Dziewczyny, dostałam intratną propozycję pracy, więc zdecydowaliśmy z mężem że zatrudnimy nianie. NIby to profesjonalne ale wciąż na własną rękę, bez jakiegoś pośrednictwa. Trochę mam w sobie niepokoju. O dom, np kradzież. Albo że będzie źle traktować dziecko. Może macie jakiś pomysł, jak się tego uczucia pozbyć, albo właśnie jak w ogóle do tego podejść. Boję się też, że mały będzie za mną płakał na potęgę :./
niania - jak ugryźć temat?
Napisano 21 września 2016 - 18:26
Napisano 05 października 2016 - 20:26
Napisano 15 grudnia 2016 - 23:59
DOBRA niania to pewnie nie taka prosta sprawa , ale czasem lepiej niańkę wynająć niz dziadkom zostawić.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 grudnia 2016 - 15:21
ale czasem lepiej niańkę wynająć niz dziadkom zostawić
Ja myślę, że zdrowiej dla relacji w rodzinie. Niani można zwrócić uwagę, więcej powiedzieć.
Oczywiście dużo zależy od samych dziadków i od tego, czy znajdziemy dobrą nianię. Przeraża mnie, że już za rok ten problem będzie mnie dotyczył. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 16 grudnia 2016 - 15:39
Sama byłam nianią, ale jakoś nie wyobrażam sobie kogoś obcego u nas w domu
ja tam bardziej ufam żłobkom i do żłobka maluch pójdzie jak tylko skończy mi się macierzyński.
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 16 marca 2017 - 00:12
Moim zdaniem najlepiej jest zostawić dziecko z kimś, kogo cokolwiek znamy. To może być jakaś starsza sąsiadka, która chętnie dorobi kilka groszy a my mamy pewność, że nasz maluch jest w dobrych rękach. Takiej pani ufałabym bardziej niż młodej. Dla mnie opcja kogoś zupełnie nieznanego to ryzyko. Możesz wstawić do pokoju ukrytą kamerę, ale i tak będziesz w stresie, co się dzieje.