Ale może kiedyś jeszcze zrobię. Moja przyjaciółka stwierdziła, że swój ślubny plener chce na kliszy
Fotografia
Napisano 14 lutego 2013 - 08:57
Ale może kiedyś jeszcze zrobię. Moja przyjaciółka stwierdziła, że swój ślubny plener chce na kliszy
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 14 lutego 2013 - 09:03
ja się w końcu muszę nauczyć robić odbitki. Naprawi mi ktoś w końcu kabel w powiększalniku i będę kombinowaćKiedyś potrafiłam noce całe w ciemni spędzać.
Ale frajda jest, nawet jak się tylko negatywy wywołuję, uwielbiam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 14 lutego 2013 - 09:13
Ale frajda jest, nawet jak się tylko negatywy wywołuję, uwielbiam
Oj jest
W pokoju ustawiałam zdjęcia aby wyschły. Było to fajne.
Cyfrówka nie daje tylko radości, może łatwiej coś wyretuszować, pozmieniać, ale zdjęcie nie ma tego czegoś.
Napisano 14 lutego 2013 - 09:45
Napisano 25 lutego 2013 - 23:16
Moja ulubiona modelka
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 25 lutego 2013 - 23:19
Napisano 02 marca 2013 - 12:20
Dokładnie mam takie samo odczucie patrząc na te zdjęcia.Fotografie z duszą,jakąś przeszłością,tajemnicą.Tak je odbieram.Brawo,urocze.
Napisano 03 marca 2013 - 12:44
ja tezale ja dość mocno kontrastuje więc mam zboczenie
Tak wiec Madz - do dziela, bo masz reke.
Napisano 06 marca 2013 - 09:31
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 06 marca 2013 - 10:03
Napisano 06 marca 2013 - 11:52
Zdecydowanietak lepiej? :->
tamto takie bez wyrazu
Napisano 06 marca 2013 - 13:31
Napisano 06 marca 2013 - 14:16
pilnuj co by sie znowu przypaly nie robily.
mi tam się podoba to foto w szarościach, w ogóle bardzo lubię, ale fakt, że teraz to foto jest bardziej wyraziste (ale szare bardziej klimatyczne jak dla mnie znowubo on kochał szarości
Napisano 06 marca 2013 - 18:01
Trzeba odp pomierzyc swiatło aby tego uniknac. Czyli juz na etapie robienia zdjec pilnujemy aby nie wyszlo przypalenie...
Lepiej niedoswietlic niz przeswietlic
Chociaz znowu ze zdjeciem jasniejszym wiecej podziałasz w obrobce wiec tez za mocno nie przyciemniaj
Napisano 18 czerwca 2013 - 14:04
Ja uważam, że trzeba mieć oko i trochę wiedzy, żeby zdjęcie było dobrze zrobione.Nie trzeba być nie wiadomo jak wykształconym w fotografii, żeby zrobić ładne zdjęcia z klimatem
Sam dobry aparat dobrego zdjęcia nie zrobi. :->
Jeśli w otoczeniu ma się kogoś, kto potrafi robić zdjęcia, to warto skorzystać- zgadzam się.
Ja mam tylko Brzydkiego chyba. :->
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 18 czerwca 2013 - 14:09
Owszem oko trzeba mieć, ale znam mnóstwo 'sesji' które były robione przez znajomych i mają świetne zdjęciamieć oko
A czasem osoby z 'sąsiedztwa' zrobią o wiele lepsze zdjęcia niż fotograf :->
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 18 czerwca 2013 - 17:00
no. Bo maja swietne okoOwszem oko trzeba mieć, ale znam mnóstwo 'sesji' które były robione przez znajomych i mają świetne zdjęcia
Napisano 18 czerwca 2013 - 17:28
Czasem słyszę od ludzi jak patrzą na mój aparat że jakby oni mieli taki sprzęt to by też takie zdjęcie zrobili. Mnie to śmieszy, bo raz dałam znajomemu i powiedziałam zrób mi portret
Ważne by ktoś miał podstawową wiedzę jak zdjęcia robić. Tak naprawdę to szkoła ma tu małe znaczenie. A mało który fotograf z zakładu ma jakiś papierek. I co więcej mało który kiedykolwiek wywoływał zdjęcia czy miał w ręku analoga.
Napisano 18 czerwca 2013 - 18:38
znajomy meza ( tez jestem fotografem ) zaczynal l od zera, wogole nie mial wiedzy o fotografi ale mial kase na otwarcie dzialalnosci. Jego poczatkowe foty wołały o pomste do niebaA mało który fotograf z zakładu ma jakiś papierek
A sprzet mial super. Ale uczył sie praktykowal i teraz robi rewelacyjne zdjecia
Sprzet to nie wszystko.. daje lepsze mozliwosci. Wiadomo. Ale majac zwykly aparacik mozna wyczarowac zdjecia z dusza
Napisano 18 czerwca 2013 - 18:52
Sprzet to nie wszystko.. daje lepsze mozliwosci. Wiadomo. Ale majac zwykly aparacik mozna wyczarowac zdjecia z dusza
Dokładnie
Pamiętam jak na studiach mój wykładowca opowiedział nam pewną historyjkę. Ktoś z jego rodziny brał ślub, zatrudnili fotografa, który na ślub zjechał z 4 obiektywami. On sobie zabrał zenita i psrtyknął im trochę zdjęć. Ten fotograf uśmiechał się na widok starego aparatu. I on pokazał nam te zdjęcia na zajęciach, swoje i tego fotografa. Nikt chyba nie powiedziałby że mojego wykładowcy są gorsze
Ale oczywiście dobry sprzęt w dobrych rękach potrafi czynić cuda.
Ja mam już spore ograniczenia sprzętowe, widzę to, jednak kasy nie mam na zmianę na razie. Znam też swoje ograniczenia zdolnościowe i wiem czego bym się nie podjęła. Nawet z najlepszym sprzętem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych