Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie suplementy witaminowe przy regularnych ćwiczeniach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zuzek

Zuzek
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 września 2015 - 08:56

Dziewczyny, ostatnio dość intensywnie ćwiczę i wyczytałam, że przy aktywności fizycznej organizm potrzebuje dodatkowej porcji witamin i minerałów i że najlepiej jest przyjmować jakieś suplementy. Nie chcę jakichś takich jak to w sklepach dla sportowców mają, takie z zalecaną dawką dzienną razy milion. Co Wy stosujecie?

#2 fiolkowa1984

fiolkowa1984
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 23:29

Ja kupuję witaminki z biedronki :P na razie jest okej :)

#3 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 01 lutego 2016 - 17:57

Ogólnie multiwitaminy oraz koniecznie magnez ( dobry np chelat albo cytrynian)

#4 noico

noico
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 09:24

Magnez, witamina C oraz wapno :)

/reklama/ 

#5 GrusiaPatusia

GrusiaPatusia
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • LokalizacjaMalbork
  • Wzrost:178cm
  • Włosy:Rude
  • Stan:Mężatka
  • Partner:Bartek
  • Nastrój:Zadowolona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lutego 2016 - 16:37

Suplementy nie zastąpią Ci odpowiednio dobranej diety.Ja ogólnie jestem przeciwniczką łykania chemii chyba,ze jest naprawdę taka potrzeba.

#6 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 08 marca 2016 - 15:53

Po pierwsze to musisz ułożyć sobie zbilansowaną dietę, która zaspokoi zapotrzebowanie na witaminy i składniki mineralne. Dopiero później pomyśl nad braniem suplementów. Jeśli prowadzić naprawdę intensywne treningi to za pomocą suplementów uzupełnisz braki, które pojawią się w skutek ćwiczeń. Jestem za stosowaniem wszystkiego, ale w miarę możliwości. Oczywiści trzeba podchodzić do tego z głową i być świadomym, że nie można suplementacją całkowicie zastąpić świeżych owoców i warzyw zawierających witaminy. 

#7 WiolkaKlaman

WiolkaKlaman
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 07:30

Dokładnie - rozpocząć należy od odpowiedniej diety, takiej która będzie zbilansowana i będzie przede wszystkim dostarczała Twojemu organizmowi odpowiednich składników. Jeżeli chodzi o suplementy w tabletkach- z tym bym uważała- postaraj się dostarczyć jak najwięcej naturalnych składników organizmowi. 

#8 MariiK

MariiK
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 10:09

Odpowiednia dieta to podstawa, jednak można wdrożyć jakieś witaminy. Ja na przykład stosuję młody jęczmień zawiera on dużo witamin i wszystkiego, czego potrzebuje organizm :) Na pewno nie stosować sztucznych suplementów witaminowych.

#9 animka

animka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 22:01

Polecam preparaty białkowe w umiarkowanych ilościach, tak żeby nie przytyć a zachować zdrowie, ładne mięśnie i nie tracić sił przy treningach. Zwłaszcza jeśli któraś z Was jest wegetarianką, tak jak ja.

#10 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 31 października 2016 - 17:17

Macie może sprawdzone sposoby na wzmocnienie organizmu, stawów? Biegam dość regularnie, a teraz jeszcze zaczyna się jesienna plucha. Wszelkie odżywki odpadają, bo chciałabym namówić również mamę do wspólnych treningów, a ona kulturystycznych odzywek raczej nie potrzebuje :)

MM - Marilyn Manson <3

#11 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 17 listopada 2016 - 07:24

Jeśli chcesz się odchudzić to sugeruję sprobować błonnika z siemieniem lnianym. Jest sporo takich suplementów w sklepach ale ten polecany przez trenerów to Fibra Vitale. Teoretycznie może wydawać ssię drogi. Ale jedynie teoretycznie poniewaz starcza na naprawdę długo. Sama jem do owsianki z rana albo po prostu piję z wodą.

O wiele lepsze od jakiegokolwiek reklamowanego spalacza tłuszczu. Jest naturalne tak wiec nie boisz się,ze Ci się wątroba spierniczy. Oraz co najważniejsze widze,ze ćwiczenia są skuteczniejsze. 

Romantycznie

#12 MarchewkowePole

MarchewkowePole
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 21 listopada 2016 - 19:57

Warto brać suplementy zawierające witaminy z grupy B, które pełnią ważne funkcje w procesach metabolicznych. Moja siostra, która ostatnio się odchudza bierze suplement formie płynnej ( nie obciąża tak wątroby jak tabletki) znanej marki, która zawiera m.in żelazo, wit. c i wspomniane wcześniej witaminy z grupy B.

#13 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 17 grudnia 2016 - 23:21

Warto brać suplementy zawierające witaminy z grupy B, które pełnią ważne funkcje w procesach metabolicznych. Moja siostra, która ostatnio się odchudza bierze suplement formie płynnej ( nie obciąża tak wątroby jak tabletki) znanej marki, która zawiera m.in żelazo, wit. c i wspomniane wcześniej witaminy z grupy B.

Też wolę syropy niż tabletki, możesz jej zapytać, co to za kompleks witamin?

Suplementacja żelaza jest ważna, bo przy wysiłku po prostu tracimy go sporo; trzeba jednak uważać, bo można z nim przesadzić... 

MM - Marilyn Manson <3

#14 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 23 grudnia 2016 - 12:26

Grunt to nie przegiąć w żadną stronę, i to co mozna wchlaniac z jedzeniem. Wiadomo nie wszystko jestesmy w stanie zjesc, dlatego wazne zeby dobrac jakis preparat, ktory nie zasmieci nam przy okazji zoladka czy watroby. No i wazna jest przyswajalnosc.

#15 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 04 stycznia 2017 - 15:40

Ja często miewałam właśnie problemy z przyswajaniem żelaza (strasznie smakował mi lód w kostkach, a to niepokojący pod kontem anemii sygnał) a teraz już profilaktycznie pij Biovital z żelazem i głogiem (od razu i serce skorzysta na tym).

#16 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 10 stycznia 2017 - 16:37

Ja często miewałam właśnie problemy z przyswajaniem żelaza (strasznie smakował mi lód w kostkach, a to niepokojący pod kontem anemii sygnał) a teraz już profilaktycznie pij Biovital z żelazem i głogiem (od razu i serce skorzysta na tym).

Serio taki objaw jest niedoboru żelaza? Nie miałam pojęcia, w życiu bym tego nie powiązała, ale teraz zwrócę uwagę jak ktoś będzie za dużo lodu wcinał. A jak przyswajalnośc biovitalu? Poprawiło Ci się? Czy jeszcze za wcześnie?

#17 Rosemary

Rosemary
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 11 stycznia 2017 - 12:00

Wiesz co, nie robiłam badań ostatnio, ale jakbym taka silniejsza była, serce nie kołacze, no i na razie infekcji sezonowej nie złapałam żadnej a cały dom był chory. Więc chyba daję radę z tym.

#18 blueberry_muffin

blueberry_muffin
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 12 stycznia 2017 - 16:26

No to pogratulować dobrego samopoczucia :) Tym bardziej zimą o to jest łatwo ;) Tak trzymaj.

#19 tiara

tiara
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13 stycznia 2017 - 11:04

Ja kupuję sobie kompleks witamin w aptece, czasami pluszzzz. Ale w sklepach dla sportowców też są witaminy dla kobiet, nie trzeba się bać 

...

#20 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 21:28

Ja kupuję sobie kompleks witamin w aptece, czasami pluszzzz. Ale w sklepach dla sportowców też są witaminy dla kobiet, nie trzeba się bać 

Piłam te plusze jako nastolatka, teraz nie lubię tego smaku i mam wątpliwość czy działa. :P

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."