Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

drganie oka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tamara_26

Tamara_26
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 23 listopada 2015 - 11:18

słuchajcie ostatnio zauważyłam , że drga mi lewe oko, nie wiem od czego - myślę, że jest to jakiś nerwoból. Jakie są na to sposoby i czy też tak miałyście?  Myślę, że nie jest to nic poważnego

#2 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 00:28

Wystarczy wiecej magnezu i mniej kawy.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#3 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 10:11

Potwierdzam, też tak mam a po braniu magnezu przechodzi szybko.

#4 koneko

koneko
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 20:27

Myślę, że więcej magnezu, mniej kawy i więcej snu załatwi sprawę. Jeśli nie, to do lekarza i on coś zaradzi :)

#5 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 21:25

Mniej stresu. Też mi tak drgało. Wzięłam magnez, zrezygnowałam z kawy i na stres brałam nervomix i przestało.

#6 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 25 listopada 2015 - 12:04

Myślę, że więcej magnezu, mniej kawy i więcej snu załatwi sprawę. Jeśli nie, to do lekarza i on coś zaradzi :-)

Zgadza się, miałam to nie raz i zawsze to samo, mniej kawy plus magnze, sen tez pomaga. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#7 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 13 grudnia 2015 - 13:22

Regularnie powtarzające się drganie oka to przypadłość często występująca. Zazwyczaj trwa to kilka sekund albo minut, powtarza się nie jednokrotnie w ciągu dnia. Przyczyną drgania najczęściej są niedobory magnezu, wapnia i potasy. Są to pierwiastki odpowiedzialne za gospodarkę wodno -elektrolitową. Często za przyczynę uważa się zmęczenie lub stres. W przypadku niedoborów pierwiastków możemy je uzupełnić wprowadzając do diety kakao, gorzka czekolada, biała fasola lub orzechy laskowe. W przypadku stresu lub przemęczenia, musimy więcej odpoczywać i zlikwidować stres. 

#8 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 grudnia 2015 - 21:33

Ja mam bardzo stresujacą pracę. Czasami bez tabletki nervomixu żyć poprostu sie nie da. I czasami występuja drgania ale mozna walczyć.

#9 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 31 stycznia 2016 - 11:08

Zdecydowanie trzeba magnez brać. A jak pijesz kawę to pamiętaj, że kawa wypłukuje i magnez i wodę z organizmu, więc na jedną filiżankę kawy trzeba wypić 2 wody 

#10 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 16:12

Zdecydowanie trzeba magnez brać. A jak pijesz kawę to pamiętaj, że kawa wypłukuje i magnez i wodę z organizmu, więc na jedną filiżankę kawy trzeba wypić 2 wody 

Nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na to, że kawa wypłukuje magnez, ale i wodę z organizmu. O magnezie słyszałam i często brałam dodatkowo jakiś suplement z magnezem, bo obawiałam się drgania oka i mięśni. Ale do picia wody odnośnie kwestii picia kawy nie słyszałam nigdy. Osobiście nie piję jej aż tyle, więc bez problemu uzupełniam później jej możliwy niedobór. Często zdarza mi sie wypijać w ciągu dnia więcej niż 1,5litra wody butelkowanej. Popijam małymi łyczkami przez cały dzień i nie odczuwam pragnienia.

#11 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 23 marca 2016 - 22:09

Ja nie pijam kawy ale i tak uzupełniam magnez. Wiadomo, że ogólnie stres jest szkodliwy ale trudno całkowicie go wyeliminować. Czasami stres w pracy mam tak duży, że nie potrafię nad nim zapanować. Wtedy własnie biorę nervomix bo nie otepia i pomaga wszystko na zimno ogarnąć.