Dania jednogarnkowe
#24
Napisano 29 listopad 2009 - 17:07
pietruszka
seler
cebula
2 jajka
pól szklani bułki tartej
1,5 szkl maki
sol , pieprz
puszka czerwonej fasoli
oliwa
pietruszke , marchewke i seler zetrzec na tarce o duzych oczkach , cebule drobno pokroic.dusic na oliwie do miekkosci
z maki , bułki jajek i wody ( trudno okreslic ile dokładnie) wyrobic ciasto i zrobi kluseczki wielkosci połowy małego palca , gotowac w osolonej wodzie , po wypłynieciu pogotowac jeszcze chwile.przełozyc do naczynia gdzie dusiły sie warzywa , wrzuc fasole osaczona z zalewy , doprawic , wymieszac i mozna jesc.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#25
Napisano 08 grudzień 2009 - 18:59
nie ma go w przepisie , tzn nie wiadomo kiedy go dac.czosnek
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
#26
Napisano 08 grudzień 2009 - 22:04
#27
Napisano 29 grudzień 2009 - 22:49
Bigos z cebuli i pieczarek
Składniki:
1 kg cebuli
1 kg pieczarek
1 kg kiełbasy
800 g ogórków kwaszonych
koncentrat pomidorowy
80 g masła
pieprz, sól
majeranek, kminek
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy, ogórki obieramy ze skóry. Kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ogórki. Grzyby i cebulę kroimy w cienkie plastry. Wszystkie składniki przesmażamy osobno i łączymy razem w jednym naczyniu. Doprawiamy solą, pieprzem, małą ilością koncentratu. Na koniec dodajemy majeranek i kminek na lepsze trawienie.
tylko ja nie zamierzam smazyc na masle tylko na oleju bo masło jest ble a moja mama powiedziala ze powinnam oddac do tego jeszcze kostki rosołowe warzywne albo s kury hmmm... moze ktoras z was robila cos takiego i pochwali sie swoim sposobem
#28
Napisano 17 luty 2011 - 14:03
to mój przepis :
• parówki 6-7 szt.
• papryka 1 szt.
• cebula 1-2 szt.
• pomidor 2 szt.
•
• cukinia mała 2 szt.
• sól do smaku
• pieprz do smaku
• czerwona papryka do smaku
• liść laurowy 1 szt.
•
Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki parówki, , cukinię, paprykę, pomidory bez skórki. Dodać przyprawy i wszystko dusić pod przykryciem około 30 minut. Podawać z chlebkiem.
#29
Napisano 17 listopad 2013 - 07:53
Kukurydza po teksansku
skladniki
2 laski kielbasy ( polecam lepsza jakas ) , my zroblismy na 1 lasce , zalezy na ile potrzebujesz
2 jajka na twardo
czosnek - 2 zabki
cebula duza
kukurydza -puszka
ser zolty - pol szklanki
przyprawy
sos: 2-3 lyzki musztardy i 2-3 lyzki keczapu
Cebulke zeszklic, kielbaske podsmazyc, dodac czosnek starty, przyprawy ( tymianek, oregano , pieprz, papryka ostra )
. Pozniej dodajemy pokrojone w kosteczke jajka ugotowane na twardo , sos, mieszamy, gotujemy chwile. Dodajemy puszke kukurydzy i ser. Jeszcze chwile o trzymamy na ogniu.
My podajemy w malych mieseczkach, z chlebkiem, jako kolacje.
Dosc ciezkie jedzonko, ale wszystkim smakuje
#30
Napisano 13 sierpień 2014 - 18:03
@magdaaaaa bardzo proszę przepis na obiad z tego co miałam w lodówce, wyszło dobre i w smaku podobne do lecza, takie leczo z pęczakiem
Podsmażyć cebulę pokrojoną np. w piórka, do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę, następnie pokrojoną w kostkę kiełbasę, która została z grilla, dodać pomidory pokrojone i obrane ze skórki. Pogotować żeby wszystko zmiękło. Na koniec przyprawić, dodać zioła ja dałam szałwię i dużą ilość koperku. Wymieszać to z ugotowanym pęczakiem i gotowe.
Lubię czytać! Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
#31
Napisano 30 styczeń 2015 - 22:11
To pytanie chyba najbardziej pasuje tutaj:
Czy któraś z Was robiła kiedyś albo chociaż jadła kimchi?
Z jednej strony kusi mnie, żeby zrobić. Z drugiej - nigdy nie jadłam, na przepis trafiłam przypadkiem, a każdy kolejny, który sprawdzam różni się co prawda niektórymi składnikami (podobno jest ponad 200 wersji tego dania ), ale nie różni się ich ogromną ilością a ja - jak pamiętacie, albo i nie pamiętacie - nie lubię wyrzucać jedzenia.
Czytałam, że to się albo lubi albo nie. Lubię kiszoną kapustę, chilli dodaję do wszystkiego, ale sos rybny mnie przeraża. I ta ilość słoików zalegających później w lodówce. No poratujcie
Wiecie co? Ja może wrzucę przepis, który znalazłam jako pierwszy
KIMCHI
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
#32
Napisano 25 maj 2015 - 13:42
Na kuchni lidla jest świetny przepis na makaron tagiatelle z łososiem i szpinakiem. Polecam. Nie podaje linka, myślę, że każdy sam sobie znajdzie, ew. jakby ktoś bardzo potrzebował to mogę przekleić przepis
#33
Napisano 05 lipiec 2017 - 10:40
Na kuchni lidla jest świetny przepis na makaron tagiatelle z łososiem i szpinakiem. Polecam. Nie podaje linka, myślę, że każdy sam sobie znajdzie, ew. jakby ktoś bardzo potrzebował to mogę przekleić przepis
Przepisy z lidla są dość proste do wykonania, dania w nich proponowane są smaczne, a składniki oczywiście można dostać w tym sklepie (co jest wielką zaletą). Pozdrawiam.
Podobne tematy
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
Badania na temat menopauzy |
|
||
dania awaryjne |
|
|
|
Opowiadania erotyczne! |
|
||
Badania na HPV |
|
||
Trzy zdania jakie chciałaybyście usłyszeć ? |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych