Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

twarz zmeczona i pierwsze zmarszczki…

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Keira

Keira
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 11:15

czesc! mam maly problem… dobijam powoli 30stki, sporo pracuje, niestety nie mam za duzo czasu zeby o siebie odpowiednio zadbac. no i to sie zaczelo mscic… mam strasznie sucha skore, smaruje ja czym sie da ale i tak czuje ze jest dosc napięta, zwlaszcza zaraz przed pojsciem spac. nakladalam maski, troche pomoglo, ale nadal nieustannie wygladam na zmeczona,  no i poglebiaja mi sie mimiczne zmarszczki… nie za bardzo wiem juz co mam z tym robic, chyba czas na jakis zabieg upiekszajacy… u kosmetyczki bylam chyba ostatnio przed studniowka… nawet sie nie orientuje co bym mogla zrobic, no bo przeciez nie poprawi mi sie od wstrzykiwania botoksu ;] czego w ogole szukac? mozecie cos polecic?

#2 whitedalila

whitedalila
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19 lipca 2016 - 10:38

moze zaczac uzywac odpowiednich kremow? moga byc nawet 50+ - wszystko zalezy od stanu twojej skory, te oznaczenia nie sa do konca miarodajne. idz moze do jakiejs dobrej drogerii, najlepiej takiej z nastawieniem na dermo, to ci tam panie doradza :)  ja mysle ze nawilzenie jst tu priorytetowe, wtedy to ci sie i zmarszczki wygladza i bedziesz lepiej wygladac :)

#3 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 379 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 10:40

No nie poprawi sie. Sama kiedyś zastanawiałam się nad botoksem ale potem przczytałam kilka artykulów o tym i nie jest to takie polecane. J et to jednak sztuczna substancja, która wstzykuje sie w skórę i ta chce się go pozbyć. Polecam kupic sobie jakieś dobre serum przeciwzmarszczkowe. Ale nie kupuj go w ciemno tylko poczytaj składy. Serum nie powinno zawierać parabenow, silikonu, olei mineralnych, parafiny ( niestety ale zawiera to większość kosmetyków dostępnych w drogeriach)

Ze swojej strony polecam serum Richevon. Nie wiem czy o nim słyszałaś ale ma świetne działanie. Jest bardzo delikatne i naturalne, nawilża twarz oraz sprawia,ze jest bardziej odżywiona. Sama używam codziennie pod krem na noc i z rana pod krem na dzień Od kiedy używam cera jest ładniejsza i nawet moja pani doktor rodzinna pytała sie czego uzywam :D 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#4 alison90

alison90
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 14 września 2016 - 18:45

Jasne, ze botoks odpada!! Zmarszczki pojawiają się, bo masz suchą/ przesuszoną skorę. Taka cera jest bardziej podatna na pierwsze rysy na cerze ;) Z zabiegow- mysle, ze dobry bylby dla Ciebie Hialurox- wrzuc w google, akurat ja w Coco-time robilam. Tez mialam sucha i taka cienką, wiotką skorę. I ten zabieg dopasowala mi kosmetyczka ;-) efekt mnie bardzo zadowala, bo jednak mlodziej sie wygląda, gdy ma sie zdrową odżywioną cerę ;-)

#5 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 15 września 2016 - 01:49

Zdecydowanie powinnaś znaleźć trochę czasu dla siebie, no i nie liczyć na cud po pierwszym użyciu czegokolwiek. A co do doboru kosmetyków to kwestia indywidualna. Sama używam serii kosmetyków z Elodermu. Głęboko nawilżają nie tylko naskórek, ale też głębsze warstwy skóry, dzięki naturalnym składnikom aktywnym, nie mają parabenów, konserwantów i zbędnej chemii, dziewczyny na forum mnie przekonały do nich, wypróbowałam i jestem zadowolona. :)  

#6 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 27 września 2016 - 14:31

Ja staram się regularnie stosować jakieś maseczki nawilżające i odmładzające, do tego robię często peelingi oczyszczające. Ważne jest tez codzienne nawilżanie twarzy, ja pod podkład stosuję dodatkowo bazę pod makijaż poprawiająca koloryt, nazywa się make-up akademie, pearl base z bielendy. Dzięki niej twarz tak mi się nie wysusza, a makijaż długo się trzyma i wygląda estetycznie :)

#7 ulanka

ulanka
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18 października 2016 - 21:10

na tego typu problemy najlepiej sie wysypiac wtedy twarz nie bedzie taka zmęczona. na zmarszczki krem, porządne nawilżanie to podstawa. i dobra dieta ktora ma wpływ na cere ^^

#8 zuxa

zuxa
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 21 października 2016 - 09:02

Potwierdzam, ze sen może zdziałać cuda! Ale odpowiednia pielęgnacja to podstawa no i przede wszystkim systematyczna. Zainwestuj w dobry krem, zrób sobie codziennie taki oczyszczający rytuał (poczytaj o metodzie OCM), raz w tygodniu zrób sobie nawilżającą maseczkę. Oczywiście wizyta u kosmetyczki też ma sens, może jakiś zabieg nawilżający albo jakaś mikrodermabrazja żeby zmusić skórę "do pracy".

#9 Paula23

Paula23
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 października 2017 - 09:47

Poczytaj trochę o zabiegach kosmetycznych na twarz, chociażby taka Mezoterapia, o tutaj fajnie opisane wszystko/link reklamowy/ Ja korzystam od dawna z usług Mojej Estetyki w Rzeszowie i korzystałam już nie tylko z Mezoterapii i jestem naprawdę zadowolona. 

#10 odes

odes
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 04 stycznia 2018 - 06:55

Proponuję jeszcze poczytać sobie o zabiegu osoczem bogatopłytkowym:

...link..

Tak zwany wampirzy lifting. Wiele gwiazd się tym chwaliło. I w sumie nic dziwnego bo praktycznie całkowicie jest w stanie odmienić naszą twarz, jej wygląd. Zmniejszyć zmarszczki oraz sprawić, że procesy odnowy są lepsze. 

Romantycznie

#11 jedza78

jedza78
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 04 stycznia 2018 - 12:08

zawsze marzyły mi się jakieś zabiegi kosmetyczne ale niestety... nie mam ana nie czasu, mam za to potworne worki po oczami, których nie da się usunąć tak po prostu, pani w aptece poleciła mi świetny krem pod oczy remescar /link/ przeznaczony dla każdego typu skory, nie sprawia problemów, szybko działa i nie musicie używa korektora w tedy :-)  

#12 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 19 lutego 2018 - 09:49

To wszystko zaeży jakie się ma zmarszczki . Ja np miałam straszne zarszczki mimiczne i nic , dosłownie nic nie pomagało . żadne najdroższe kremy. wybralam się w końcu na zabieg - tzw wampirzy lifting z wykorzystaniem osocza bogatopyłkowego w Dzięgielewska Instytucie Oka w Warszawie .Zabieg jest bezinwazyjny ;)

#13 Kobejto_100

Kobejto_100
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 17 marca 2018 - 14:54

A jaka jest średnia cena takiego zabiegu?

#14 K1K1

K1K1
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 11 marca 2020 - 14:12

jeżeli nie chcesz jeszcze decydować się na wypełniacze to może powinnaś rozważyć infuzję tlenową? sama dwa razy do roku przeprowadzam serię zabiegów, w krakowskiej klinice vesuna. infuzja tlenowa doskonale odżywia skórę, nawilża ją, wyrównuje kolory, przywraca sprężystość, a nawet redukuje drobne zmarszczki. 

Użytkownik K1K1 edytował ten post 11 marca 2020 - 14:12

#15 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 413 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 05:56

Wypełniacze są rózne, ale nie ma co tutaj tak ich demonizowac. Moim zdaniem warto jest się nad niektórymi zastanowić. Polecam na przykład wypełnianie bruzd nosowo wargowych kwasem hialuronowym. Podobnie mozna wypełnić zmarszczki na czole. Dzięki temu, ze jest to substancja, ktora naturalnie występuje w organizmie, nie jest ona odrzucana jak również nie szkodzi Oczywisćie o ile jest podana przez doświadczonego lekarza z zakresu medycyny estetycznej.

https://markemed.com...as-hialuronowy/

Warto jest sobie poczytać jak to wyglada. 

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#16 Amman

Amman
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 21 października 2021 - 12:51

Mam nadzieję, że nie będę musiała prędko korzystać z takich zabiegów.

#17 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 518 postów

Napisano 12 lutego 2024 - 06:30

Przede wszystkim to   warto  zadbać  dobrze o  swoje zdrowie, aby cieszyć się piękną i niezmęczoną  twarzą.  Tutaj  https://kosmetologzwiedza.pl  macie  świetne  poradniki na temat tego  - co   pić, aby  miało to  korzystny  wpływ na cerę? Jakie zioła,  a  jakie soki? Jakie witaminy odmładzają? Jakie  warzywa poprawiają  urodę?

#18 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 151 postów

Napisano 17 czerwca 2024 - 11:56

W aptekach DOZ jest duża dostępność jeśli chodzi o botoks, mają też atrakcyjne ceny. Jest on dostępny na receptę ale można zamówić online i odebrać w aptece stacjonarnej.

#19 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 27 czerwca 2024 - 13:41

A jak cenowo ten botoks w dozie wypada?