Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ile chciałybyście miec dzieci??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chciałabym miec dzieci........... (211 użytkowników oddało głos)

Chciałabym miec dzieci...........

1. żadnego......... nie lubie dzieci (11 głosów [5.16%])

Procent z głosów: 5.16%

2. 1 (26 głosów [12.21%])

Procent z głosów: 12.21%

3. 2 (117 głosów [54.93%])

Procent z głosów: 54.93%

4. 3 (43 głosów [20.19%])

Procent z głosów: 20.19%

5. więcej niz 3 (16 głosów [7.51%])

Procent z głosów: 7.51%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 23:30

z naszym panstwem to jest tak ze dzis da...a jutro juz nie..i jeszcze oddac wczesniejsze kaze.... ale marzenie naprawde piękne i zycze aby sie spełniło :mrgreen:

#82 kasia1980

kasia1980
  • Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 23:57

hmmm... ale wychowanie dziecka to naprawde wyzwanie, bywają chwile naprawde ciężkie- kazda mama o tym wie, a wychowanie 12 dzieci :-/ - ja wiem że nie dałabym sobie rady- zycie to nie serial "rodzina zastępcza", no ale życzę ci wszystkiego naj naj, bo to szlachetny plan- każde dziecko zasługuje na rodzinę i na MIŁOŚĆ
:)

#83 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 08:33

vlad, niesamowity plan :) trzymam kciuki, żeby się udało i żeby dzieciaczki były w Wami szczęśliwe :)

#84 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 19:28

Jednak 12 owsianek na śniadanie jest fascynującą perspektywą ;-)

myślisz o owsiankach i o tym , że 'fajnie' czy o czym... ?
nie ma mnie tu i nie będzie.

#85 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 19:42

Ja chcę 12.

Szczerze? To ja nie wyobrażam sobie . Przy mojej kochanej dwójeczce jest mnóstwo prania i sprzątania..............Ale nie tylko o to chodzi. Ubrać i wyżywić taką 12 w Polsce,przy naszych zarobkach ( a pracowałby napewno tylko mąż) to jest cud nad cuda.Podziwiam rodziny wielodzietne................

#86 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 21:11

ŻADNEGO!! :mrgreen: szczerze
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#87 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 23:01

vlad, życzę powodzenia, bo plan piękny :)

Ja znam taką rodzinę, gdzie jest 10 i kilka takich rodzin, gdzie jest 7-8. Wszystkie własne :D Podziwiam szczerze takie rodziny.

A porodów przwiduję 6

Też bym tak chciała ;-) Ale na razie nie zakładam, bo nie wiem, czy będziemy mieli warunki i siły na utrzymanie takiej gromadki ;-)

#88 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 13:55

Ja to bym chciała mieć dwójkę a najwyżej trójkę... I bardzo bym chciała aby pierwsze dziecko było płci męskiej jakoś... ale jak będzie córcia to nic się nie stanie ;)

#89 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 13:57

ŻADNEGO!! :mrgreen: szczerze

Teraz tak mówisz :) za pewne później... za kilka lat zmienisz zdanie
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#90 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 13:58

Anija, chciałam powiedzieć to samo ;-)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#91 vlad

vlad
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 21 lutego 2008 - 18:33

Dziękuję niektórym z Was za dobre słowo ;*

A innym powiem, że zdaję sobie sprawę z tego, że wychowanie 12 dzieci to trudne zadanie. Wcale nie jest tak, że to moje marzenie jest utopią, że tego nie da się zrobić, bo pieniądze... Rodzinny Dom Dziecka to placówka, w której zatrudnia się pracowników. Rodzice albo rodzic dostaje normalne wynagrodzenie za pracę, a za utrzymanie dzieci, powtarzam, płaci państwo i nie ma takiej opcji, że jak komuś z władzy się odwidzi to nie da... Całą organizację takiego domu regulują odpowiednie przepisy prawne. Ja, póki co, jestem pełna nadziei :-D Ale jeśli zdarzy się, że będę miała 1 maluszka, to też będę szczęśliwa, bo najważniejsze jest dla mnie to, by być mamą :mrgreen:

yyy... nie rozumiem... :-P

#92 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 21 lutego 2008 - 22:37

vlad, ale w takim przypadku państwo płaci tylko za dzieci te, które wychowujesz, a których mamą biologiczną nie jesteś prawda? Pytam bo nie wiem na pewno, a zawsze to dobrze być doinformowanym ;)

#93 kasia1980

kasia1980
  • Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 24 lutego 2008 - 07:43

vlad, napisała

cerrata napisał/a:

yyy... nie rozumiem...

myśle, że cerratce chodzi o to, że twoją wypowiedź o robieniu codziennie rano 12 owsianek można odczytać jako coś negatywnego- chociaż cały kontekst wypowiedzi raczej to wyklucza, to ja też przez moment myślałam, czy ty chcesz robić te owsianki, czy cię ta perspektywa przeraża ;-)
naprawdę życzę ci powodzenia vlad, :-D

#94 vlad

vlad
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 15:58

vlad, ale w takim przypadku państwo płaci tylko za dzieci te, które wychowujesz, a których mamą biologiczną nie jesteś prawda?

Tak.

kasia1980 w końcu załapałam :-P Ja naprawdę chcę te owsianki robić, serio serio :-D

#95 Sabina583

Sabina583
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 12:06

Chciałabym mieć pięcioro dzieci, gdybym miała dużo kasy i opiekunkę do pomocy. Duża rodzina to podstawa :-)

#96 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 20:25

Hmm... a ze mna to jest to, ze im starsza jestem, tym bardziej nie chce miec dzieci :-/ Choc mam nadzieje, ze wynika to tylko z mojego poczucia niegotowosci do macierzynstwa. Mysle o dzieciach przez pryzmat ciaglych problemow i ograniczenia wlasnej wolnosci. Nie widze zadnych korzysci i szczesliwych chwil... :-/

#97 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 29 lutego 2008 - 21:33

Madzik :) napewno "dorośniesz" do macierzynstwa....na wszystko przyjdzie czas :)

#98 kasia1980

kasia1980
  • Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 01 marca 2008 - 07:18

Madzik :), napisała

Hmm... a ze mna to jest to, ze im starsza jestem, tym bardziej nie chce miec dzieci

Madzik :), przecież ty bardzo młodziutka jesteś :-D masz jeszcze dużo czasu na planowanie potomstwa ;-)

#99 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 marca 2008 - 10:03

Madzik :), napisała

Hmm... a ze mna to jest to, ze im starsza jestem, tym bardziej nie chce miec dzieci

Madzik :), przecież ty bardzo młodziutka jesteś :-D masz jeszcze dużo czasu na planowanie potomstwa ;-)

Wiem 8-) Za pare lat moze nie bede sie mogla doczekac malego szkraba, w kazdym razie napewno nie teraz :-P

#100 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 marca 2008 - 00:49

Skoro napisałam w temacie o imionach to tutaj też się odezwę :-P
Jakoś najbardziej widzi mi się dwójka (chłopczyk+dziewczynka) :-D u mnie w domu było tak przez długi czas-ja i brat,lecz później pojawiła się siostra :lol: ahh te bociany <umieraam></span>

ale obecnie nie śpieszno mi do macierzyństwa ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png