Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

anoreksja i bulimia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#41 sissi

sissi
  • Użytkownik
  • 270 postów

Napisano 30 lipiec 2008 - 12:38

fajna babka Jejku, jak dobrze że z tego wyszłaś!!! Oby tak dalej <jupi></span>
"Nikt nie może uciec od samego siebie,gdziekolwiek by uciekł"
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#42 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3332 postów

Napisano 09 styczeń 2009 - 19:39

Ja bym omało kiedyś wpadła w te choroby.Odchudzałam się,bo nie akceptowałam swojego
ciała,przechodziłam strasznie ciężki etap wtedy w życiu to było straszne.
Dobrze,że już to jest za mną,było mineło.Teraz akceptuję siebie,jestem jaka jestem i jest
mi z tym dobrze :-) A jeśli komuś się nie podoba to niech nie patrzy-jego sprawa.
Bele podobam się mojemu kochanemu D.dzięki któremu wszystko sie zmieniło ! :-)

#43 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 styczeń 2009 - 19:49

przechodziłam strasznie ciężki etap wtedy w życiu to było straszne

ile miałas lat wtedy?

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#44 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3332 postów

Napisano 09 styczeń 2009 - 19:52

magdaaaaa, wtedy miałam 13,14 lat..z 10 miesięcy temu ten koszmar się skończył.
Jak poznałam D.

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 styczeń 2009 - 19:53

koszmar się skończył.
Jak poznałam D.

zbawienna moc facetów :lol:
Dobrze , ze z tego wyszłaś ;-) :-) :-P

#46 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3332 postów

Napisano 09 styczeń 2009 - 19:54

koszmar się skończył.
Jak poznałam D.

zbawienna moc facetów :lol:
Dobrze , ze z tego wyszłaś ;-) :-) :-P

Też się z tego cieszę,a najbardziej z tego że zmądrzałam.
Że zrozumiała,że zle robię..że to mnie sprowadzi na złą drogę.

#47 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1963 postów

Napisano 10 styczeń 2009 - 03:16

Najbardziej chyba denerwuje to, jak każdy wmawia Ci, że jesteś już zbyt chuda, że musisz więcej jeść. Skoro ja jestem np. zbyt szczupła to ktoś wmawia mi: ' ojej jaka ty jesteś chuda '- to nie jest miłe, to dlaczego nikt tak z troski osobie otyłej nie powie ' ojej jaka ty jesteś gruba ' ? Niektórzy ludzie przesadzają z tym, że ktoś może mieć anoreksję coś okropnego, podobnie jak ta choroba, z tym, że trzeba umieć rozróżniać kiedy ona jest a kiedy nie, bo wciskanie, że ktoś jest zbyt chudy miłe nie jest.

#48 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3332 postów

Napisano 10 styczeń 2009 - 08:53

Czasem ludzie nie umią rozróznic człowieka szczupłego od chudego.

#49 Tolka

Tolka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 15 styczeń 2009 - 11:55

Ja potrafię odrużnić szczupłego od zagłodzonego człowieka, jest przeciż tyle diet pomagających zgubić kg, dzięki którym człowiek wygląda po prostu kwitnąco i zdrowo, więc po co powoli doprowadzać do własnej destrukcji, myslę że podstawa tych chorób leży w psychice i wtedy pomóc może tylko lekarz! Nie wiem jak mozna widzieć się w lusterku tzn. widzieć same kości i wmawiać sobie że się dobrze wygląda albo co gorsza wmawiać sobie że "muszę jeszcze schudnąć"!

#50 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 22 maj 2009 - 02:19

Kiedy dziewczyny o „rozmiarze zero” znikną z wybiegów? Co roku przez media przetacza się fala krytyki pod adresem modelek o "szkieletowatej" urodzie i... w przyszłym roku będzie podobnie. Niestety, dziewczyny o anorektycznym wyglądzie nadal są bardzo "modne" i królują na wybiegach. Żeby utrzymać "idealną” wagę modelki wciąż się głodzą. To pierwszy krok do anorexii nervosy, choroby określanej jako jadłowstręt psychiczny. Dziewczyny z wybiegu pod presją otoczenia – „wyroczni i znawców świata mody” są na ciągłej diecie, a dieta w pewnym momencie staje się bardzo niebezpiecznym nałogiem.4 listopada 2006 roku z powodu powikłań wywołanych anoreksją zmarła 21-letnia Ana Carolina Reston. Karierę modelki rozpoczęła w wieku 13. lat. Przez ostatnie miesiące życia Ana jadła tylko pomidory i jabłka. W chwili śmierci dziewczyna, mająca 174 cm wzrostu, ważyła 40 kg. Wydawało się, że śmierć Any wstrząśnie światem mody. Faktycznie, ówczesne władze Madrytu, pod presją mediów wymusiły na miejscowych kreatorach, wykluczenie z pokazów modelek o BMI poniżej 18 (BMI - wskaźnik masy ciała). Te kryteria wykluczały jednak z udziału w imprezach taką gwiazdę, jak Brytyjka Kate Moss i wtedy uznano, że Hiszpanie przesadzili. Bo styliści i projektanci wciąż bronią bardzo szczupłe modelki. W jednym z wywiadów naczelny polski stylista Tomasz Jacyków stwierdził, że problem modelek–anorektyczek jest demonizowany. „Świat powinien zająć się problemem nadwagi. Anoreksja to naprawdę mały odsetek problemów z wagą. Po ulicach chodzą słonice! To nadwaga jest chorobliwa! Ludzie, przestańcie się paść! To powoduje mnóstwo chorób – serca, miażdżycę, zwyrodnienie stawów, cukrzycę…” Ale mały odsetek „wychudzonych” top-modelek staje się poważnym problemem, kiedy miliony nastolatek na całym świecie zaczyna się do nich upodabniać. Dziewczyny stosują drakońskie diety i głodówki żeby osiągnąć „idealne” wymiary Kate Moss.W Wielkiej Brytanii ponad 60 tysięcy osób, głównie młodych kobiet cierpi na anoreksję i inne zaburzenia odżywiania, głównie na tle psychicznym. Te problemy dotykają też coraz większej liczby polskich gimnazjalistek. Na całym świecie na anoreksję i podobne zaburzenia cierpi ponad 6 mln kobiet i ponad milion mężczyzn. W walkę z promowaniem „szkieletowatych” modelek zaangażowała się psycholog Phillippa Diedrichs z uniwersytetu w Queensland w Australii. Na podstawie badań udowodniła, że bardzo szczupłe modelki wcale nie zachęcają klientów do kupna reklamowanych przez nie produktów.Badaczka stworzyła serię fikcyjnych reklam środków do pielęgnacji włosów, bielizny i wieczorowych sukni. Każdy produkt był reklamowany w dwóch wersjach - przez modelkę noszącą rozmiar 8 (polskie 34/36) i 12 (38/40). Badane kobiety, w wieku od 18 do 25 lat, przyznały, że lepiej się czują i przychylniej oceniają własny wygląd, patrząc na zdjęcia modelek o pełniejszych kształtach i chętniej utożsamiają się z reklamami, w których występują modelki noszące rozmiar 38/40.Do krytyków wychudzonych modelek dołączyła też aktorka Kate Winslet. W jednym z wywiadów wyznała, że nie trzyma w domu magazynów ze zdjęciami chorobliwie chudych dziewcząt, aby nie zobaczyła tych zdjęć jej ośmioletnia córka Mia.„Perspektywa, że Mia mogłaby brać z nich wzór, po prostu mnie przeraża. Jestem normalną osobą, mam wspaniałego męża, cudowne dzieci, a osiągnęłam to wszystko bez zrzucania wagi”.

żródło: wp.pl

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://c.wrzuta.pl/w...625/0/anoreksja

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#51 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 22 maj 2009 - 03:05

nie(d)oceniona, te zdjęcia są przerażające :shock:

#52 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9425 postów

Napisano 22 maj 2009 - 07:17

Pierwsze zdjęcie i trzecie to na pewno Photoshop,bo widziałam oryginały.
Dołączona grafika
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#53 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 22 maj 2009 - 08:17

przerażające... a najgorsze jest to że naprawdę coraz więcej dziewczyn nie je lub choruje na bulimię żeby "super" wyglądać.... dla mnie najstraszniejsze jest to że te dziewczyny nadal uważają że są za grube :(
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#54 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 22 maj 2009 - 16:19

na pierwszym to oprócz przerazanie , to jeszcze zdziwienie mnie dotyka - skad ten biust :-?
jeszce tysiace dziewczyn i nie tylko bedzie musiało umrzec zz wygłodzenia aby projektanci zmadrzeli

#55 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8332 postów

Napisano 22 maj 2009 - 16:26

okropna choroba :!:
i jak wygladaja.
balabym sie dotknac ze polamie...

#56 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3496 postów

Napisano 23 maj 2009 - 15:00

dopóki projektanci mody będą promowac takie chde ciało dopóty takie zjawisko bedzie sie utrzymywało :-/

<ookk>

#57 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13064 postów

Napisano 24 maj 2009 - 19:01

okropne... jak te dziewczyny wyglądają :/

#58 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5282 postów

Napisano 25 maj 2009 - 06:10

dopóki projektanci mody będą promowac takie chde ciało dopóty takie zjawisko bedzie sie utrzymywało

ja tez tak myślę :-/ ktoś przyjął przerażającą chudośc jako kanon piękna i dziewczyny katują się żeby byc "piekne"... Najgorsze jest to, ze tracą trzezwy osąd, trzezwe spojrzenie na swoją osobę i dochodzi do tragedii, bo nie potrafią przestac się odchudzac <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#59 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 25 maj 2009 - 18:03

Czasami chcialabym byc chudzielcem..ale jak widze takie zdjecia to nie wiem co myslec :-/
Przerazajace.. Ale przeraza tez to ze one sie "prezentuja" na wybiegach... :shock:
A wedlug mnie malo przypominaja ludzi... skora i kosci :-/

#60 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 27 maj 2009 - 05:38

Czasami chcialabym byc chudzielcem..ale jak widze takie zdjecia to nie wiem co myslec :-/
Przerazajace.. Ale przeraza tez to ze one sie "prezentuja" na wybiegach... :shock:
A wedlug mnie malo przypominaja ludzi... skora i kosci :-/

Mirabelko_22 ja też czasem chciałabym być chudzielcem. Kiedyś się odchudziłam i jak spojrzałam do lustra, to przestraszyłam się SIEBIE! Stwierdziłam, ja chcę żyć, bo życie jest takie pięknie. Jemy po to aby żyć, a nie na odwrót. I szczerze współczuję osobom chorym na tą ciężką chorobę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych