Mojej sąsiadki córka poszła na tańce - wraca wieczorami i ma problemik teraz, bo to wewnątrz sąsiedniego osiedla i trzeba wracać chodniczkami ze słabym oświetleniem. Duża ilość zieleni jak widać ma też swoje minusy. Nie może po nią wychodzić, przyszła do mnie ale o tej porze to i ja nie będę mogła jej pomóc. Co to poradzić na to? Bo ona zmartwiona, że będzie musiała córę wypisać z zajęć, a jej się tam podoba.
niebezpieczne powroty do domu po zmierzchu
Napisano 27 listopada 2016 - 00:38
Napisano 27 listopada 2016 - 23:24
Ile córka ma lat? może gaz w kieszeni wystarczy? Latarka?
Napisano 28 listopada 2016 - 09:35
Albo po prostu się tak zorganizować żeby po nią wychodzić? Spacer z psem to zawsze dobry pretekst
Albo przy okazji tańców wysłać ją na zajęcia z samoobrony.
Napisano 28 listopada 2016 - 12:33
Nic innego niż wychodzenie nie przychodzi mi do głowy, szkoda rezygnować z zajęć jeśli ewidentnie jej się podobają.
Napisano 29 listopada 2016 - 00:35
ja wracam po 23 i ide 20 minut , ale ja mieszkam w malym miescie i ludzi o tej porze nie spotykam.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 listopada 2016 - 21:31
TYm bardziej bym się nie ruszyła nikogo nie spotykając, bo jak Cię ktoś napadnie to ani świadków ani pomocy.. także zamiast uważać to za pewne na Twoim miejscu też bym się jakoś ubezpieczyła!
Napisano 15 grudnia 2016 - 19:04
Zamiast pytać po forach (ile ludzi tyle opinii) to wejdź sobie na jakieś takie stronki o bezpieczeństwie i popatrz co dla kogo i dlaczego się nadaje. Później dopiero możesz gdzieś iść i coś kupować albo decydować, że ma dziecko z tańców zrezygnować.
Napisano 28 czerwca 2017 - 13:00
Zawsze można dziecko samodzielnie odbierać. Jak rodzic się martwi to znajdzie czas i na to.