Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki sierpniowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
50 odpowiedzi w tym temacie

#21 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 08:04

Dzień dobry! 

Wakacje nad morzem były cudowne. Tyle czasu razem, tyle rozmów, lenistwa... tego mi brakowało i tego potrzebowałam.

Naładowałam akumulatory. I jakoś wróciłam z pozytywnym nastawieniem do wszystkiego.

Pogoda nam dopisała przez cały wyjazd, a to najważniejsze. :)

Dzisiaj dzień w domu. Prasowanie i kolejne pakowanie. Bo my w miejscy długo nie usiedzimy jak mamy czas wolny i jutro wybywamy na wieś do mojej rodzinki :)

Jeszcze na dzisiaj umówiłam się na paznokcie, bo po zdjęciu tipsów moje wyglądają tragicznie, dlatego teraz spróbuję hybrydy. Mama robi i jest zadowolona, bo naturalniej wyglądają :)

Miłego! 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#22 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 09:49

Pogoda nam dopisała przez cały wyjazd, a to najważniejsze. :-)

Otóż to, fajnie, że trafiliście na słoneczko. Nie ma chyba nic gorszego niż wakacje nad morzem i codzienne deszcze :roll:

Zjadłam śniadanie, zaraz zabiorę jakieś rzeczy: kostium, olejki itp i pojadę się opalać na działeczkę do K ;-) Dobrze, że ma basen na podwórku to będę się mogła trochę schłodzić. Dzisiaj akurat nic ciekawego do roboty nie mam, więc mogę trochę poleniuchować :lol: Za to jutro idę do pracy.

Miłego dnia ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#23 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 09:51

@magdaaaaa pewnie, że nie zapominam tylko brak czasu mi nie pozwala cześciej u Was bywać.

W niedzielę mieliśmy rodzinną uroczystość Chrztu Świętego naszego najmłodszego syna.Byłam mega wzruszona ale i dzielna zarazem. Oluś zniósł całą ceremonę bardzo dobrze, nawet na chwilkę nie zapłakał. Tylko lekko się zdziwił, że nie jest w swojej wanience a woda na głowę mu się leje :)

gorąco jak nie wiem nadal i nawet gotować mi się nie chce. Na szczęście po chrzcinach zostało mnóstwo jedzenia więc mam gotowanie z głowy.

Dołączona grafika

#24 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 11:31

@magdaaaaa, nie uczyłam się nigdy, ale pomału sobie przyswajam jakieś tam słówka. Raczej uczę się dla przyjemności i fajnej 'wymowy' niż z musu ;)

A piwo owszem idzie w brzuszek ;)

Hej :)

Byłam dziś u fryzjera. Nie o to mi do końca chodziło, ale ładnemu we wszystkim ładnie i jakoś przeżyję  :lol:

Dziś wpada kuzynka to poplotkujemy. Jutro piwo z ludziami ze studiów. 

A w piątek zaczyna się posiadówa, bo wpada do mnie kumpel poznany przez neta kiedyś. I będzie grillowanie, piwkowanie i wgl.

M. też będzie, więc mogę kolegę gościć ile chcę  :mrgreen:

Chyba jutro zostanę u M. bo będą perseidy, a u niego lepiej widać, bo mniej oświetlona miejscowość. 

#25 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 11 sierpnia 2015 - 18:01

Naładowałam akumulatory. I jakoś wróciłam z pozytywnym nastawieniem do wszystkiego.

I to właśnie w urlopach jest najlepsze :mrgreen: No i fajnie, że pogoda wam dopisała :)

będą perseidy

Nie mogę się doczekać :mrgreen: Ostatnio będąc w domu siedziałam z koleżanką na tarasie i przez pół nocy gapiłyśmy się w gwiazdy, piłyśmy wino i słuchałyśmy muzyki. Uwielbiam! :) Jutro kończę pracę dopiero o północy, ale od razu wybieramy się za miasto w możliwie najciemniejsze miejsce :)

Upał dziś taki, że na nic nie mam siły. Samo chodzenie mnie męczyło, zjadłam za to dla ochłody dwa przepyszne lody i mam chęć na więcej :mrgreen: Obiadu nie chciało mi się gotować, siostrze też nie, więc zadowoliłyśmy się pizzą. Ale zmobilizowałam się wreszcie do farbowania włosów. Zbierałam się i zbierałam już chyba od tygodnia. Wreszcie będę wyglądać jak człowiek :lol:

Czekam teraz na Z. i ponieważ upał już tak nie doskwiera wybierzemy się na jakiś spacer. Ale najpierw kawa :)

#26 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 sierpnia 2015 - 18:06

@karatetyka no i patrzyłaś na niebo wczoraj? Bo myśmy leżeli 2h na asfalcie i 10 gwiazd tylko :P Liczyłam na więcej. Ale i tak było faaaajnie.  :mrgreen:

Dopiero wróciłam od M. Zaraz muszę ogarnąć chatę bo jutro zaczyna się party :D  

Już się nie mogę doczekać.  <huraaaaa>

Wgl ostatnio nie mogę na nic narzekać. No może oprócz zmiennych humorów, bo ostatnio jakoś smutnawo mi było zupełnie bez powodu. 

Ale to mija i jest super  :mrgreen:

#27 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 sierpnia 2015 - 19:10

Ja tam na upały narzekać nie mogę :P wręcz przydałoby się, żeby pogrzało mocniej tak parę dni pod rząd, od soboty dzisiaj jest pierwszy dzień kiedy można było wystawić nogi na słoneczko, chcę więcej! zdecydowanie! :mrgreen:

Biorę się wreszcie za sprzątanie, bo całe przedpołudnie znowu zabiegane, potem gotowanie obiadu na szybko i wypad z dzieckiem na fontannę i na sklepy - wracam a tu taka sterta do pozmywania, że odechciało mi się robić cokolwiek :P może jak kolację zjem to mi się zachce, bo póki co głodna jestem strasznie! i o niczym innym nie potrafię myśleć. 

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#28 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 15 sierpnia 2015 - 08:55

Witam :)

U mnie leniwy weekend bedzie, z tego wzgledu, że wszędzie korki to nie chce mi sie nigdzie jechac ;)

Upały dalej i ciekawa jestem jak długo jeszcze ;)

Miłej soboty :)

#29 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 17 sierpnia 2015 - 07:39

no i patrzyłaś na niebo?

Tego dnia zachmurzenie było u mnie całkowite i nie było widać kompletnie nic. Za to dzień później udało mi się coś tam dojrzeć ;-)

<hellooo1>

Witam po leniwym, cudownym weekendzie :) Jak to dobrze nic nie musieć, donikąd się nie spieszyć, leniuchować cały dzień i wychodzić z domu dopiero wieczorem :mrgreen: W sobotę z okazji święta nawet facet mojej siostry mógł pozwolić sobie na wolne, co zdarza się bardzo, ale to bardzo rzadko, więc tak naprawdę dopiero drugi raz w życiu mogliśmy posiedzieć sobie dłużej we czwórkę. Wczoraj za to spotkaliśmy się z kolegami Z., którzy zresztą są też moimi dobrymi znajomymi. I było świetnie, dopóki towarzystwo nie zaczęło się wykruszać i dopóki nie zostaliśmy w piątkę, a chłopaki zaczęli te swoje i służbowe i prywatne rozmowy o koszykówce. I wtedy nie ma opcji zmiany tematu. Żadna siła nie pomoże :lol:

Dziś jeszcze wolne, zaraz zbieram się na zakupy, pobiegam wieczorem, a po południu czekam na ważny telefon, który mam nadzieję co nieco pozmienia ;-)

#30 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 17 sierpnia 2015 - 10:28

I ja witam się w sierpniu <hello>

Jak ten czas leci, zaraz koniec wakacji i jesień :-(

my sobie jakos żyjemy, czas nam mija i mija. Dziecię rośnie, już ma 25 miesięcy od soboty :-D Rośnie jak na drożdżach. W sumie to teraz tak 'odbił' w górę.

Nam za to zbliża się 3 rocznica ślubu i planów żadnych <umieraam>

Zresztą humortaki sobie bo tydzień temu zmarł mój dziadzia i jest mi nadal źle z tym <chlipaj12>

Pozdrawiam Was serdecznie <byebye>

#31 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 sierpnia 2015 - 07:49

Widzę, że i tutaj urlopy w pełni <umieraam>

#32 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 08:23

Cześć :-)

W sobotę wyjazd :mrgreen:

Już prawie spakowana jestem, tak bardzo nie mogę się doczekać. Nie byłam nad morzem chyba z 15 lat. Aż wstyd się przyznawać :-P

Za tydzień M. ma urodziny, więc wpadłam na świetny pomysł - zrobię pierwszy w życiu tort :lol:

Nie spodziewam się ochów i achów, ale postaram się aby był w miarę jadalny i ładny :-P

Krasnal teraz drzemie, a ja ogarniam łazienkę w międzyczasie.

Później spacer, plac zabaw i jakoś zleci do wieczora.

I tak dzień jak co dzień ;-)

Pozdrawiam. Buzki <buzki>

#33 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 21 sierpnia 2015 - 20:24

Hejka ;-)

Witam sie na koncowke sierpnia. Wakacje, lato, urlop itp.

Duzo sie dzialo. Byl moj ukochany wyjazd od dawna zaplanowany w najmniejszym szczegole :lol: wreszcie spelnilam marzenie.

Do tego inne "mniejsze" wyjazdy i tak minelo moje lato wykorzystane na maksa :-)

A teraz siedze w dresach i bluzie bo zimno :roll: zeby nie bylo ja na upaly nie narzekalam ;-) :-P

Pozdrawiam! ;-) ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#34 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 21 sierpnia 2015 - 23:30

I się dziewczyny zjeżdżają z urlopów <ookk>

Zrobiłam sobie ostatnio maraton z szybkimi i wściekłymi, przed chwilą skończyłam 7 i zostało mi akurat pół godziny nim Buc wróci z pracy, także biorę się zaraz za kolację i od razu machnę śniadanie, bo G. ma też na rano jeszcze i przynajmniej mu czasu zaoszczędzę, pośpi z 10 minut dłużej :P

Z prysznicem też czekam - wodę trzeba oszczędzać, czas trzeba oszczędzać, takie tam :lol:

Popołudniu mieliśmy już aktywować tryb "weekend", ale znalazły się meble do kupienia za pół darmo i jedziemy sprawdzić czy faktycznie taka super okazja nam się trafiła jak twierdzi znajomy ;-)

Oby, bo gofrozłom nam się rozlatuje doszczętnie i trzeba się za nowym autem rozglądać <bezradny>

I stanowczo stwierdzam, że muszę się zacząć języka uczyć jak najszybciej, sąsiad mnie wku.... dosłownie parę kroków od mojego kuchennego okna ma palant garaż i właśnie sobie w nim posiadówę ze znajomymi urządza - jakbym umiała to bym się odezwała :/ przynajmniej mam motywację do nauki :roll:

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#35 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2015 - 19:15

Może i ja coś napiszę :P

Cudny weekend za mną, bo byłam u M.  <serduszka> Coś porobiliśmy pożytecznego, wyleniliśmy się też trochę. Była posiadówa ze znajomymi, ale też mieliśmy wolną chatę na cały dzień. Równowaga musi być  8-)

Co do wakacyjnych planów, to na razie takie raczej jednodniowe wypady sobie robimy, jakieś imprezy i takie tam. Jak będziemy przy kasie bardziej to sobie gdzieś dalej pojedziemy :) Z tego co widzę, to moi znajomi też jakoś w tym roku nie szaleją, tylko w Polskę się zapuszczają. 

Maseczkuję się właśnie, może jakąś kolację dopadnę i chyba spać pójdę. Nie wyspałam się tej nocy. :P

#36 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 sierpnia 2015 - 12:02

teraz siedze w dresach i bluzie bo zimno :roll: zeby nie bylo ja na upaly nie narzekalam ;-) :-P

Mimo wszystko wszystkim nie dogodisz. 9 miesięcy czekania na lato, a póxniej kilka tygodni narzekania na upały :P

I się dziewczyny zjeżdżają z urlopów

Wreszcie bo coś cicho tutaj jak ja akurat mogę chwilę być :P

Z prysznicem też czekam - wodę trzeba oszczędzać, czas trzeba oszczędzać, takie tam :lol:

W sumie rację. my kąpiemy się tylko w soboty <umieraam>

I stanowczo stwierdzam, że muszę się zacząć języka uczyć jak najszybciej, sąsiad mnie wku.... dosłownie parę kroków od mojego kuchennego okna ma palant garaż i właśnie sobie w nim posiadówę ze znajomymi urządza - jakbym umiała to bym się odezwała :-/ przynajmniej mam motywację do nauki :roll:

Angielskiego :-> ?

Cudny weekend za mną, bo byłam u M. Coś porobiliśmy pożytecznego, wyleniliśmy się też trochę. Była posiadówa ze znajomymi, ale też mieliśmy wolną chatę na cały dzień. Równowaga musi być 8-)

Nie wyspałam się tej nocy. :-P

A no. W końcu chata wolna była :lol:

Co do wakacyjnych planów, to na razie takie raczej jednodniowe wypady sobie robimy, jakieś imprezy i takie tam. Jak będziemy przy kasie bardziej to sobie gdzieś dalej pojedziemy :-) Z tego co widzę, to moi znajomi też jakoś w tym roku nie szaleją, tylko w Polskę się zapuszczają.

My całe wakacje w domu siedzimy. Wolimy czas spędzić razem we trójkę nawet choćby w domu czy u moich rodziców na wsi. Lepsze to niż nic :mrgreen:

Bry :)

#37 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 08:43

Angielskiego ?

Niemieckiego ;P

Szukam właśnie tłumacza, bo muszę akt urodzenia Zuzi przetłumaczyć, od 1 września idzie do przedszkola :mrgreen: Jutro/pojutrze się dowiemy czy pójdzie do tego na którym nam zależy czy nie da rady jej tam wcisnąć. Grunt, że do przedszkola pójdzie na pewno :mrgreen:

Biorę się zaraz za robotę, bo bałagan się zrobił :P Potem na sklepy lecę, bo Buc jedzie na 1 dzień do PL załatwić sprawę, a matka ma urodziny pojutrze to zawiezie prezent :D i dla siostry obowiązkowo żelek muszę nakupić :lol: Przy okazji pozabiera rzeczy które pozostawiałam u mamy, bo nie zmieściłyby się w aucie i spokój :) 

#38 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:28

Witam,

Niedługo będę musiała pisać czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta :P

Sierpień prawie za pasem, a ja nie miałam okazji się przywitać. Czerpiemy z wakacji ile się da, weekendy zazwyczaj gdzieś w rozjazdach. Na nudę nie mogę narzekać. Tylko pogoda dziś się coś zepsuła, co negatywnie wpływa na humor małego, a tym samym na mnie.

Właśnie doczytałam, że stuknęło mi 6 latek na forum. <ookk> To znaczy, że muszę iść do szkoły?

:P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#39 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 sierpnia 2015 - 20:56

Witam !

Dzisiaj byłam ostatni raz w pracy w sierpniu. Jutro od rana latanina, muszę spakować walizkę ( swoją drogą zastanawiam się jak upchnąć tyle rzeczy do takiej małej walizki ? <hmm> Pewnie znów będę musiała połowę rzeczy zostawić w domu :-( ), zahaczyć o bank i kantor i wymienić pieniądze.

I o 2.30 wyjazd <zakochany>

Na razie nie staram się myśleć o 30-godzinnej podróży, może nie będzie aż tak strasznie. Zaopatrzyłam się w ciekawą książkę, mp3, naładowany telefon, poduchę i przyjaciółkę z boku - nie może być źle :mrgreen:

Wracam 6 września.

Buziaki ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#40 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 27 sierpnia 2015 - 06:19

@inqaa gdzie wyjeżdżasz? :)

nixqp2.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych