Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fotografia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1018 odpowiedzi w tym temacie

#961 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 08:57

Kiedyś potrafiłam noce całe w ciemni spędzać. Teraz wstyd się przyznać, ale nie robiłam na kliszy od 4 lat :(
Ale może kiedyś jeszcze zrobię. Moja przyjaciółka stwierdziła, że swój ślubny plener chce na kliszy :) Więc będzie okazja :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#962 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 09:03

Kiedyś potrafiłam noce całe w ciemni spędzać.

ja się w końcu muszę nauczyć robić odbitki. Naprawi mi ktoś w końcu kabel w powiększalniku i będę kombinować ;-)
Ale frajda jest, nawet jak się tylko negatywy wywołuję, uwielbiam ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#963 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 09:13

Ale frajda jest, nawet jak się tylko negatywy wywołuję, uwielbiam ;-)

Oj jest :) Ja pamiętam swój pierwszy raz kiedy wywoływałam zdjęcie, jak zaczął pojawiać się obraz to wydawało mi się takie magiczne :) Lubiłam pachnieć wywoływaczem (chociaż wiem, że on nie pachnie ) :) nie wkurzałam się nawet jak pochlapałam nim swoją ukochaną bluzę.
W pokoju ustawiałam zdjęcia aby wyschły. Było to fajne.

Cyfrówka nie daje tylko radości, może łatwiej coś wyretuszować, pozmieniać, ale zdjęcie nie ma tego czegoś.

#964 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 lutego 2013 - 09:45

Riia, moj maz ciagle przesiadywał jak ty. Teraz tylko czasami. zakupil sobie Lightrooma i siedzi :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#965 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 23:16

Z braku czasu i braku aparatu pstrykam ostatnio tyle co kot napłakał <bezradny></span>

Moja ulubiona modelka :P Znowu od tyłu ;-)

Załączone miniatury

• ZZ.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#966 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 23:19

Fajny kadr i przypomina mi bardzo zdjęcia z lat 80-tych. Jedyne czego mi brakuje to kontrastu, ale ja dość mocno kontrastuje więc mam zboczenie :) Samo zdjęcie bardzo fajne.

#967 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 marca 2013 - 12:20

[quote name="Riia"]Drugie i trzecie super. Jak takie stare, przedwojenne zdjęcia.

Dokładnie mam takie samo odczucie patrząc na te zdjęcia.Fotografie z duszą,jakąś przeszłością,tajemnicą.Tak je odbieram.Brawo,urocze. :-)

#968 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 marca 2013 - 12:44

Madź, przychylam sie do opini Ria.Wiecej kontrasu bo troszke takie mydelko jest, i byloby rewelka. Dobry kadr. Podoba mi sie bardzo.

ale ja dość mocno kontrastuje więc mam zboczenie

ja tez :-P
Tak wiec Madz - do dziela, bo masz reke.

#969 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 marca 2013 - 09:31

przysiadłam raz jeszcze,
tak lepiej? :->

tylko kurde szczerze.

Załączone miniatury

• DSC06996.JPG
  • ZZ.jpg

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#970 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 06 marca 2013 - 10:03

Dla mnie zdecydowanie :) Jak jest biel i czerń to zdjęcie nabiera dla mnie wyrazu. Ale za to zawsze byłam krytykowana przez jednego wykładowcę na studiach bo on kochał szarości :)

#971 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 marca 2013 - 11:52

tak lepiej? :->

Zdecydowanie :D
tamto takie bez wyrazu :P A tu już konkretniej :) Ja też lubie wykontrastowane fotki :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#972 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 marca 2013 - 13:31

Madz lepiej :) teraz ok. :mrgreen: Tylko pilnuj co by sie znowu przypaly nie robily.

#973 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 marca 2013 - 14:16

pilnuj co by sie znowu przypaly nie robily.

<co></span>

bo on kochał szarości

mi tam się podoba to foto w szarościach, w ogóle bardzo lubię, ale fakt, że teraz to foto jest bardziej wyraziste (ale szare bardziej klimatyczne jak dla mnie znowu <bezradny></span> )

#974 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 marca 2013 - 18:01

Madź, czyli aby ta biel nie dawala po oczach ;) czyli przypalone zdjecie np. tu
Trzeba odp pomierzyc swiatło aby tego uniknac. Czyli juz na etapie robienia zdjec pilnujemy aby nie wyszlo przypalenie...
Lepiej niedoswietlic niz przeswietlic
Chociaz znowu ze zdjeciem jasniejszym wiecej podziałasz w obrobce wiec tez za mocno nie przyciemniaj :-P

Załączone miniatury

• 4off-przepalone.jpg
  • 001hym.jpg
  • wola_u003.jpg

#975 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 14:04

inqaa, odpisuję tutaj, żeby tak offa nie robić. :-)

Nie trzeba być nie wiadomo jak wykształconym w fotografii, żeby zrobić ładne zdjęcia z klimatem

Ja uważam, że trzeba mieć oko i trochę wiedzy, żeby zdjęcie było dobrze zrobione.
Sam dobry aparat dobrego zdjęcia nie zrobi. :->
Jeśli w otoczeniu ma się kogoś, kto potrafi robić zdjęcia, to warto skorzystać- zgadzam się. :-D
Ja mam tylko Brzydkiego chyba. :->

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#976 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 14:09

mieć oko

Owszem oko trzeba mieć, ale znam mnóstwo 'sesji' które były robione przez znajomych i mają świetne zdjęcia ;-) ( nie ciążowe oczywiście )

A czasem osoby z 'sąsiedztwa' zrobią o wiele lepsze zdjęcia niż fotograf :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#977 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:00

Owszem oko trzeba mieć, ale znam mnóstwo 'sesji' które były robione przez znajomych i mają świetne zdjęcia

no. Bo maja swietne oko :-P mozliwe ze sprawia im tez to frajde. A raczej napewno. Dobry w miare sprzet i jego znajomosc to tez duzo. Ale mozna zrobic super zdjecie zwykla glupawka jesli tylko umie sie patrzec .

#978 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:28

Jak ktoś ma pojęcie to faktycznie zrobi fajne zdjęcia nawet byle jakim aparatem, ale jak ktoś nie ma oka to mu nie tyle że nie pomoże dobry sprzęt co jeszcze utrudni.

Czasem słyszę od ludzi jak patrzą na mój aparat że jakby oni mieli taki sprzęt to by też takie zdjęcie zrobili. Mnie to śmieszy, bo raz dałam znajomemu i powiedziałam zrób mi portret :) I okazało się że jednak sam aparat nie potrafi.

Ważne by ktoś miał podstawową wiedzę jak zdjęcia robić. Tak naprawdę to szkoła ma tu małe znaczenie. A mało który fotograf z zakładu ma jakiś papierek. I co więcej mało który kiedykolwiek wywoływał zdjęcia czy miał w ręku analoga.

#979 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 18:38

A mało który fotograf z zakładu ma jakiś papierek

znajomy meza ( tez jestem fotografem ) zaczynal l od zera, wogole nie mial wiedzy o fotografi ale mial kase na otwarcie dzialalnosci. Jego poczatkowe foty wołały o pomste do nieba :P
A sprzet mial super. Ale uczył sie praktykowal i teraz robi rewelacyjne zdjecia
Sprzet to nie wszystko.. daje lepsze mozliwosci. Wiadomo. Ale majac zwykly aparacik mozna wyczarowac zdjecia z dusza ;)

#980 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 18:52

Sprzet to nie wszystko.. daje lepsze mozliwosci. Wiadomo. Ale majac zwykly aparacik mozna wyczarowac zdjecia z dusza ;)

Dokładnie

Pamiętam jak na studiach mój wykładowca opowiedział nam pewną historyjkę. Ktoś z jego rodziny brał ślub, zatrudnili fotografa, który na ślub zjechał z 4 obiektywami. On sobie zabrał zenita i psrtyknął im trochę zdjęć. Ten fotograf uśmiechał się na widok starego aparatu. I on pokazał nam te zdjęcia na zajęciach, swoje i tego fotografa. Nikt chyba nie powiedziałby że mojego wykładowcy są gorsze :)

Ale oczywiście dobry sprzęt w dobrych rękach potrafi czynić cuda.

Ja mam już spore ograniczenia sprzętowe, widzę to, jednak kasy nie mam na zmianę na razie. Znam też swoje ograniczenia zdolnościowe i wiem czego bym się nie podjęła. Nawet z najlepszym sprzętem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych