Szczepienie dzieci - za i przeciw
Napisano 06 listopada 2014 - 18:51
Jak ktoś ma ochotę niech obejrzy sobie film "usłyszeć ciszę". Związany ściśle z tym tematem...
Ja ostatnio zagłębiłam się w temat szczepień i zastanawiałam się o co tak właściwie chodzi tym wszystkim przeciwnikom.
Teraz wiem, że będę miała niemały dylemat, gdy będę miała dziecko. Szczególnie jeśli chodzi o szczepionki skojarzone...
Napisano 06 listopada 2014 - 21:01
@AgnieszkaT przechodzimy narazie spokojnie; tylko nie chce jeść. Po powrocie do domu spał 3 godziny, obudził się, nic nie zjadł, trochę poszalał i usnął właśnie
kaszkę na noc też niechętnie wsunął, ponad połowę zostawił.
Napisano 07 listopada 2014 - 05:08
@Findmysky., zawsze będą Ci co są za i Ci co są przeciw. Sama się zastanawiałam czy małą szczepić ale zaszczepiłam właśnie skojarzoną i nic. Mam koleżanki, które też tymi właśnie szczepiły i wszystko jest w porządku.
@madzik
, u nas było ciężko. Usnęła normalnie o 20 ale przedtem tylko na ręku a co ją położyliśmy to w płacz. Teraz nadal śpi. Mam nadzieję, że dzisiaj nie będzie taka.
Napisano 16 marca 2015 - 19:37
a generalnie jestem za szczepieniem. Swojego malucha zaszczepiłam nie tylko na szczepienia obowiązkowe, ale też te dodatkowe. Nie mogę słuchać jak rodzic mówi: my chorowaliśmy i jakoś żyjemy to ono też może. Uważam, że jeśli tylko mogę wolę oszczędzić dziecku cierpienia związanego z zachorowaniem. Czytałam trochę i moim zdaniem więcej przemawia za niż przeciw. A mały nie miał żadnych objawów poszczepiennych.
A co do szkodliwych substancji w szczepionkach, czy to możliwe, żeby w XXI wieku działy się takie rzeczy? Kto robił te badania?
Na pewno nie powinny być obowiązkowe , właśnie po to dziecko choruje by jego organizm nauczył się z tym walczyć , nauczył się produkować przeciw ciała , co Cie nie zabije to Cie wzmocni ))