Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poród

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
648 odpowiedzi w tym temacie

#501 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 16:39

Melodia, straszne rzeczy się działy w tym pierwszym szpitalu  :shock: Ale całe szczęście, że pojechałaś tam do Rzeszowa i że jednak tak bardzo nie bolało ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#502 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 17:02

Melodia opis z pierwszego szpitala przerażający. Przykro, że w dalszym ciągu tak się traktuje kobiety rodzące  :-/

Fajnie, że udało Ci się trafić do innego szpitala. Tak się bałaś, a nie było tak strasznie ;*

#503 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 listopada 2013 - 20:11

Melodio, MAsz juz za sobą te chwile, na szczeście , przykro czytać , że "szpital" taki miałaś ;/ Ale reakcja rodzinki rewelacyjna , moj M tez nagonił cesarkie za Tomkiem.

Powiem szczerze ,że czułam u Ciebie skończy się cesarką.

Dużo zdrówka dla Ciebie i synka. Odpocznij psychicznie i staraj sie juz nie myśleć o złych chwilach z 1 szpitala.

:* Utul synka :*

Love Love Love

#504 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 20:22

@Melodia19 Kochana, po takim opisie, to nie wiem czy bym sie zdecydowała na poród w Twoim szpitalu - masakra jakaś ;*

Ja ze swoich jestem zadowolona, chociaż widziałam różnicę w traktowaniu mnie zależną od tego, że przy pierwszym byłam sama, a przy drugim był mój mąż... :roll:

A powiedz mi (jeśli mogę spytać) - ten drugi szpital to prywatny?

Ile wyniósł Cię koszt takiego prywatnego porodu?

Z czystej ciekawości pytam...

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#505 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 20:32

Melodia, pierwsza część opowieści mrozi krew w żyłach, poważnie. Całe szczęście, że nie zostałaś tam do końca i że znalazło się to dodatkowe miejsce <przytul>

No i gratuluję <flow1> :)

#506 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 26 listopada 2013 - 22:48

@ Melodia przeczytałam twoją relacje z porodu jednym tchem. Dobrze, że z tamtego szpitala udało ci się uciec.

Nic przyjemnego z tego co opisywałaś.

Sama planowałam rodzić właśnie w Pro familii, słyszałam że to jeden z lepszych szpitali w Rz-wie i że dobra jest tam opieka, ale potoczyło się inaczej i będe rodzić za granicą.

Gratulacje i całuski dla Filipka  <buzki>  <flow1>

201407101662.png

#507 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 08:02

@Kahela pytanie nie do mnie było skierowane, ale odpowiem Ci jak u mnie w prywatnym szpitalu jest- za wizyty to wiadomka, płaci się osobno, a za sam poród to tysiąc złotych bodajże, na odchodne dostaje się wanienkę, 3 komplety ciuszków i coś jeszcze.

Melodia pierwsza część opisu koszmarna, naprawdę tagedia w tym szpitalu... Ale super, że udało Ci się przenieść do innego :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#508 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 listopada 2013 - 08:37

@89kasienka89 A to poród naturalny czy cesarka ?Tylko kosztuje?

Ja sama nie wiem BOJE SIE! Poród spedza mi sen z powiek :/ Oczami wyobrazi widzie ze jestem 10 dni po terminie klade sie do sziptala tam mnie mecza cały dzien na wywołaniu , na koniec wyczerpaną wezmą z laską na cesarkie :/

Masakra chce przespac poród :/

Love Love Love

#509 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 08:57

@smoczkowa ja Cie chyba <ciah> Sama się zamęczasz, a przecież przy Tobie chodzi namacalny dowód, że mimo, że było ciężko, to żyjesz tak? Skąd wiesz jak to będzie wyglądać może w 15 min urodzisz, może Ci jeszcze cesarkę zaplanują. Przestań kobieto, bo i sobie i córeczce krzywdę robisz <pocieszacz>

@Melodia19 o ironio, tak się porodu bać i nawet jednego skurczu nie doświadczyć :P Może to między innymi był powód, że na Ciebie oksytocyna w ogóle nie działała- czasem psychika potrafi mocno blokować ;-) Tak czy inaczej- najważniejsze, że masz Filipka przy sobie :*

#510 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 09:39

A powiedz mi (jeśli mogę spytać) - ten drugi szpital to prywatny?

Ile wyniósł Cię koszt takiego prywatnego porodu?

Z czystej ciekawości pytam...

Nic mnie nie wyniósł, wszystko na NFZ. Oczywiscie tam też można prywatnie wszystko, ale to nie jest typowy prywatny szpital.

Jestem ubezpieczona i taką opiekę mialam za darmo,

Na samym poczatku myslalam o tym szpitalu, ale minusem bylo to , że daleko . A poza tym zaczelismy chodzic tutaj u nas do szkoly rodzenia i wszystko przedstawiali tak ładnie,ze sobie pomyslalam, że nawet ok,  i że tu dam rade, no a wyszlo jak wyszło.

iv09i09kftvt0mdm.png

#511 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 listopada 2013 - 12:54

Melodia19 Boże kochany straszne męki przeszłaś w tym 1 szpitalu .. inne kobiety które tam rodziły też swoje wycierpiały też tego nie rozumiem , jak niektórzy lekarze zamiast odpowiednio się zająć kobietą pomóc jej itp .. to traktują jak śmiecia .. takie kliniki w których odpowiednio się j nie zajmują kobietami w  ciąży , nie potrafią fachowo pomóc powinno się surowo karać ... najważniejsze kochana że trafiłaś na porządny szpital i że masz teraz obok siebie waszego synka .. 

Sama planowałam rodzić właśnie w Pro familii, słyszałam że to jeden z lepszych szpitali w Rz-wie i że dobra jest tam opieka, ale potoczyło się inaczej i będe rodzić za granicą.

Ja kochana jednak bym wolała  w Polsce , na twoim miejscu urodzić bałabym się za granicą rodzić .. 

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#512 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 13:13

Ja kochana jednak bym wolała w Polsce , na twoim miejscu urodzić bałabym się za granicą rodzić ..

Po pierwsze to nie zawsze jest wyjście, a po drugie- w Niemczech to właśnie nic tylko rodzić- warunki są nieporównywalne do tych polskich ;-) Może jedynie pozostaje kwestia bariery językowej, ale bez przesady, przecież na co dzień czy u lekarza też się na migi nie porozumiewa, język zna ;-)

W szpitalu powinna na nas oczekiwać pojedyncza sala porodowa zaopatrzona w wannę, łazienkę i wiele innych udogodnień. Na żądanie otrzymuje się znieczulenie zewnątrzoponowe (Epidural), które również w całości jest refundowane. W Niemczech preferuje się ten sposób znieczulenia w celu niestosowania narkotycznych leków przeciwbólowych. Łagodzi ono również ból towarzyszący szyciu krocza i innym zabiegom, jak chociażby użyciu kleszczy.

Cewnik umieszczony jest w przestrzeni zewnątrzoponowej kręgosłupa, co sprawia, że rdzeń kręgowy chroniony jest trzema oponami – dlatego ryzyko uszkodzenia rdzenia jest bliskie zeru. Jednak lekarze zza naszej zachodniej granicy nie dają znieczulenia tak chętnie, jak ich koledzy z Wysp Brytyjskich czy USA, więc trzeba jasno o tym poinformować. Obowiązkowo należy mieć ze sobą wyniki badań, ponieważ Epidiural nie może być podany osobom o niskiej krzepliwości krwi. Także jeśli chodzi o sam przebieg porodu, przyszłe mamy mogą się poczuć paniami sytuacji – można bez żadnych trudności zdecydować się na  poród w wodzie, a także cesarskie cięcie. Zawsze uszanowane jest prawo do intymności, nie nacina się krocza, nikt nie zmusza do lewatywy. Po porodzie następują przenosiny do sali poporodowej, gdzie przebywają jedynie dwie mamy, a nieskrępowany dostęp do matki i dziecka ma ojciec. To, co w Polsce uważne jest za luksus, w Niemczech i na zachodzie w ogóle od dawna jest już standardem.

źródło: www.ciazowy.pl

#513 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 27 listopada 2013 - 15:54

@Melodia19 no to super w takim razie, że tak sie skończyło... :)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#514 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 28 listopada 2013 - 08:35

@smoczkowa to był akurat poród naturalny, a co do cesarki to ceny nie znam.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#515 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 listopada 2013 - 08:52

Skąd wiesz jak to będzie wyglądać może w 15 min urodzisz, może Ci jeszcze cesarkę zaplanują. Przestań kobieto, bo i sobie i córeczce krzywdę robisz
No to samo mi mowi tesciowa. Przy T wykrakała cesarkie , a teraz gada ,że ze strachu i stersu  to w domu urodze. Oby jej słowa sie sprawdziły.

@Melodia19 o ironio, tak się porodu bać i nawet jednego skurczu nie doświadczyć
Znam dziewczyne co 2 dni ja oxy karmili a ona nawet nie drgneła :P

Love Love Love

#516 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 00:08

o ironio, tak się porodu bać i nawet jednego skurczu nie doświadczyć

hehehe :lol:

@Melodia19 super, że poród przebiegł tak a nie inaczej, fakt pierwsza część posta aż mrozi krew w żyłach, ale najważniejsze, że poród masz już za sobą i wspomnienia będą miłe :-)

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#517 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 07:32

to tysiąc złotych bodajże, na odchodne dostaje się wanienkę, 3 komplety ciuszków i coś jeszcze.
sporo. Ale jak kogos stac to czemu nie.

Szkoda tylko ze trzeba placic by miec super warunki

Chociaz ja mialam szczescie chyba....bo i warunki dobre, i polozone ( na porodowce ) ok, i maz obok, i porod niecale 2h.

gdyby jeszcze nie bolalo to juz wogole moge rodzic co roku  :lol:

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#518 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 listopada 2013 - 13:43

89kasienka89, dnia 27 List 2013 - 08:02, napisał:

to tysiąc złotych bodajże, na odchodne dostaje się wanienkę, 3 komplety ciuszków i coś jeszcze.
sporo. Ale jak kogos stac to czemu nie.

No właśnie .. gdzieś kiedyś słyszałam nie wiem w jakim .. to już szpitalu było ale za bardzo wręcz idealne warunki , opiekę nawet prywatną położna płaciło się i od 2 tyś .. w górę ..

Ja też miałam wręcz fachową opiekę , dobrze że w Garwolinie urodziłam nasze dwie córeczki , miło to wspominam .. gdybym miała kiedyś jeszcze urodzić to na bank tam  :mrgreen: .

iv09vcqgirxd72tg.png

#519 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 29 listopada 2013 - 14:36

gdybym miała kiedyś jeszcze urodzić to na bank tam  .

a planujesz jeszcze ??? Nie żebym była złośliwa ale z ciekawości pytam :)

Ja póki co wybrałam takie szpital który cieszy się ogromnym zainteresowaniem i dużo par tam rodzi więc mam nadzieję że i ja będę zadowolona :) w dodatku nowy , sale jednoosobowe także jest prywatność spora :) obym tylko nie trafiła na kapryśną panią odbierającą porody bo ginekolodzy tam którzy przyjmują są mało sympatyczni ... 

#520 iwonaryki

iwonaryki

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 listopada 2013 - 16:38

Napisano dziś, 14:36
iwonaryki, dnia 29 List 2013 - 13:43, napisał:

gdybym miała kiedyś jeszcze urodzić to na bank tam  .
a planujesz jeszcze Nie żebym była złośliwa ale z ciekawości pytam

Wiem i rozumiem  ;-) planujemy kolejne dzieciątko , ale to za jakiś czas  :-) .

sale jednoosobowe także jest prywatność spora

O to fajnie tam w szpitalu masz ... jednak  jak jest druga osoba to bardziej weselej jest  ;-)

iv09vcqgirxd72tg.png