Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciÄ…gajÄ…ca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szczepienie dzieci - za i przeciw

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 06 listopada 2014 - 18:51

Jak ktoś ma ochotę niech obejrzy sobie film "usłyszeć ciszę". Związany ściśle z tym tematem...

Ja ostatnio zagłębiłam się w temat szczepień i zastanawiałam się o co tak właściwie chodzi tym wszystkim przeciwnikom.
Teraz wiem, że będę miała niemały dylemat, gdy będę miała dziecko. Szczególnie jeśli chodzi o szczepionki skojarzone...
''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#22 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 listopada 2014 - 21:01

@AgnieszkaT  przechodzimy narazie spokojnie; tylko nie chce jeść. Po powrocie do domu spaÅ‚ 3 godziny, obudziÅ‚ siÄ™, nic nie zjadÅ‚, trochÄ™ poszalaÅ‚ i usnÄ…Å‚ wÅ‚aÅ›nie ;-)  kaszkÄ™ na noc też niechÄ™tnie wsunÄ…Å‚, ponad poÅ‚owÄ™ zostawiÅ‚.

#23 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 07 listopada 2014 - 05:08

@Findmysky., zawsze bÄ™dÄ… Ci co sÄ… za i Ci co sÄ… przeciw. Sama siÄ™ zastanawiaÅ‚am czy małą szczepić ale zaszczepiÅ‚am wÅ‚aÅ›nie skojarzonÄ… i nic. Mam koleżanki, które też tymi wÅ‚aÅ›nie szczepiÅ‚y i wszystko jest w porzÄ…dku. 

@madzik :-), u nas było ciężko. Usnęła normalnie o 20 ale przedtem tylko na ręku a co ją położyliśmy to w płacz. Teraz nadal śpi. Mam nadzieję, że dzisiaj nie będzie taka.

#24 MarlenaKRK

MarlenaKRK
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 16 marca 2015 - 19:37

a generalnie jestem za szczepieniem. Swojego malucha zaszczepiłam nie tylko na szczepienia obowiązkowe, ale też te dodatkowe. Nie mogę słuchać jak rodzic mówi: my chorowaliśmy i jakoś żyjemy to ono też może. Uważam, że jeśli tylko mogę wolę oszczędzić dziecku cierpienia związanego z zachorowaniem. Czytałam trochę i moim zdaniem więcej przemawia za niż przeciw. A mały nie miał żadnych objawów poszczepiennych.

A co do szkodliwych substancji w szczepionkach, czy to możliwe, żeby w XXI wieku działy się takie rzeczy? Kto robił te badania?

Na pewno nie powinny być obowiÄ…zkowe ,  wÅ‚aÅ›nie po to dziecko choruje by jego organizm nauczyÅ‚ siÄ™ z tym walczyć , nauczyÅ‚ siÄ™ produkować przeciw ciaÅ‚a , co Cie nie zabije to Cie wzmocni ))