dokladnie takco ma być, to będzie
Czy możliwe że jestem w ciąży?
Napisano 23 grudnia 2007 - 16:39
Trzymam kciuki, aby było tak jak Ty chcesz!!
Napisano 23 grudnia 2007 - 19:15
Napisano 23 grudnia 2007 - 19:57
szkoda
![]()
Też tak sobie pomyślałam
Napisano 21 stycznia 2008 - 16:29
jestem 20latką i mam taki oto problem:
Od jakiegoś czasu jestem w stałym związku ze swoim facetem, jednak dopiero niedawno zdecydowałam się (lub zdecydowaliśmy) stosować tabletki antykoncepcyjne. Mój lekarz polecił mi Mercilon. Ostatni okres miała 18go grudnia (spóźnił się jeden dzień) i od godziny 12 zaczęłam brać w/w pigułki. Niestety, strasznie się przy nich męczyłam, bo moje krwawienie ciągnęło się przez około 8 dni i po tym czasie napięcia i bycia podminowaną, odstawiłam Mercilon. Dzień po odstawieniu kochałam się ze swoim chłopakiem, jednakże stosując i prezerwatywę i globulki. Po około 7 dniach zrobiłam sobie na wszelki wypadek pre-test (sama nie wiem czemu, jakoś tak mnie tknęło coś) i wynik był 'brak ciąży'. Trochę się uspokoiłam, jednakże dla jeszcze większego spokoju, 2 dni pozniej zrobiłam sobie test Amil. Wynik się potwierdził (oba testy robiłam rano). Problemy zaczęły się jednak niedawno, kiedy to powinnam dostać okresu, czyli 17go stycznia. Od tej daty, do dziś, jest już piąty dzień jak go nie ma
Napisano 21 stycznia 2008 - 16:46
Czy moze byc to spowodowane przerwaniem stosowania Mercilonu?
według mnie to właśnie przez tabletki, które choć nie brane długo wpłynęły juz na gospodarke hormonalną, nic sie nie denerwuj na pewno okres sie niedługo pojawi
Napisano 21 stycznia 2008 - 19:15
według mnie to właśnie przez tabletki
Też tak myślę. Do tego jeszcze sesyjny stres i o proszę, tak to bywa. Proponuję poczekać, a jak okres nie pojawi się przez dłuższy czas, to wtedy do lekarza. I przede wszystkim spróbuj się tym nie stresować, bo to też wpłynie na opóźnienie
Napisano 21 stycznia 2008 - 20:25
Napisano 21 stycznia 2008 - 22:55
Jeśłi trzy testy dały wynik negatywny, to w ciąży nie jesteś, spokojnie czekaj na miesiączkę.
Guest_Kociak_*
Napisano 21 stycznia 2008 - 23:44
Napisano 01 lutego 2008 - 23:38
Napisano 01 lutego 2008 - 23:45
Napisano 02 lutego 2008 - 08:38
hej mam pytanko .Ostatnio kochałam sie z facetem w 1 dzien miesiaczki nie mielismy gumek , ale we mnie nie "wybuchł" słyszałąm ze podaczs stosunku wydziela sie płyn ejakomulacyjny w ktorym tez sa plemniki zdolne do zapłodnienia czy jeste mozliwe zajscie w ciaze?
tak jak pisze Moniika nie zachodzi sie w ciaze bez wytrysku;-) a jeszcze w czasie okresu to juz w ogole!!! po drugie nie u wszystkich mężczyzn w tym plynie sa plemniki i facet potrafi zauwazyc czy ten plyn sie wydobywa czy nie. wlasnie wczoraj czytalam wypowiedz dziewczyny ktora stosuje przerywany i jej facet nawet nie wydobywa "tego" plynu przed wytryskiem;) luz...
Napisano 02 lutego 2008 - 14:26
a jeszcze w czasie okresu to juz w ogole!!
Też tak powiedziałam kiedyś kumpeli i zaszła w ciąże
Napisano 02 lutego 2008 - 14:32
ale to brzmi...po co mowilasTeż tak powiedziałam kiedyś kumpeli i zaszła w ciąże
nie no tak powaznie to przypadki chodza po ludziach wiec roznie moze byc
jak dla mnie to jak ktos nie chce dziecka to niech sie zabezpiecza i koniec a nie pozniej ma watpliwosci i placze
Napisano 02 lutego 2008 - 17:48
Napisano 03 lutego 2008 - 15:19
Napisano 03 lutego 2008 - 19:51
Zależy ile trwa twój cykl miesiączkowy.
A w płynie zazwyczaj są plemniki (mniejsza część mężczyzn jej nie ma)
Podczas okresu można zajść w ciążę, tak jak pisze zależy to od długości cyklu:).