Zioła
Napisano 28 października 2014 - 08:02
Napisano 03 listopada 2014 - 08:48
Próbowałam pewien czas temu pohodować sobie w domu miętę, melisę... i coś jeszcze (nie pamiętam)... ale chyba kiepski ze mnie ogrodnik ![]()
Kaktusy... - to mi wychodzi ![]()
"Głupstwo jest wielkie jak morze, wszystko w sobie pomieści" - Bolesław Prus
Napisano 08 marca 2015 - 16:40
mi osobiście z ziarenek hodowle nie wychodzą, najlepiej kupić na targu małe sadzonki - kupuję co wiosnę i nie dość że całe lato mam świeże zioła to jeszcze na zimę nasuszę lub zamrożę. Biznes jest tani - sadzonki kosztuję parę groszy - wychodzi dużo taniej niż zioła z marketu
Napisano 25 maja 2015 - 10:13
Ja sadzonki kupuję na targu;) zioła mam w doniczkach w domu i w ogrodzie;) uwielbiam wszystko nimi doprawiać, strasznie mnie to cieszy, że mi wyrosły;)
Napisano 23 lipca 2015 - 15:31
Zdecydowanie najlepiej kupić małe sadzonki -zioła w ogrodzie i na balkonie to jest raj ![]()
... link ...
Napisano 23 lipca 2015 - 16:58
Ja mam na razie tylko bazylię i dodaję ją do wszystkiego. Mięta by się przydała.
Napisano 12 grudnia 2015 - 19:19
Własne zioła nawet pachną inaczej niż zioła z torebki. Marzy mi się taka duża plantacja na całym oknie, gdzieś widziałam zdjęcie. Kilka poziomów doniczek ułożonych na deseczkach jedne na drugich.
Napisano 20 grudnia 2016 - 14:44
Własne zioła nawet pachną inaczej niż zioła z torebki. Marzy mi się taka duża plantacja na całym oknie, gdzieś widziałam zdjęcie. Kilka poziomów doniczek ułożonych na deseczkach jedne na drugich.
Świeże zawsze inaczej pachną niż suszone. I nie demonizowałabym, wystarczy kupować dobrej jakości. U mnie niestety wszystko szybko usycha...
Napisano 09 kwietnia 2018 - 14:38
Ja wczoraj zasiałam estragon. Kupiłam w supermarkecie w carrefourze
Po dwa coś
Mam nadzieję, że coś z tego wyrośnie. Uwielbiam świeże zioła. Bazylię chyba najbardziej ![]()
Napisano 28 kwietnia 2018 - 14:11
Ja muszę w końcu wydzielić kawałek na zioła i ich zacząć pilnować.
Napisano 17 maja 2018 - 13:27
my mamy "doniczki" z butelek po pepsi lub tego typu, obcinam część z gwintem (oczywiście zakrętkę zostawiam "na swoim miejscu") a plastik trochę dziurawię gwoździem
wsypuję ziemię i wsadzam zioła kupione w techo. I tak sobie rosną. Butelkę wkładamy w takie okrągłe "uchwyty", jak pod doniczki i taką mamy małą zielarnię na ścianie domu
Napisano 24 maja 2018 - 13:47
Mi się już udało kącik na zioła wygospodarować, teraz ambitnie planuję na zimę posuszyć część, choć jeszcze mi się marzy jakaś ścianka ze świeżymi w domu.
Napisano 14 kwietnia 2020 - 11:06
Polecam bazylię i lubczyk bo cudownie pachną.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 17 sierpnia 2021 - 06:55
Jak dla mnie z nasion jest większa satysfakcja niż z sadzonek ![]()
Napisano 21 grudnia 2021 - 12:44
Sadzonki, albo w ogóle nasionka.
Napisano 04 maja 2022 - 10:42
Z ziół można robić różnego rodzaju mieszanki, a jeśli nie mamy u siebie w ogrodzie, wiosna to dobry czas, żeby kupić takie herbatki ziołowe, o tym, jakie warto pić dla zdrowia, można przeczytać tutaj https://zielnikonlin...-pic/pmhe_omir#. Chciałabym spróbować chyba wszystkich:)
Napisano 25 lutego 2023 - 19:10
Plecaki na ramię takie jak te https://carpathia.co...k-na-ramie.html także uda się nam kupić w sieci. Najnowsze modele są dostępne i opłaca się zerknąć właśnie na takie.
Napisano 04 czerwca 2023 - 19:28
Plecaki idealne do codziennych kreacji można odkrywać w sieci https://gim11gdynia.pl/plecak-vintage/ Szybko je zamówimy i do nas dotrą.
Napisano 28 maja 2024 - 13:07
Popularne i idealne do wielu stylizacji są polskie torby skórzane wrocław. Zdecydowanie warto takie wybierać.