Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czy możliwe że jestem w ciąży?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1178 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ko.

Ko.
  • Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 25 września 2007 - 13:07

Wlasciwie to chyba wszystko co istotne , zostalo juz tu napisane. Nie moge sie tylko zgodzic z jednym, otoz:

ta sama sytuacja jednak w przypadku gdy on wytrysku nie miał...u wiekszosci facetów gdy członek jest w stanie wzwodu a podniecenie nie opada ( tym pardziej jesli go stale piescisz) wystepuje reakcja ochronna przed wysuszeniem jego powierzchni. Z cewki wydobywa sie najczesciej po 1 kropli lubrykant...ciecz majaca na celu nawilzenie jego powierzchni i wchodzaca w skład spermy :D

Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.
"Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .

#22 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 września 2007 - 20:53

Ciecz wydobywajaca sie z penisa w czasie wzwodu to plyn przedejakulacyjny i ma za zadanie uplynnic dostep plemnikom do jajeczka. Krotko mowiac - rozrzedza sperme. Nie jestem ekspertem, ale plyn przedejakulacyjny ma chyba niewiele wspolnego z lubrykacja, pomimo swojego wygladu/konsystencji.

hihihi to jeszcze zalezy w jakiej ilosci sie wydobywa ;-) ale przyznaje Ci racje pochrzaniłam pojecia :P fakt faktem... jest tego najczesciej niewiele, raczej sie o tym zapomina...czasem nawet nie wie... a plemniki w tym buszuja :D dlatego stosunek przerywany jest nieskuteczny :P i gumka mus być ( nooo albo cóś innego ... ale gumka zawsze zdrowsza niz np tabletki)

#23 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 26 września 2007 - 22:19

fakt faktem... jest tego najczesciej niewiele, raczej sie o tym zapomina...czasem nawet nie wie... a plemniki w tym buszuja

dokładnie, miała tak kiedyś moja kumpela, która "pochwaliła" się mi, że zabezpiecza się ze swoim menem tylko stosunkiem przerywanym i jak ją uświadomiłam, że ten płyn też zawiera plemniki i tak można bardzo łatwo w ciążę zajść to bardzo się zdziwiła i mieli wtedy stresa przez najbliższy miesiąc :roll:
Ale tak to jest, jak się człowiek odpowiednio nie dowie wszystkiego PRZED rozpoczęciem współżycia i innych tego typu zabaw :D

#24 Kasiulek23

Kasiulek23
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 września 2007 - 10:21

hej mam 23 lata i po raz pierwszy spóźnia mi sie tak długo okres. Dziś mija 37 dzień cyklu a ja nie mam jeszcze miesiączki, gdzie zawsze miałam 10 dni wcześniej. Zrobiłam 2 różne testy ciążowe i nic nie wskazywało na to ze zostanę mama. Jednak obawiam sie ze zrobiłam je za wcześnie i mogły zawieść. Na dodatek odczuwam przykry zapach tam na dole :/. po weekendzie wybieram sie do ginekologa będzie trochę zabawnie bo nie jestem w Polsce i nie znam dobrze języka :P ale liczę na mojego chłopaka.

#25 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 30 września 2007 - 11:12

Może jednak zrób jeszcze raz test? No ale dobrze, ze wybierasz się do lekarza. Ja ginekologiem nie jestem i wiele pomóc nie mogę.
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#26 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 30 września 2007 - 13:10

Też myślę, że najlepiej poradzi Ci ginekolog, my nie mamy takich kompetencji ;-) Jeśli jednak wystąpił ten brzydki zapach, to to może być, jakaś infekcja bakteryjna, nietrudno się to leczy... no ale nie wiem ;-)

#27 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 01 października 2007 - 19:24

Kasiulek23, my nie jesteśmy wróżkami... O jaką pomoc prosisz? Mamy napisać, że w ciąży nie jesteś? A czemu podejrzewasz, że jesteś w ciąży, kochaliście się bez zabezpieczenia? jak mamy cokolwiek pomóc jak nie podałaś żadnych konkretów?

poza tym, przed napisaniem posta sprawdź, czy podobny temat już na forum nie istnieje.

#28 sinless

sinless
  • Użytkownik
  • 95 postów

Napisano 01 października 2007 - 20:26

może stres, choroba albo zmiana klimatu :-/ czasem tak bywa :-/ ...że przez miesiąc albo dwa nie masz okresu...

#29 oOmikuniaOo

oOmikuniaOo
  • Użytkownik
  • 430 postów

Napisano 04 października 2007 - 09:46

hmmm Kasia jeśli testy nic nie wykazały to może nie masz się jeszcze czym martwić.. no ale najlepiej własnie zgłosić sie do lekarza.. sinless też ma racje.. może zmiana klimatu wpłynęła na twój okres w ten sposób..??
Mówią że jeśli rodzi się człowiek, - z Nieba spada dusza. Rozpada się na dwie części, Jedna trafia do kobiety, druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy, połowy swej duszy.... połowy samego siebie...

#30 Agulllka

Agulllka
  • Użytkownik
  • 198 postów

Napisano 17 października 2007 - 06:56

a ja zazywam tabletki ant. ale pewnoego dnia sobie zapomnialam i zazylam OKOLO 12 godzin po ternimie.to byl sobota, a w czwartek niestety ale sperma dostala sie do mnie. czy mozliwe jest abym w tej sytuacji zaszla w ciaze? teoretycznie jest powiedziane, zo jak sie zarzyje tabletke pozniej niz 12 godzin po czasie toprzez 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczac.. heh, to czekanie na okres...a i jak to jest z krwawieniem podczas ciazy? jak to wyglada?

#31 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 17 października 2007 - 08:19

Agulllka, to też zależy od tego w którym tygodniu brania tabletek jest ta zapomniana, przynajmniej w moich tak jest. zresztą w ulotce masz to dokładnie napisane. Bo np jeśli stało się to w pierwszym tygodniu to już nawet dodatkowe zabezpieczenia na nic się mogą nie zdać.

#32 koniczynka

koniczynka
  • Użytkownik
  • 124 postów

Napisano 20 października 2007 - 15:12

u mnie stres spowodowal ze schudlam p a to ze schudlam to ze okres mi sie totalnie rozregulowal :-( dlatego uwazajcie
a co do twoich dolegliwosci przy tamponach to lepiej wypytac gina bo moze rzeczywiscie mozesz nie tolerowc tamponow z czego moze wybiknac jakis gorszy problem

#33 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21 października 2007 - 10:44

stres, ziana diety ( odchudzanie), wycieczki wakacyjne w dalekie kraje..
jesli codzi o tampony to mozliwe jest zagniezdzenie sie jakies infekcji ale to musiałabyc totalnie nie przestrzegac higieny, zyli np nie zmieniac tamponow itp. czasami mowi sie ze niektore tabletk8i antykoncepcyjne usposabiają do czestrzych infekcji.

#34 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21 października 2007 - 11:20

dokładnie, w pierwszym tyg jest najniebezpiecziej, ustaw sobie przypomnienie w telefonie i juz.
bardzo wazne jest tez jak dlugo przyjmujesz juz tal czy to jest twoje pierwsze opakowanie czy np. 10.
a krawienie w ciazy jest i owszem, czesto mylone z miesiaczką. Znam przypadki kiedy kobieta dowiedziala sie ok 5 miesiaca ze jest w ciazy bo normalnie niby krwawila.
jesli w dniach, w ktorych powinno wystapic krwawienie bedziesz plamic inaczej niz zwykle moim zdaniem powinnas zrobic test, bo czesto takie krwawienie jest poprostu w wyniku implantacji zarodka.

#35 paradoxalna

paradoxalna
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:11

witam,
przejde od razu do rzeczy.
biore tabsy Diane35 od roku mniej wiecej, ostatni stosunek byl eee... w paxdzierniku (ok 15-20) a od zeszlego tyg mecza mnie mdlosci, wymioty, bole piersi i bol glowy.
od jakis 1.5 mies pije herbatki odchudzajace ktore mogly oslabic dzialanie anty.
partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;/ a ja zreszta biore tabletki. ale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?
robilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna, czytalam ze mimo to trzeba ponowic test i wtedy sie okaze bo nawet minimalna 2kreska swiadczy o ciazy.

co o tym myslicie?
jest mozliwosc zajscia w ciaze czy nie?

ps. wiem ze troche haotyczne ale nie potrafie sie skupic:(

#36 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:28

partner upiera sie ze nie moglo dojsc do zaplodnienia bo przeciez nie doszedl we mnie;

tzn. bierzesz anty a on i tak nie dochodzi w Tobie?? czemu?...

ale przeciez nawet w kropelce ktora mogla wydostac sie na zewnatrz gdy 'dzialal' mogla zaplodnic;/ tyo w koncu mozliwe czyu nie?

Wiesz..to zalezy od wielu czynnikow. po pierwsze czy mialas wtedy plodne dni...jesli nie to nie ma sie co martwic. I nie u wszystkich mezczyzn w tym plynie sa plemniki :!: nie u wszystkich...

robilam test w pon i wyszla 1kreska a druga taka lekko widoczna

a jesli ta druga jest nawet ledwo widoczna to moze byc ciaza. Nie chce cie straszyc ale znam kilka takich przypadkow ;-) koniecznie powtorz test.
a okres kiedy masz miec?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#37 paradoxalna

paradoxalna
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:34

a okres kiedy masz miec?

od wczoraj nie biore tabletek. powinnam miec dzis, nie mam...
:(e mialy gwarantowac anty;/

on nigdy we mnie nie dochodzil, czemu? jego pytac trzeba.
a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca a tamten raz byl z przypadku!!! :(:(

#38 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:38

ostatni stosunek byl eee... w pazdzierniku (ok 15-20)

a najgorsze/najlepsze ze juz z nim nie jestem od... czerwca

Ojj...czegos tu nie rozume...kochaliscie sie kilka miesiecy po rozstaniu??

test wykazuje wynik nawet w dniu spodziewanej miesiaczki. jesli twoja powinna byc dzisiaj a jej nie ma to pedz po jeszcze jeden test. byc moze teraz wynik wyjdzie wyrazniejszy.

A masz objawy takie jak co miesiac przed okresem?
z reszta zaczekaj jeszcze kilka dni (jak wolisz) bo po odstawieniu okres moze sie rozregulowac.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#39 paradoxalna

paradoxalna
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:42

tak, zdarzylo sie kilka razy po rozstaniu 'zabawic' a oto rezultaty....

objawow nie mam, nawet brzuch mnie nie boli tak jakbym miala miec okres:(:(

#40 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 15:47

Tak jak mowie. albo zrob test albo poczekaj jeszcze kilka dni. a zazwyczaj nawet jak sa przerwy miedzy opakowaniami to okres dostaje sie nawet po czterech dniach :-) wiec badz dobrej mysli :-)