Co do brwi, to lepiej poradź się kosmetyczki - domowe metody, takie jak woda utleniona czy sok z cytryny nie bardzo działają..
Z ciemnych na blond
Napisano 08 lutego 2011 - 11:30
Co do brwi, to lepiej poradź się kosmetyczki - domowe metody, takie jak woda utleniona czy sok z cytryny nie bardzo działają..
Napisano 08 lutego 2011 - 11:33
Są szanse,już nie tak zdrowe włosy.Rozjaśniacz zrobi swoje.Jestem tego przykładem.Chyba muszę Cię zmartwić, ale raczej nie ma szans na to, żebyś za pomocą jednej farby zmieniła się w miodową blondynkę
Napisano 31 października 2011 - 19:26
Napisano 01 listopada 2011 - 11:07
Najpierw malowałam różnymi odcieniami blondu z Loreala, potem Sayossem - miodowy blond (wyszły żółte), a teraz loreal recital preference - jasny popielaty blond. Wyszło fajnie, naturalnie. I chyba przy niej zostanę bo sayoos jak dla mnie szybko się zmywa, traci kolor.
Kiedyś dawno dawno temu
Napisano 02 listopada 2011 - 08:45
ja od 3 lat gdy chce zmieniać sobie kolor (radykalna zmiana) to chodzę na dekoloryzację, i powiem że włosy po dekoloryzacji wyglądają lepiej niż malowanie farbami, przynajmniej jak moja fryzjerka robi to włosy w ogóle nie sa w gorszej kondycji niż były.
i jest to dobry sposób bo w ciągu 1 malowania macie kolor jaki chcecie, a nie bez sensu marowanie kasy co miesiąc na farby, pogłębiuanie kolejnego pigmentu, niszczenie
Napisano 18 kwietnia 2014 - 11:21
JW.
Myślicie, że od razu uda się uzyskać platynowy kolor ?
Napisano 30 marca 2017 - 00:25
Napisano 24 kwietnia 2017 - 14:12
Według mnie samodzielne rozjaśnianie to ogromne ryzyko. Lepiej zostawić to profesjonalistom. Sama chciałam z ciemnego brązu uzyskać ładny, naturalny choć jasny blond i udało mi się to dopiero u 3-ciego fryzjera z kolei (Leona Hebdy), a co dopiero jakbym miała sama katować rozjaśniaczem włosy!
Napisano 25 kwietnia 2017 - 10:54
Ja kiedyś rozjaśniałam, ale dekoloryzcja mi nie pomogła. Musiałam użyć rozjaśniacza palette chyba 4-6 tonów i dopiero mi farba zeszła, bo tak mocno ten ciemny się trzymał. Potem ufarbowałam już na kolor jaki chciałam.
Napisano 05 sierpnia 2017 - 21:21
Love Love Love
Napisano 11 sierpnia 2017 - 13:13
Wolę nie eksperymentować bo różnie to wychodzi.. a się o tym już kiedyś przekonałam, więc wole u fryzjera...
a blondy rudzieją ? Słyszałam że brąz zazwyczaj ma rudy odcień, ale blond ?
Napisano 13 września 2017 - 11:06
Wolę nie eksperymentować bo różnie to wychodzi.. a się o tym już kiedyś przekonałam, więc wole u fryzjera...
a blondy rudzieją ? Słyszałam że brąz zazwyczaj ma rudy odcień, ale blond ?
Ja też bym nie eksperymentowała, no chyba że miałabym 99% pewności, że wyjdzie tak jak chce. Nie spotkałam się z sytuacją, gdzie blond rudzieje.
Napisano 18 września 2017 - 08:50
Blond raczej nie rudzieje tylko może przybierać żółty jak ja to mówię kurczakowy kolor. Są specjalne szampony do blond włosów, aby zapobiec zmianie koloru.
Napisano 19 września 2017 - 15:00
Chyba najlepiej skonsultować to z fryzjerką jakąś i ona na pewno podpowie jaką farbę na jakie włosy wybrać. ![]()