Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#541 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:22

Używam tego ostatniego, ale włosy nie są najfajniejsze po nim.

#542 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 15:32

ja używałam kiedyś tego zestawu Herbal Essence - niebieskiego i na początku opakowania byłam zachwycona, rewelacja po prostu - super nawilżył włosy, były błyszczące i pachnące oraz ładnie się rozprowadzał na włosach... jednak w połowie opakowania coś jakby się z nim stało <bezradny></span> żeby zaczął się szampon pienić musiała nakładać go bardzo duże ilości, po odżywce włosy przestały lśnić i być nawilżone.. nie mam pojęcia dlaczego tak się stało

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#543 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 10:19

Ja używam Herbal Essence albo Garniera (różne).
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#544 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 18:51

żeby zaczął się szampon pienić musiała nakładać go bardzo duże ilości, po odżywce włosy przestały lśnić i być nawilżone.. nie mam pojęcia dlaczego tak się stało

moz twoje wlósy wyjatkowo szybko sie do niego przyzwyczaiły i nie działal na nie ;-)
ja musze sobie kupic teraz szampon i chyba wróce do dove.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#545 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 19:29

musze sie kiedyś skusic na dużą butelkę za 16 zł,

a z jakiej firmy są takie? ;>

bo ja dziś widziałam też w rossmanie taki z JoannyObrazek
o taki i kosztował 15 zł :)
zastanawiałam się nad nim ale wydało mi się to dość podejrzane, że z Biosilka taka malutka buteleczka kosztuje w normalnej cenie prawie 10zł a tu taka duża butelka (bo jest go chyba 30ml) kosztuje 15zł <hmm></span>
używała go może któraś z Was kiedyś? to jest naturalny jedwab czy z jakimiś dodatkami? ;> bo ta różnica w pojemności butelki i ceny mnie dziwią.. <bezradny></span>

ja używam i jak dla mnie rewelacja! włosy są lejące i lśniące :-D używałam też biosilka ale jak dla mnie nie ma porównania... joanny jest lepszy :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#546 MonikaK

MonikaK
  • Użytkownik
  • 933 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 19:35

ja używam szamponu Timotej maseczkę do włosów z Avonu Advance Techniques i takiego samego spreju nabłyszczającego z Avonu co do tej maseczki to jest super ładne włosy są po niej :-D
Dołączona grafika

#547 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 20:34

a ja kupiłam sobie wczoraj Herbal Essences nawilżający i nadający blasku ;-) umyłam na razie raz ale już mi się zapach podoba i włosy takie fajne mięciutkie są. myślę, że zagości na długo w mojej łazience :->

Załączone miniatury

• hellohydation.jpg

Dołączona grafika

#548 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 22:27

Herbal Essences

Przeważnie używam właśnie szamponwó z tej serii. Najczęściej zielonego i niebieskiego.
Mam po nich miekkie włosy, długo są świeże ... i ten zapach :P :lol: :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#549 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 00:21

Ja w ostatnim czasie używałam szamponu i odżywki z serii Syoss i zauważyłam, że coraz trudniej rozczesac mi włosy, coraz bardziej się plączą. A że akurat byłam u fryzjera więc miałam okazję zapytac się dlaczego tak się dzieje i okazało się, że to najprawdopodobniej przez odżywkę. Wróciłam więc do Gliss Kura i od razu widzę poprawę, ale.... dostałam od pani fryzjerki radę, aby zakupic sobie maseczkę na włosy, ale nie w drogeriach tylko w sklepie z akcesoriami i kosmetykami fryzjerskimi. Dlaczego? Kobieta powiedziała mi, że wszystkie odżywki dostępne w "zwykłych" sklepach owszem ułatwiają rozczesywanie i sprawiają, że włosy są bardziej błyszczące, ale działają tylko z zewnątrz- nie odżywiając włosów od środka.

maseczkę do włosów z Avonu Advance Techniques

A szamponów i odżywek z Avonu radziła mi unikac, bo ponoc nic gorszego do włosów na rynku nie ma i nawet najtańsze produkty nieznanych firm są lepsze niż te kosmetyki
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#550 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 08:19

chyba wróce do dove.

ja właśnie w ramach eksperymentu mam dove, dostałam od jakiejś ciotki na mikołaja, więc musę zużyć :-P
ale nie jestem nim specjalnie zachwycona, ot taki zwykły szampon. Zresztą os dawna nie miałam żadnej rewelacji <bezradny></span>
kiedys kupiłam odzywke z tej serii Dołączona grafika
bo myslałam, że jak z henna, to cos tam w niej jest, ale też nic <bezradny></span>

dostałam od pani fryzjerki radę, aby zakupic sobie maseczkę na włosy, ale nie w drogeriach tylko w sklepie z akcesoriami i kosmetykami fryzjerskimi. Dlaczego? Kobieta powiedziała mi, że wszystkie odżywki dostępne w "zwykłych" sklepach owszem ułatwiają rozczesywanie i sprawiają, że włosy są bardziej błyszczące, ale działają tylko z zewnątrz- nie odżywiając włosów od środka.

i chyba się będę musiała po cos sensownego przejść zamiast [op raz kolejny wydawać kasę w rosssmanie na nieskuteczne kosmetyki :-/
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#551 Bella

Bella
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 15:29

Przejdź się po serię Advance Techniques z Avonu. Mają niezły wybór i powinnaś znaleźć coś dla siebie...

#552 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 16:42

Advance Techniques z Avonu.

są bardzo dobre i ładnie pachną :)
ja miałam do włosów blond :->

#553 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 20:03

Bella napisał/a:

są bardzo dobre i ładnie pachną :)

kiedyś ich używałam, ale nie byłam zadowolona, robił mi się łupież, ale fakt bardzo ładnie pachną :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#554 marta_wiga

marta_wiga
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 12:06

Ja też ostatnio używam Herbal Essences. Mam tylko jeden problem. Włosy mam dość długie, tak do połowy pleców, i strasznie mi się plączą. Noszę szczotkę przy sobie cały czas i używam kiedy tylko moge, ale i tak włosy szą często splątane. Może to wina szmponu? Macie jakieś rady na to?

#555 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 12:15

marta_wiga, a używasz jakiejś odżywki?

#556 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 25 lutego 2010 - 00:28

dziewczyny a Gliss Kur?
Mruczę więc jestem :)

#557 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 02:42

[quote name="anka1705"]

są bardzo dobre i ładnie pachną :)[/quote]

kiedyś ich używałam, ale nie byłam zadowolona, robił mi się łupież, ale fakt bardzo ładnie pachną :)[/quote] no własnie wydaje mi sie ze po tym szamponie nasilił mi sie lupież <hmm></span> odsatwiłam go ale teraz siedze w domu to musze sprawdzic czy to był przypadek czy jednak nasila lupiez.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#558 marta_wiga

marta_wiga
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 01 marca 2010 - 18:44

tigraa84 używam odżywek różnych. Po myciu włosów zawsze nakładam taką do spłukania, czasem w ciągu dnia używam też takiej w sprayu, bo mi się włosy elektryzują strasznie. Może powinnam zafundować sobie jakiś zabieg nawilżający u fryzjera?

#559 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 01 marca 2010 - 18:48

marta_wiga, niedawno pisałam o tym, że mi także strasznie plączzą się włosy i fryzjerka doradziła mi zmianę odżywki, bo ta której używam najwyraźniej moim włosom nie służy. Zmieniłam i powiem Ci, że zmiana jest radykalna :mrgreen: Najlepiej byłoby gdybyś kupiła jakąś profesjonalna maseczkę w sklepie fryzjerskim ;-)

Może powinnam zafundować sobie jakiś zabieg nawilżający u fryzjera?

Na pewno nie zaszkodzi :-D

#560 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 marca 2010 - 20:16

marta_wiga napisał/a:
Może powinnam zafundować sobie jakiś zabieg nawilżający u fryzjera?
Na pewno nie zaszkodzi :-D

ale też jeden zabieg nie pomoże ;-) żeby zadziałał jako tako, musimy regularnie na takie zabiegi chadzać. szkoda pieniędzy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.