Remonty
Napisano 01 marca 2017 - 14:04
@halynka super
kuchnia, najważniejsze pomieszczenie
pochwal się efektem!
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 08 marca 2017 - 10:23
Sam planuję w najbliższym czasie remont i wiem, ile z tym zachodu. Ale czasem trzeba się za to zabrać, by mieszkanie mogło wyglądać lepiej ![]()
Napisano 09 marca 2017 - 11:14
Ogólnie remonty są męczące ja sobie wymyśliłam fototapety na ścianie takie z mostami a do tego czarno-białe żeby pasowały do moich mebli i ogólnej aranżacji nawet nie wiedziałam, że są takie ale widziałam na ...i pomyślałam, że będą u mnie w mieszkaniu pasować perfekcyjnie.
Napisano 16 marca 2017 - 09:55
Podczas remontu na pewno bardzo przydadzą się takie taśmy i folie:/reklama/ , ja bez nich nie wyobrażam sobie swojego mieszkania, wszystko byłoby zniszczone.
Napisano 29 kwietnia 2017 - 09:41
Ja osobiście lubię remonty
W najbliższe wakacje też planujemy zmienić nieco wnętrza naszego mieszkania. Zmiana kolorów ścian i do tego mebli w salonie. Tym razem zdecydujemy się na tego typu meblościankę ... Mamy mieszkanie dwupokojowe dlatego tego typu rozwiązanie będzie praktyczne a przy tym funkcjonalne.
Napisano 12 lipca 2017 - 11:03
Tak, Polak na urlopie to zawsze za remonty się bierze, my jeszcze o wymianie okien myślimy, tak aby już na lata starczyło, tyle tego jest na rynku że poszukiwanie (okien) mnie przerasta.
Napisano 16 lipca 2017 - 17:17
Jak macie jakiegoś zaufanego majstra to chyba dobrze się proadzić. Moi rodzice teraz wymieniali dach, drzwi, okna w domu i własnie fachowiec dość zaufany im doradzał. Zapytam o okna, wiem, że nie tanie, ale właśnie z gwarancją 30 lat.
Napisano 18 lipca 2017 - 13:48
gwarancja to jedno, ale dopytajcie też o dźwiękoszczelność. Dla mnie to priorytet. Zarówno wszystkie drzwi w mieszkaniu jak i okna powinny dobrze tłumić hałasy. czasami bywam u znajomych, niby okna i drzwi dźwiękoszczelne a dzieci się budzą gdy ktoś kichnie w salonie albo przejedzie ambulans;)
Napisano 19 lipca 2017 - 12:46
No tak, ale tez teraz się je myje dosłownie 5 minut, nie tak jak kiedyś, pamiętam u mojej mamy jeszcze takie okna otwierane klamka do drzwi, tym kwadratowym otworem, to były męczarnie, nie muszę dodawać, że okna były uszczelniane kitem
Jako dziecko bawiłam się tą "plasteliną" gdy tato uszczelniał okna
Napisano 17 sierpnia 2017 - 11:41
No tak, ale tez teraz się je myje dosłownie 5 minut, nie tak jak kiedyś, pamiętam u mojej mamy jeszcze takie okna otwierane klamka do drzwi, tym kwadratowym otworem, to były męczarnie, nie muszę dodawać, że okna były uszczelniane kitem
Jako dziecko bawiłam się tą "plasteliną" gdy tato uszczelniał okna
U nas wata i taśma klejąca była na zimę
Te mega dobre podobno okna to Jezierski - przez lata byli innowatorami w stolarce okiennej, był moment, ze nie nadążali z zamówieniami. Istotą różnic w cenach iedzy nimi a tzw sieciówkami są części - oni korzystają z najlepszych podzespołów, jak wejdziesz na strone masz od razu - schuco partner, dla ludzi z branży to jeden z wyznaczników. Mają też przewagę w ilości kolorów i gwarancji. Robią takze drzwi.
Napisano 21 sierpnia 2017 - 13:08
U nas wata i taśma klejąca była na zimę
Te mega dobre podobno okna to Jezierski - przez lata byli innowatorami w stolarce okiennej, był moment, ze nie nadążali z zamówieniami. Istotą różnic w cenach iedzy nimi a tzw sieciówkami są części - oni korzystają z najlepszych podzespołów, jak wejdziesz na strone masz od razu - schuco partner, dla ludzi z branży to jeden z wyznaczników. Mają też przewagę w ilości kolorów i gwarancji. Robią takze drzwi.
hahaa! jak dobrze ze teraz juz nie trzeba taśmą okien zaklejac ![]()
jak nie nadazali to chyba dobrze, sporo zamowien, ludzie maja zaufanie do firmy.. ja w kolejce po mieso tez stoje ale wiem ze po najlepsze;))
Napisano 23 sierpnia 2017 - 15:32
Czeka nas odnowienie pokoi. Chcę to zrobić zanim maluszek się pojawi. Naszą sypialnię, bo tam będziemy spać z bobasem i pokój Antka żeby nie czuł, że wszystko tylko dla "nowego dziecka". Jakie farby polecacie? Ja ostatnio kupiłam Becersa i niby jestem zadowolona ale jak gdzieś się zrobi zadzior można urywać płatami ![]()
Napisano 23 sierpnia 2017 - 15:48
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 23 sierpnia 2017 - 16:02
Mamy mieszkanie pomalowane Magnatem (jak się zrobi mały zadzior to odchodzi cały płat), pokój Młodej Śnieżką i chociaż niby jest zmywalna to zmywa się farba okropnie, a u rodziców jest Dulux i zmywa się tak samo beznadziejnie jak nasza Śnieżka. Chociaż to było malowane jakieś 2 lata temu, więc może coś teraz ulepszyli i jest tak jak pisze @palomka
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 23 sierpnia 2017 - 17:42
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 04 września 2017 - 20:01
my malowaliśmy śnieżką chyba i ścieralność ok ![]()
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 06 września 2017 - 08:04
Ja jeszcze nie trafiłam farby w mocnym kolorze, żeby po czyszczeniu nie został ślad
w przedpokoju z pomarańczu zmywałam kawę i potem stwirdziłam, że lepsze już były plamy z kawy, to była chyba śnieżka, lae ręki uciąć nie dam.
Napisano 29 czerwca 2020 - 07:07
Dziewczyny jeśli budujecie dom polecam zastanowić się nad odpowiednim rodzajem wentylacji. Poczytajcie sobie o rekuperacji. Systemy te montowane są w nowoczesnych domach i u mnie w domu jest
świeże powietrze
oszczędności na ogrzewaniu
brak kominów wentylacyjnych
Polecam ten montaz rekuperacji w Lublinie oraz w Chełmie http://www.ultrawent.pl/ Firma montowała nam rekuperację i jestesmy zadowoleni z ich pracy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych