tak z lodem i pół na pół z wodą mineralną bo nie szło tego przełknąćMartini rosato' - pił ktoś?
Alkohole
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:34
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:35
O nie! Jeśli wino to tylko półsłodkie, ewentualnie wytrawneIm slodsze tym lepsze
A tej orzechowej nie wyobrażam sobie pić w formie drinka. Po co psuć taki smak colą czy sokiem?
Napisano 12 czerwca 2012 - 10:42
A wczoraj dostałam 'Martini rosato' - pił ktoś?
Piłam ale jakoś specjalnie mi nie smakowało, zresztą nie przepadam za Martini.
W Żabce byłam, mam w okolicy ale nie widziałam nic takiego. Specjalnie pójdę dzisiaj i zobaczę czy coś się zmieniło, może nie wiedziałam czego szukać
Napisano 12 czerwca 2012 - 18:19
A co do wódek smakowych, to Soplica Orzechowa dobra, piję zwykle bez zapojki, ale musi być bardzo bardzo mocno schłodzona. Z kolei ostatnio piłam często o smaku pigwy, też niezła
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 12 czerwca 2012 - 19:29
Ja kupiłam, bo chwaliłyście. Mnie nie pasuje- zdecydowanie wolę inne piwo.Piłam ostatnio te Somersby Apple- pyszniutkie, dużo lepsze niż Redds
U mnie cały czas rządzi Karmi Malinowa Pasja.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 12 czerwca 2012 - 19:41
co do Krupniku to na poczatku luks, ale teraz faktycznie się popsuła- na ostatnim weselu w sobotę piłam i była trefna- kaca giganta miałam na drugi dzień, tata Łukasza też
Ze smakowych wódek to lubię lubelską grejfrutową- jak jest zimna to można bez przepitki
Sheridance czy jak to się tam zwie też lubię, ale to za drogi trunek, także po kieliszku i do barku
Napisano 12 czerwca 2012 - 22:52
Kurpnik dla mnie to syf totalny, tak samo jak gorzka żołądkowa i inne jej przekroju. Jak już czysta wódka to tylko Nemiroff (chyba tak się pisze).
Soplice orzech laskowy piłam z mlekiem, taki drink jak z malibu i było przepyszne.
Lady T ma cały czas kartkę w portfelu z nazwą tego wina, ale niestety od tamtego czasu jeszcze nie był w Hiszpanii
Napisano 12 czerwca 2012 - 23:17
Raz mi zasmakowała Finlandia porzeczkowa, ale drugiego podejścia nie było więc nie wiem czy wtedy miałam tylko mega smaka czy na prawdę była świetna.
Ze zwykłych to tak szczerze różnicy nie czuję
Dla mnie tylko piwko i winko może istnieć, ewentualnie jakiś dobry drink
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 13 czerwca 2012 - 06:35
Katarzynka89 napisał/a:
gorzka żołądkowa
wersję miętową uwielbiam
znam pyszny drink na bazie miętowej wódki:
*wódeczka miętowa żołądkowa
*kostki lodu
*kilka plasterków limonki (ujedzie też cytryna)
*kilka listków świeżej mięty
*całość uzupełniamy sokiem żurawinowym
Napisano 13 czerwca 2012 - 09:47
Piliśmy w sobotę i nie jest złagorzka żołądkowa i inne jej przekroju.
Zresztą czego to w sobotę nie piliśmy- Dębową jedni częstowali (świetna wódka), drudzy nalewką własnej roboty, a ostatni Żołądkową
Napisano 13 czerwca 2012 - 10:00
jedyna wódka, która powodowała u mnie problemy żołądkowewersję miętową uwielbiam
a wczoraj podczas meczy towarzyszył mi ten nowy :ech z Lemoniadą. Bardzo fajne, orzeźwiające, ale kopa nie daje...w końcu to tylko 2%
Napisano 13 czerwca 2012 - 10:32
Dlatego jest "Żołądkowa"jedyna wódka, która powodowała u mnie problemy żołądkowe
fuj, fuj i jeszcze raz fuj.
Napisano 13 czerwca 2012 - 10:33
Dlatego jest "Żołądkowa"
jeszcze się pochwalę, że nabyłam buteleczkę ręcznie sporządzonego likieru kukułkowego
Napisano 13 czerwca 2012 - 15:00
Dziewczyny: a z czym pijecie tą orzechową? Drinki? Czy czystą walicie ?
![]()
Chyba w weekend się na nią skusze i spróbuje![]()
A do whisky się przekonać nie mogłam z początku, a teraz nawet lubie sobie dziabnąć driniaczka z colą![]()
Polecam orzechową z mlekiem i lodem, albo mlekiem kokosowym. Słyszałam, też że z czekoladą na gorąco
Napisano 13 czerwca 2012 - 16:48
Miętowa wódka?! Pierwsze słyszę, nigdy nie rzuciła mi się taka w oczy, ale raczej nie ryzykowałabym z piciem tegowersję miętową uwielbiam
Napisano 13 czerwca 2012 - 19:48
Miętowa wódka?! Pierwsze słyszę, nigdy nie rzuciła mi się taka w oczy, ale raczej nie ryzykowałabym z piciem tegowersję miętową uwielbiam
Nie przełknęłabym połączenia alkoholu z miętą. Kiedyś, dawno temu w czasach burzliwej młodości raz w życiu degustowałam wino o takim smaku i nie skończyło się to dobrze
gorzka z miętą i sokiem z neste brzoskwiniową i limonką smakuje jak tymbark jabłkowo miętowy
A Soplicę orzechową polecam właśnie z likierem czekoladowym lub kawowym i mlekiem. Jadźkawiemy co dobre:D
A z colą to raczej wiśniówka
Napisano 14 czerwca 2012 - 05:39
z sokiem bananowym ale to na słodkowiśniówka
albo jako soczek do piwa
Napisano 14 czerwca 2012 - 08:17
Napisano 14 czerwca 2012 - 14:29
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...