Złota 15!Dla babeczek po 40-tce i nie tylko.Znalazłam w necie. ![]()
1)DOBRA BIELIZNA-choć niewidoczna dodaje pewności siebie i elegancji ,modeluje sylwetkę,biustonosz właściwie dobrany prostuje kręgosłup. ![]()
2)DŻINSY-najlepiej w jednym,ciemnym kolorze,dobrze dobrane do sylwetki.
3)BIAŁA KOSZULA-na ważne wyjścia i do dżinsów.
4)T-SHIRT-najlepiej 4szt...biały,czarny,szary i pudrowy.(młodsze szaleją z kolorem i nadrukiem).
5)DŁUGI KARDIGAN LUB BLIŹNIAK-jednolity wysmukla ,wzorzysty pogrubia.
6)ELEGANCKIE SPODNIE-tzw.garniturowe,pasują do butów na płaskim obcasie i na wysokim obcasie,pasują na wyjścia do pracy,kina czy teatru.
7)SUKIENKA-najlepsza prosta z rękawem do łokcia,poza małą czarną może być w kolorze bordo,granat,zgniła zieleń,czekolada albo czerwień(młodsze dopiero szaleją!).stosowna do pracy,na wywiadówkę czy imieniny,charakter zależy od dodatków.
8)GARNITUR-najlepiej 3-częściowy-spodnie,marynarka i kamizelka.noszony w całości lub zdekompletowany z innymi częściami garderoby.
9)CZARNE LEGGINSY-że tylko dla młodych i szczupłych to mit!(i super!
),starsze noszą je z kobiecą tuniką lub sukienką i z butami na obcasie,wysmuklą i nadadzą świeżości wizerunkowi.
10)TUNIKA-do dżinsów,legginsów,grubych rajstop i marynarek.Najlepiej w jednym kolorze(co oni z tym jednym kolorem?
),białym,beżowym bądź ciemna fuksja czy zieleń.No i wzory afrykańskie,też są ok jak ktoś lubi.
11)PŁASZCZ-często decyduje o niezatartym pierwszym wrażeniu!(cudne zdanie!)Tak jak dodatki:buty,torebki,apaszki i biżuteria ,ratuje całą stylizację i dodaje charakteru całości.
12)SPÓDNICA-dla 40+...(dla młodszych,w zasadzie każda)-ołówkowa,pasuje do niemal każdej sylwetki,podkreśla talię i biodra.
13)ŻAKIET-koniecznie dopasowany do figury!,najlepszy o klasycznym kroju i jednym kolorze(znowu ten kolor
),czarny,szary,beżowy bądź granatowy.Z dobraną apaszką tworzy duet idealny.
14)TORBA W ROZMIARZE XL-niezmiennie modna a do tego praktyczna.najlepiej kupić taką ,co posłuży na lata,skórzaną,pojemną w uniwersalnym kolorze
.Typu np. neseser lub torba-worek.
15)BUTY NA OBCASIE-klasyczne szpilki z obcasem 6-7cm,co to przy chodzeniu stopy boleć nie będą.Czarne albo beżowe pasują do wszystkiego.Takie buty można włożyć zarówno do sukienki i garnituru jak i do dżinsów.
No to jest baza żelazna,część z tych rzeczy posiadam a te który nie mam kupię.Najpierw rozejrzę się po wyprzedażach ,potem po second handach.I będę nareszcie ,,dobrze ubrana",tak myślę. ![]()
Ciekawi mnie jak Wy podchodzicie do tych ,ubraniowych spraw?Ubieracie się ,,do wieku"?Kobieco czy swobodnie?
Użytkownik gogi edytował ten post 03 czerwca 2014 - 08:58