.
Dziś całe popoludnie kursowaliśmy.
Najpierw lody z psiapsiółą, pozniej na cmentarz z mamą, później pogaduchy z kumpelą i wreszcie kawa u sąsiadki, bo ma nową kuchnie i byliśmy obejrzeć.
Uf... ;)
Wszystko spoko gdyby mój synal lubił pospać we wózku. Dziś mi się sąsiadka z naprzeciwka pytała czy Mały ma kolki, bo czasem słyszy jak wracamy do domu na sygnale :lol:
Hehehe

Jutro może do babci się wybierzemy.

@madzik:) i @Melodia19 dużo miłości na kolejne lata ;)

Dobranoc :*
Co to jest miłość ?

#19 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 lipca 2017 - 10:48

@Majorka^^ a jakas drukarnia? jesli wieksza ilosc to moze i znizke jakas dodatkowa by sie udalo ogarnac? :)

"są wakacje i chcę być u babci, z Tobą będę mamusiu, jak będzie otwarte przedszkole"     

ja Ci mowie, on ma zadatki na dobrego negocjatora! jak nic. argumenty potrafi dobrac idealnie :mrgreen: 

za tydzien mam egzamin w pracy na stopien awansu...
widzialam, widzialam efekty! Gratuluje!! 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#20 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 31 lipca 2017 - 22:48

No i mamy koniec lipca.

Buuuu
Dziś minęło 9 lat od śmierci taty.
Kurcze, zastanawiam się czasem jaki byłyby jako dziadek.

Pogoda w koncu typowo wakacyjna.
Nawet synuś nie marudzi na upały.
Wychodzimy popołudniu i tak do wieczorka.
Żeby tak mnie ktoś woził i mogłabym spać na dworze :lol:
Kryzys wozkowy chwilowo zażegnany.

W weekend wkoncu zaliczyłam pierwsze pływanie w jeziorze.
I grill u babci. Fajnie tak czasem na gotowe się wbić bez stania przy garach w upale :)

Moje chłopaki śpią to też się zwijam.
Dobrej nocki ;)
Co to jest miłość ?