Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Alkohole

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
841 odpowiedzi w tym temacie

#501 marcza

marcza
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 12:38

Dla mnie Gingers jest najlepszy

#502 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 maja 2012 - 14:39

Ten wynalazen Shandy to w spanii jest dość popularny w sklepach, raz próbowałam i syfnie smakuje <bezradny></span> Redds cytrynowy o wiele lepsiejszy :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#503 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 maja 2012 - 17:38

Redds cytrynowy o wiele lepsiejszy :mrgreen:

Zgadzam sie całkowicie :P

Natalka: a ten somersby apple cider różni sie od Reddsa jabłkowego? :P Ciekawa jestem, bo widziałam już dosyć sporo reklam :P

Dołączona grafika
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#504 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2012 - 18:55

Olenka, tylko sprawa z tym piwem w Polsce jest trochę poplątana ;-)
wg mnie to piwko jest o wiele lepsze od Reedsa i jeśli mogę tak określić to napiszę,że bardziej jabłkowe :lol: ale ja piłam wersję spolszczoną :lol: na lato wg mnie idealne :-)

Somersby Apple Beer Drink (Carlsberg)
Zaiste, w dziwnym kraju żyjemy.

W kraju, w którym nie opłaca się sprzedawać cydru, bo zabije go akcyza i cała masa utrudnień stawianych producentom MOCNYCH alkoholi. A przecież cydr to lekki niskoalkoholowy napój jabłkowy. Jednak z racji wspomnianych przepisów dostępny tylko na stoiskach alkoholowych w dość wysokiej cenie.

Zapewne pamiętacie ogłaszaną z wielką pompą premierę Shade Cider rzekomo pierwszego polskiego cydru, produkowanego przez Browar Łomża. Szybko okazało się, że firma podpadła smutnym panom od podatków i produkt ściągnięto z półek. Wygląda na to, że na nie nie wrócił - strona poświęcona temu napojowi jest dziwnie enigmatyczna, nigdzie nie ma informacji o producencie, punktach sprzedaży, nic.

Carlsberg nie powtórzył błędu Łomży, opracował za to perfidny plan. Kupił licencję znanego producenta cydru Somersby i pod jego marką sprzedaje w Polsce... jabłkowy napój piwny. Takie rzeczy tylko w kraju nad Wisłą. Butelka i etykieta wyglądają identycznie z oryginałem (pieczątka"Original" nabiera wyjątkowo ironicznego wydźwięku), z drobną różnicą: zamiast Apple Cider na etykiecie widnieje napis Apple Beer Drink. Drobna różnica, prawda?

Napój składa się z piwa i cieczy o smaku jabłkowym w proporcjach 45-55%. Dodatkowo Carlsberg (zakład produkcyjny nieznany) dorzuca od siebie syrop glukozowo-fruktozowy, słodzik sukralozę, sorbinian potasu i regulatory kwasowości. Rasowa oranżadka.

Najgorsze (najgorsze bo gardzę takimi smakowymi wynalazkami), że to jest naprawdę niezłe. Zapach i smak intensywnie jabłkowe. Miło musuje w ustach. Napój nie jest za słodki, dość kwaśny i orzeźwiający. Nie mam problemu z wypiciem do końca w porównaniu z takim Desperadosem smakuje jak ambrozja.

Inna sprawa to dość absurdalna cena. Napój jest przyjemny i sprawdzi się w nadchodzące upały jako alternatywa dla Tymbarka jabłkowo-miętowego, ale za taką kasę zdecydowanie lepiej kupić normalne, dobre piwo.

Dołączona grafika
źródło: http://terazpiwo.blogspot.com
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#505 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 maja 2012 - 19:06

za taką kasę

Czyli ile on kosztuje? :P

Na pewno skosztuję jak przyjdzie słoneczny dzień i będzie trzeba się chłodzić.
Wtedy taki, dobrze schłodzony Redds Sun wchodzi jak woda :lol: :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#506 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2012 - 19:09

Czyli ile on kosztuje? :P

Puszka 500ml i butelka 400ml w cenie około 4zł :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#507 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:09

właśnie miałam o tym coś więcej pisać :mrgreen:

od tygodnia jest moim alkoholowym numerem jeden. Zresztą teraz też jestem po dwóch :-D

I powiem szczerze, że smakowo wersja niedostepna w Polsce jest ciut lepsza, ale to minimalna różnica ;-) Także wersją nam dostępną też jestem zachwycona!

Olenka, zdecydowanie bardziej jabłkowe niż Redds, a co za tym idzie, smaczniejsze ;-)

#508 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:12

haha, właśnie miałam o tym pisać :mrgreen:

:mrgreen:

od tygodnia jest moim alkoholowym numerem jeden. Zresztą teraz też jestem po dwóch :-D

ja go ostatni raz piłam jak nad wodą byliśmy :-) wg mnie dobra opcja dla tych,którzy nie lubią intensywnej nuty piwa :-)

JkIEp1.png

#509 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:13

dobra opcja dla tych,którzy nie lubią intensywnej nuty piwa

zdecydowanie :-)

pijesz, pijesz i nie czujesz, że to jednak ma swoje procenty :-P

#510 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:25

że to jednak ma swoje procenty :-P

ze tak spytam : ile ich ma? :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#511 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:31

ile ich ma?

4,7 wersja 'cydrowa'
4,5 wersja spolszczona :-D

#512 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 maja 2012 - 11:52

Jak dla mnie pycha :-) na upalne wieczorki jak znalazl ;-)

#513 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2012 - 16:56

w sumie cydr to bardziej wino z jablek i pewnie dlatego wieksze podatki bo wino <bezradny></span> kiedsy byl cydr w lidlu i butelka 0.7 kosztowała chyba 12 albo 15 zł.
a 4 zł za butelke tego calsberga to chyba jeszcze nie tak zle , redd`s chyba ponad 3 kosztuje , desprados tez jest chyba w podobnych przedziałach , tylko mniejszy

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#514 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 maja 2012 - 14:22

Nigdy takiego nie piłam i chyba nigdy nawet o takim nie słyszałam :-P
Za to jagodowe mogłabym pić i pić :mrgreen:

W sumie to bardziej drink na piwie (z etykiety:mieszanka piwa pszenicznego niefiltrowanego z napojem grejfrutowym 50/50) niż piwo ;-)

Za to o jagodowym w życiu nie słyszałam :lol:

Załączone miniatury

• thumb_300x0_10_w.jpg

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#515 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 maja 2012 - 16:16

o jagodowym w życiu nie słyszałam

Jest przepyszne :-D Nie słodko-oranżadowe, jak te wszystkie Reddsy, ale gorzko-piwno-jagodowe - takie, jakie uwielbiam :) Wiśniowe też jest całkiem spoko.

Załączone miniatury

• 72259069b071b10bec2cd22d88f1d545.jpg
  • 17d23ee016abe07f759cf60fecb5e58d.jpg

#516 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 27 maja 2012 - 17:38

Jagodowego to z ciekawości bym się napiła tyle że nigdzie takich nie widziałam.

#517 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:45

tigraa84,karatetyka a gdzie można takie cuda dostać? :lol: to jakieś nowości czy już jakoś czas na rynku spotykane?

Jagodowego to z ciekawości bym się napiła tyle że nigdzie takich nie widziałam.

tego grejpfrutowego i wiśniowego też bym z ciekawości wypiła, a jagodowe piwo to już wybitnie dziwne dziwactwo :lol: :mrgreen: ale jak ciekawe w smaku to bym sobie spróbowała :-D
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#518 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:49

Majorka^^, ja zawsze kupuję różne "wynalazki" w sklepach w piwami typu "1001 piw" itd. W większości producenci to małe browary, a ich piwa w normalnym sklepie spoza regionu raczej się nie dostanie.
Kiedyś strasznie lubiłam miodowego Ciechana, teraz przerzuciłam się na mniej słodką Fortunę. No i cały czas chcę spróbować czekoladowe piwo, bo jeszcze nie było mi dane :-P

#519 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 27 maja 2012 - 21:11

słodką Fortunę

Czarne ??
Uwielbiam czarną Fortunę, ma cudowny smak :-)

Muszę spróbować tych piw. Teraz będę się rozglądała wszędzie i pytała o te piwa, bo co jak co ale jagodowe piwo musi być mistrz :-)
Wiśniowe piwa mi nie podchodzą, wypiłam Fortunę wiśniową ale szału nie zrobiła, tak samo jak ten nowy lech cytrynowy.

A co do cydra to ja miałam go w sprzedaży i nawet sama mam kilka w barku, bo uwielbiam jego smak najlepiej oczywiście schłodzony.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#520 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 maja 2012 - 21:13

Czarne ??

Czarne też jest pyszne, ale oprócz tego jest jeszcze właśnie miodowe i wiśniowe - przynajmniej te piłam ;-)

Nowy Lech to dla mnie też porażka. Nie smakował mi w ogóle.