Czy wspólne mieszkanie nie będzie przeciwwskazaniem w sprawie rozwodowej? Pytam, bo chcę się upewnić. Różne opinie krążą na ten temat. Jedni mówią, że nie uzyskam rozwodu, że potrzebna jest rzeczywista separacja - a inni, że nie powinno to stanowić problemu. Jak to z tym jest?
Wspólne mieszkanie a rozwód
Napisano 11 czerwca 2016 - 08:48
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 15 czerwca 2016 - 09:33
Nie ma przeciwwskazań. Jeżeli nie dzielicie razem łoża, lodówki, finansów - to przecież możecie dzielić ten sam adres. Sąd raczej nie powinien robić z tego tytułu żadnych problemów.
Romantycznie
Napisano 21 czerwca 2016 - 21:14
Nie będzie, mam podobną sytuację i nie stanowiło to problemu
Napisano 10 lipca 2016 - 23:42
Może to zależeć od sędziego - bywają tacy, którzy bardzo naciskają na naprawianie do samego końca
Napisano 17 października 2016 - 13:49
Moja znajoma się rozwodziłą i jesze 4 miesiące po rozwodzie mieszkała razem z eks sąd wtedy zabezpiecza jak możecie użytkować mieszkanie z czego korzystasz tylko Ty, z czego tylko Twój mąż, a z czego wspólnie.
Napisano 21 października 2016 - 08:58
Tak jak dziewczyny mówią - nie powinno stanowić problemu, przynajmniej ja nie znam takich przypadków. Miejmy tylko nadzieję, że trafisz na ludzkiego sędziego, a nie na jakiegoś idiote, który będzie wiedział lepiej ![]()
Napisano 25 października 2016 - 15:23
Abstrahując od kwestii prawnych, to ja raczej sobie takiej sytuacji nie wyobrażam ![]()
Napisano 29 listopada 2016 - 14:50
Abstrahując od kwestii prawnych, to ja raczej sobie takiej sytuacji nie wyobrażam
Ja też, ale z drugiej strony rozumiem, że może to rozwód z tych rozsądnych i jedna strona nie chce drugiej wyrzucać na bruk?