Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.ta sama sytuacja jednak w przypadku gdy on wytrysku nie miał...u wiekszosci facetów gdy członek jest w stanie wzwodu a podniecenie nie opada ( tym pardziej jesli go stale piescisz) wystepuje reakcja ochronna przed wysuszeniem jego powierzchni. Z cewki wydobywa sie najczesciej po 1 kropli lubrykant...ciecz majaca na celu nawilzenie jego powierzchni i wchodzaca w skład spermy
Czy możliwe że jestem w ciąży?
Napisano 25 września 2007 - 13:07
Napisano 26 września 2007 - 20:53
Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.
hihihi to jeszcze zalezy w jakiej ilosci sie wydobywa
Guest_Kociak_*
Napisano 26 września 2007 - 22:19
dokładnie, miała tak kiedyś moja kumpela, która "pochwaliła" się mi, że zabezpiecza się ze swoim menem tylko stosunkiem przerywanym i jak ją uświadomiłam, że ten płyn też zawiera plemniki i tak można bardzo łatwo w ciążę zajść to bardzo się zdziwiła i mieli wtedy stresa przez najbliższy miesiącfakt faktem... jest tego najczesciej niewiele, raczej sie o tym zapomina...czasem nawet nie wie... a plemniki w tym buszuja
Ale tak to jest, jak się człowiek odpowiednio nie dowie wszystkiego PRZED rozpoczęciem współżycia i innych tego typu zabaw
Napisano 30 września 2007 - 10:21
Napisano 30 września 2007 - 11:12
Napisano 30 września 2007 - 13:10
Guest_Kociak_*
Napisano 01 października 2007 - 19:24
poza tym, przed napisaniem posta sprawdź, czy podobny temat już na forum nie istnieje.
Napisano 01 października 2007 - 20:26
Napisano 04 października 2007 - 09:46
Napisano 17 października 2007 - 06:56
Guest_Kociak_*
Napisano 17 października 2007 - 08:19
Napisano 20 października 2007 - 15:12
a co do twoich dolegliwosci przy tamponach to lepiej wypytac gina bo moze rzeczywiscie mozesz nie tolerowc tamponow z czego moze wybiknac jakis gorszy problem
Napisano 21 października 2007 - 10:44
jesli codzi o tampony to mozliwe jest zagniezdzenie sie jakies infekcji ale to musiałabyc totalnie nie przestrzegac higieny, zyli np nie zmieniac tamponow itp. czasami mowi sie ze niektore tabletk8i antykoncepcyjne usposabiają do czestrzych infekcji.
Napisano 21 października 2007 - 11:20
bardzo wazne jest tez jak dlugo przyjmujesz juz tal czy to jest twoje pierwsze opakowanie czy np. 10.
a krawienie w ciazy jest i owszem, czesto mylone z miesiaczką. Znam przypadki kiedy kobieta dowiedziala sie ok 5 miesiaca ze jest w ciazy bo normalnie niby krwawila.
jesli w dniach, w ktorych powinno wystapic krwawienie bedziesz plamic inaczej niz zwykle moim zdaniem powinnas zrobic test, bo czesto takie krwawienie jest poprostu w wyniku implantacji zarodka.
Napisano 17 listopada 2007 - 15:11
przejde od razu do rzeczy.
biore tabsy Diane35 od roku mniej wiecej, ostatni stosunek byl eee... w paxdzierniku (ok 15-20) a od zeszlego tyg mecza mnie mdlosci, wymioty, bole piersi i bol glowy.
od jakis 1.5 mies pije herbatki odchudzajace ktore mogly oslabic dzialanie anty.
partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;/ a ja zreszta biore tabletki. ale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?
robilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna, czytalam ze mimo to trzeba ponowic test i wtedy sie okaze bo nawet minimalna 2kreska swiadczy o ciazy.
co o tym myslicie?
jest mozliwosc zajscia w ciaze czy nie?
ps. wiem ze troche haotyczne ale nie potrafie sie skupic:(
Napisano 17 listopada 2007 - 15:28
tzn. bierzesz anty a on i tak nie dochodzi w Tobie?? czemu?...partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;
Wiesz..to zalezy od wielu czynnikow. po pierwsze czy mialas wtedy plodne dni...jesli nie to nie ma sie co martwic. I nie u wszystkich mezczyzn w tym plynie sa plemnikiale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?
a jesli ta druga jest nawet ledwo widoczna to moze byc ciaza. Nie chce cie straszyc ale znam kilka takich przypadkowrobilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna
a okres kiedy masz miec?
Napisano 17 listopada 2007 - 15:34
od wczoraj nie biore tabletek. powinnam miec dzis, nie mam...a okres kiedy masz miec?
:(e mialy gwarantowac anty;/
on nigdy we mnie nie dochodzil, czemu? jego pytac trzeba.
a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca a tamten raz byl z przypadku!!!
Napisano 17 listopada 2007 - 15:38
ostatni stosunek byl eee... w pazdzierniku (ok 15-20)
Ojj...czegos tu nie rozume...kochaliscie sie kilka miesiecy po rozstaniu??a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca
test wykazuje wynik nawet w dniu spodziewanej miesiaczki. jesli twoja powinna byc dzisiaj a jej nie ma to pedz po jeszcze jeden test. byc moze teraz wynik wyjdzie wyrazniejszy.
A masz objawy takie jak co miesiac przed okresem?
z reszta zaczekaj jeszcze kilka dni (jak wolisz) bo po odstawieniu okres moze sie rozregulowac.
Napisano 17 listopada 2007 - 15:42
objawow nie mam, nawet brzuch mnie nie boli tak jakbym miala miec okres:(
Napisano 17 listopada 2007 - 15:47