Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogaduchy :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 12:59

Hej :)

Dawno nie pisałam, więc postanawiam coś jednak skrobnąć.

U mnie tak sobie, mój M. ma trochę kłopotów zdrowotnych, dlatego wyjazd na razie wstrzymany.

Uczę się nadal francuskiego, powtarzam włoski i niemiecki. Może się kiedyś przydać.

Generalnie się układa, ale trochę męczy mnie ta monotonia. Czekam na zmiany.

Pozdrawiam :)

#2 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 listopada 2015 - 09:39

Hop hop! Jest tu ktoś? :P

<hellooo1>

Mgła u mnie taka, że świata nie widać :lol: Całe szczęście, że dziś wolne i przynajmniej do wieczora nie muszę nigdzie wychodzić, bo pogoda jest typowo depresyjnie - listopadowa. Dlatego włączyłam muzykę, zrobiłam kawę, odpaliłam kadzidełka i zabieram się za sprzątanie. Moje mieszkanie zdecydowanie tego dzisiaj potrzebuje :lol:

U mnie bez większych zmian, czyli dobrze ;-) Miłość kwitnie i ma się coraz lepiej, lepiej nawet, niż mogłabym sobie wymarzyć :) w pracy miły zwrot, a jeszcze nie tak dawno chciałam się zwalniać ;-) Wieczorem pędzę na mecz, jeśli wygramy, za co mocno trzymam kciuki, to potem na piwo.

A w piątek urodzinowa impreza kolegi. Dawno nie spotykaliśmy się w wszyscy razem w naszym stałym urodzinowym ponad 20-osobowym gronie i stęskniłam się już trochę za tymi imprezami. Ostatnia taka była na początku wakacji - w moje urodziny. Oczywiście zostałam wrobiona w zbieranie pieniędzy i kupowanie prezentów - na szczęście mam listę ;-)

Dopijam raz dwa kawę i biorę się za te porządki nieszczęsne. Miłego dnia i piszcie, co u was ;-)

#3 Barbarella

Barbarella
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 10:39

Ja właśnie jestem na etapie dopinania na ostatni guzik wyjazdu Andrzejkowego. Mamy w planach ze znajomymi jechać do spa Talaria, gdzie ma się odbyć bal andrzejkowy a dodatkowo zamierzamy tam zostać na weekend i korzystać ze wszystkich uroków jakie oferuje spa :) Strasznie się nie mogę doczekać tego wyjazdu, bo w tym roku nigdzie na wakacjach nie byłam, non stop pracowałam i naprawdę przyda mi się taki reset... Trzymajcie kciuki za dobrą zabawę! :D

#4 Jagodka89

Jagodka89
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 12:28

Ja za to jestem na etapie szukania inwestycji dla swoich oszczędności bo chce zapewnić jakąś przyszłość sobie i swoim dzieciom. Możecie mi coś polecić co będzie najlepszym sposobem na taką inwestycję ? Troszkę czytałam na ten temat na .....Co o tym sądzicie ? Liczę że mi pomożecie jak zwykle ;)

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 listopada 2015 - 20:18

hejka ;-)

2 dni temu wymroziłam nadzerke , jestem o 250 zł lzejsza :cry:  i modle się tylko żeby poprawki nie trzeba było robić bo i ból trudny do wytrzymania. Poza tym szara codzienność . szkoda ze taka nuda tutaj . Wisienkowa , Karatetyka fajnie ze dajecie tu znak zycia ;-)

@Madz cisza tu straszna

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 05 listopada 2015 - 20:14

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 06 listopada 2015 - 17:44

CHyba wszystkie zakopały sie pod koce jakieś czy coś :P

Bry :mrgreen: 

U mnie bez większych zmian. Urzęduję gdzie urzędowałam, robię co robiłam. I tylko plany na najbliższe miesiące nieco bardziej rozbudowane. Mamy zamiar ogarnąć mieszkanie i nowy samochód, bo mundek raczej nie m określeniem jest odratowania. Choć może lepszym określeniem jest, że to po prostu nieopłacalne. Szkoda, no, ale życie... trzeba jakoś to przełknąć <bezradny> . W środę znów do Polski. Tym razem na weselicho. I wszystko byłoby cudownie gdyy nie kilka szczegółów... Po pierwsze nie mam kiecki a J. garniaka, po drugie chciałam wyjechać we wtorek wieczorem, żeby mieć jeden dodatkowy dzień w polsce, ale nie pozwolili mi przyjść na wcześniejszą zmianę, a po trzecie... na ostatnim urlopie wypłukaliśmy sie z kasy i będzie baaaaardzo cienko tym razem. Jakoś musimy ogarnąć mimo wszystko. I tak najważniejsze co mi zostało do zrobienia to dedykacja dla młodych w książce i za Chiny nie mogę się na nic zdecydować... wszytko co chce napisać jest zbyt patetyczne, albo banalne, albo przesłodzone, albo przechodzone. a zegar tyka i czas ucieka :lol:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#7 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 listopada 2015 - 15:36

Rzeczywiście cisza tu jak makiem zasiał.

Witam się ;-)

Pogoda nie nastraja pozytywnie, od rana pada u mnie i patrząc na prognozy padać będzie jeszcze przynajmniej do wtorku.

Dzisiaj przyjeżdża do nas rodzinka z Wrocławia, posiedzą do jutra ;-)

Trochę się przeziębiłam, od rana chodzę i smarkam i kicham. Miałam nadzieję, że trochę dłużej uda mi się to ominąć, ale niestety <chory>

Czekam z niecierpliwością na połowę grudnia, bo wtedy trochę się uspokoi wszystko na uczelni u mnie i będę mogła choć trochę odpocząć. Na razie czekam na najważniejsze zaliczenia i modlę się o ich zdanie ;-)

Za tydzień nadejdzie decyzja z rektoratu o przyznanie stypendiów, fajnie by było gdyby udało mi się je dostać, zawsze kilka groszy w miesiącu by wpadło a kasa jak wiadomo zawsze potrzebna :-)

Buziaki dla wszystkich a szczególnie tych, które zniknęły, odzywajcie się co tam u was ! :-P

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#8 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 09:46

Bry dzionek :-)

Ostatni raz do pracy w tym tygodniu :mrgreen: . Wczesniej musze tylko walizke ogarnac, bo pozniej nie bedzie czasu. A jutro bladym switem sruuuu i pojechali :mrgreen: .

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#9 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 12:33

@nie(d)oceniona ile bedziecie w PL?

@inqaa zdrowka!

Witam sie!

Moje dziecko, moj kochany Okruszek od tyg chodzi do przedszkola. I owszem jest placz kiedy... go odbieram  :shock:  Tak chetnie chodzi, ze do domu nie chce wracac :lol:

Ogolnie ok. 

Jedynie cholernie przybija mnie ta jesien: zimno, mokro, sporadyczne slonce  :cry:

Powoli biore sie za kupowanie prezentow na BN, bo w grudniu wnowu spore wydatki beda :roll: 

Poza tym szukamy dla mnie malego, taniego auta, wiec kasa leci :-/ 

Milego ;* 

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#10 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 10 listopada 2015 - 19:12

Hej :)

Taka jestem wczorajsza po imprezie u mojego M., bo drinkowaliśmy wiśniówkę z sokiem bananowym (mało męskie drinki, a przewaga była facetów) i było karaoke  <ookk> Ależ się wyśpiewałam.

W piątek się wybieramy do Krk do znajomych i też się zapowiada fajnie :)

Poza tym tak z nowości to  'pogodziłam się' z byłym, w sensie koniec żali i odzywamy się do siebie normalnie. 

Pozdrawiam ;)

#11 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 11 listopada 2015 - 10:52

@nie(d)oceniona udanej imprezy i miłego pobytu w Polsce  :-)

Powoli biore sie za kupowanie prezentow na BN

ja pomału też i myślałam, że tylko ja taka "świrnięta" jestem i zabieram się za to już w listopadzie  ;-)

Cześć  :-)

M z Krasnalem na spacerze......  :shock:  

Jedynie cholernie przybija mnie ta jesien: zimno, mokro, sporadyczne slonce

a mnie wręcz przeciwnie - mam tyle energii, że aż mnie roznosi wszędzie.

aktywna jestem bardzo ostatnio i sporo się u mnie dzieje  :-)

Dwa razy w tygodniu chodzę na fitness, a po raz na niemiecki - chciałam sobie przypomnieć, bo lubiłam bardzo, a już niewiele w głowie zostało. Synek ciągle ogląda Maszę i niedźwiedzia co zainspirowało mnie do nauki rosyjskiego  :lol:  i też chodzę raz w tygodniu, od podstaw, nigdy się nie uczyłam i całkiem nieźle mi idzie. Bardzo mi się to podoba  :-)  Skapciałam strasznie przez te siedzenie w domu, rozum chłonny nowej wiedzy.  Pomału ogarniam też moją pracę, bo chcę to wreszcie skończyć i pozbyć się tego ciężaru z głowy.

Tak więc - wszystko u mnie pozytywnie i optymistycznie. Jedynie problemy w pracy M. nieco mnie martwią, bo komplikuje się coś bardzo  :-/  Mam nadzieję, że jednak wszystko skończy się dobrze <amen>

Póki chłopaków nie ma, to drukuję co tam napisałam i zabieram się za ciąg dalszy.

Pozdrawiam <buzki> Piszcie co u Was  :-)

#12 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 listopada 2015 - 14:45

Heeeej!!! To może i ja napiszę :)

U nas wszystko OK, nic sie nie dzieje ciekawego- to co zwykle. :P

Mały śpi, ja pije kawę a mąż robi drugie danie.

o 18stej idziemy na jakiś koncert patriotyczny, a mełgo "oddajemy"babci. Chociaż nie wiem jak to będzie, bo ostatnio tylko mama i mama. :lol:

Maszę i niedźwiedzia

ooo u mnie teraz też to na tapecie, a tak sie z tego chichra jakby co najmniej coś rozumiał  :-P  :-P

Jeszcze chwilę tu poczytam i  idę coś robić ;)

paaaa :mrgreen:

iv09i09kftvt0mdm.png

#13 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 10:05

@nie(d)oceniona udanej imprezy i miłego pobytu w Polsce 
dzieki :) Choć na razie nie do końca ogarniam jak się nazywam, takam padnięta :lol: 

@nie(d)oceniona ile bedziecie w PL?

we wtorek już wracamy... Ten wyjazd właściwie stricte pod wesele jest, więc nawet nie bardzo będzie czas na spotkanie ze znajomymi :( 

Poza tym szukamy dla mnie malego, taniego auta, wiec kasa leci  
macie jakąś konkretną markę upatrzoną? 

Dwa razy w tygodniu chodzę na fitness, a po raz na niemiecki - chciałam sobie przypomnieć, bo lubiłam bardzo, a już niewiele w głowie zostało. Synek ciągle ogląda Maszę i niedźwiedzia co zainspirowało mnie do nauki rosyjskiego    i też chodzę raz w tygodniu, od podstaw, nigdy się nie uczyłam i całkiem nieźle mi idzie. Bardzo mi się to podoba   Skapciałam strasznie przez te siedzenie w domu, rozum chłonny nowej wiedzy.  Pomału ogarniam też moją pracę, bo chcę to wreszcie skończyć i pozbyć się tego ciężaru z głowy.
chciałabym znaleźćw sobie motywację do tak aktywnego spędzania czasu :-> Podziwiam i zazdraszczam! ;-) 

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 listopada 2015 - 15:55

na mnie tez działa strasznie , dobrze ze mrozów nie ma i czasem jest okolo 10-15 stopni na dworze. ale humor mam czasem tak podły ze tylko usiąść i plakac. kolezanka prosi mnie o pomoc  przy mgr  wiec moze tm sie troche zajmę ;-) bede pisac o stresie <umieraam> .

oza tym tak z nowości to  'pogodziłam się' z byłym, w sensie koniec żali i odzywamy się do siebie normalnie. 

to fajnie ze jest zdrowa atmosfera :-)

u mnie nihil novi ;-) nic sie nie zmienia. 

wczoraj tylko mnie  troche zdenerwowano, bo  mnie o jakies romanse  w pracy podejrzewaja kurwa , były nerwy , prawie łzy , ale jakos to przespałam  i rano poczułam sie lepiej.  domyslam sie , ze to  mój brat takie rzeczy rozsiewa , bo nikt inny ; zmarnowal sobie zycie, dziecku własnemu a teraz jakby mógł to i mnie. 

abieram się za to już w listopadzie 
widziałyscie reklame T-mobile  , ze on sa pierwsi przed coca -cola :?: jak juz jest reklama coli z cięzarówka to juz jak swieta. 

niemiecki

rosyjskiego

u kogos prywatnie czy  w jakiejś szkole :?:

oo u mnie teraz też to na tapecie, a tak sie z tego chichra jakby co najmniej coś rozumiał 
dzieci zawsze sie najszybciej "dogadaja" z obcokrajowcami, im obcy jezyk nie jest potrzebny , to moze do zrozumienia bajek tez nie ;-)  krecik i reksio nic nie mówili i tez było fajnie. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 14:13

Wiatam się w listopadzie.

Przerażają mnie te wszystkie świąteczne przygotowania. I te reklamy i to wszystko w listopadzie psuje mi nastrój, bo nie w porę. Święta planujemy znów u nas, chociaż moja mamuśka kręci nosem. Leniwa jest i u siebie by wolała, ale tam miejsca mało. Mamy też cichą nadzieję, że do wigili ogarniemy piętro. Byłoby super, bo zeszłego roku na wigilię się wprowadzaliśmy. Czas tak szybko biegnie.

A ja pokochałam weekendy. Codzienność praca-żłobek-dom strasznie mnie męczy, tym bardziej, że jak wracamy jest już ciemno, ani na spacer wyjść ani nic. Marzę tylko jeszcze o tym, żeby się wyspać, ale Antek tak zaprogramowany, że po 5 pobudka czy świątek czy piątek. :-/

Na Andrzejki wybieramy się na zabawę. Pierwszy raz od... zawsze! Tylko liczyłam, że Antek na noc do ciotki pójdzie a jej nie pasuje. Babcia trochę się boi, więc stanęło pod znakiem zapytania całe wyjście. <bezradny>

U Was też tak wieje?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#16 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 10:20

U Was też tak wieje?
Cholernie :-/  A Okruszek taki "alergik" na wiatry  :-/

Przerażają mnie te wszystkie świąteczne przygotowania. I te reklamy i to wszystko w listopadzie psuje mi nastrój, bo nie w porę.
Mnie tez. Tyle, ze w tym roku postanowilam juz jakies prezenty kupic w listopadzie, bo w grudniu najzwyczajniej niekiedy brakuje kasy <bezradny>  Choinki jeszcze w domu nie mam jakby co  <umieraam>

dobrze ze mrozów nie ma
Patrze na pogode na przyszly tydz, a tam ok 3-5st w dzien  :cry:  Ale oni nie umieja powiedziec jaka pogoda bedzie jutro, a co dopiero w przyszlym tyg :-P  Wiec jeszcze spoko ;-)

nic nie mówili i tez było fajnie.
Okruszek uwielbia takie bajki, gdzie nic nie gadaja  :lol:

Witam sie!

Praca wre. Musza ogarnac te papierzyska na jutro, a jestem w du*** :roll:

Okruszek w przedszkolu. Kurczaczku, u jaka on radoscia tam chodzi  :mrgreen:  Zeby tylko duzo nie chorowal, bo o to sie najbardziej martwie :-/

Poza tym auta dalej nie mam :lol:  Ale tesc nam na ten czas pozyczyl swoje, wiec jakos jest ok. 

Leje u nas deszcz, szaro, buro i tak bede marudzic do maja  :lol:  :-P  :-P

Milego dnia ;*

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#17 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 listopada 2015 - 10:56

Napisano dziś, 10:20
halynka, dnia 15 List 2015 - 14:13, napisał:

U Was też tak wieje?
Cholernie  A Okruszek taki "alergik" na wiatry 
to chyba po ciotce forumowej to ma, bo ja tez zdycham i umieram jak wieje :/ 

Przerażają mnie te wszystkie świąteczne przygotowania. I te reklamy i to wszystko w listopadzie psuje mi nastrój, bo nie w porę.
u mnie od września w sklepach ozdoby świąteczne już leżą, jak nie jeszcze wcześniej. A pierwszą świąteczną piosenkę w radiu słyszałam w lipcu <lol>

Trzeba zacząć myśleć co z sylwestrem zrobimy. Był plan na Paryż, bo nie daleko a niezła zabawa mogłaby być, Skoczyć zaraz po świętach i tydzień posiedziec... Ale po ostatnich akcjach jakoś mi przeszła ochota na imprezy masowe <bezradny>

W weekend zaliczyłam weselicho. Zabawa przednia, mam nadzieję, że młodym wszystko wyszło tak jak planowali, ale goście chyba wszyscy zadowoleni :mrgreen: . I nawet buty jakoś ze mną współpracowały. A z lekka miałam obawy, bo kupiłam dzień przed... Takam mądra :lol:

Dzisiaj miałam sie do USC i komunikacji wybrać, ale to pierwsze zaliczyłam telefonicznie, a to drugie chyba sobie odpuszczę na razie i zadzwonię jak już bede miała papiery w ręce wszystkie. 

Za chwile trzeba ogarnąć pralkę i pomału zacząć zbierać swoje graty do walizki. Szybko zleciało. Niby wolniej niż myślałam, ale nadal to za szybko... A następnym razem dopiero w okolicach wielkanocy przyjade <bezradny>

#18 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 26 listopada 2015 - 23:00

:shock:  :shock:  :shock:

Czy ktoś tu żyje?  :lol:

Ja powiedzmy, że wróciłam :P Ale mam ograniczony dostęp, bo internetu ludzkiego dalej niet... Jak kupiliśmy w ubiegłym tygodniu modem i kartę to w jeden dzień przechulałam cały pakiet  :-P nie nadrabiając przy tym nic pożytecznego. A wypadałoby  :roll:

Od jutra mamy moją rodzinkę na karku na cały boży weekend, i to na moje własne życzenie. Młoda  nadal nic nie wie, niby teściowa się wygadała jak byli u nas, ale wtedy pierwszy raz się ucieszyłam, że moje dziecko słucha jak słucha.. Albo nie uwierzyła i zapomniała :P W każdym razie będzie niespodzianka  <ookk>

W związku z powyższym wypadałoby dokończyć porządki i obiad na jutro, ale jakoś ciężko  :-P

u mnie od września w sklepach ozdoby świąteczne już leżą, jak nie jeszcze wcześniej.

U nas jednak trochę później chociaż też byłam w szoku. Jak jakoś w drugim tygodniu września wyrosły w każdym sklepie ogromne sterty ozdób i strojów na halloween szok wcale mniejszy nie był. A zniczy jak na lekarstwo, chociaż chyba obchodzą Wszystkich Świętych  <hmm>

Za tydzień nadejdzie decyzja z rektoratu o przyznanie stypendiów, fajnie by było gdyby udało mi się je dostać

Przyznali?  ;>

To nie jestem sama  <przytul>

Fajnie, że Okruszek się zaaklimatyzował w przedszkolu, lepiej jak wyje w tą stronę, znaczy, że mu dobrze ;-)

@halynka, a jak Antek znosi żłobek? Wyszło już kto sobie lepiej radzi z rozłąką?  <jezorek11>

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#19 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 29 listopada 2015 - 21:21

Przyznali? ;>

@Madź a przyznali :) Cieszę się przeogromnie, bo akurat teraz każdy grosz przyda mi się bardziej niż kiedy indziej.

Pustki tu straszne. Ja też się mało udzielam bo najgorsze 2 tygodnie przede mną, oby do Świąt :)

Od wczoraj mam nowego laptopa - mama postanowiła mi kupić, jestem zachwycona bo ten stary już trochę podupadł :)

Piszcie dziewczyny ! Ja wiem, że ani pogoda nie nastraja ani wszechobecny spokój, ale może wspólnymi siłami uda się przywrócić żywotność temu miejscu :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#20 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 grudnia 2015 - 01:38

@inqaa w takim razie gratulacje  <ookk>  <flow1>

Melduję się jako wypluta po tym weekendzie strasznie :P nigdy więcej tyle rodziny naraz, kiedyś ktoś kogoś "niechcący" zamorduje   <lol>  i będzie się trzeba spotkać w jeszcze większym gronie  :shock:

Chciałam odpocząć wczoraj to @ się pokazała, i z nosa mi leci strasznie i mam po relaksie...

Dzisiaj chciałam ogarnąć cokolwiek, ale w związku z powyższym olałam. Łażę tylko i kupy zbieram cały dzień, bo sobie wymyśliliśmy zwierzątko dla kurdupla (że niby od Mikołaja :P )... Mam za swoje teraz  ;-)

Taką wenę miałam jak wchodziłam a tu kryzys twórczy :P niech już Buc wraca, bo bez niego prędzej przy kompie na siedząco padnę niż w łóżku, maaaaaasaaaakra co się ze mną dzieje przy jesieni.

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”