Moj kolega na bierzmowaniu uparł się na imię Chuckmoze zacznijmy dawac dziecia imiona Juan, Mariza albo inne z telenowel
Imiona dla naszych dzieci
Napisano 30 czerwca 2007 - 18:25
hehebo wtedy był wielkim fanem Chucka Norissa.
kiedy ja przyjmowałam bierzmowanie byłam fanką jednego zespołu muzycznego i też wybrałam imię jednej z wokalistek
Napisano 01 lipca 2007 - 00:08
Jakie imię dałyście lub dacie dla swoich dzieciaczków.
.
dla chłopca.. Kuba, nie iwem czemu. Bardzo mi się podoba:)wolałabym coś bardziej oryginalnego ale większość oryginalnych męskich imion brzmi... dziwnie:) nie, no nie wszystkie. Szymon też bardzo mi się podobało dopóki nie poznałam mojego
A dla dziewczynki..hmmm... Mi Marysia bardzo się podoba:) na równi z Zosią, Zuzą
Napisano 01 lipca 2007 - 16:59
a dla chłopaków to Kacper, Michał i Łukasz
Napisano 01 lipca 2007 - 17:44
Kacper też ładnie;)
Ostatnio doszłam do wniosku 9tak jak nigdy polskie imiona nie przyciągały mojej uwagi.. ) że jest tyyyyle pięknych polskich imion!
np Weronika, tak...
Guest_niki_*
Napisano 15 lipca 2007 - 12:57
nie jest jakies zbyt udziwnione? bo mi sie podobaja i jakos nawet tak latwo wołac " natan do domu na obiad"
Napisano 15 lipca 2007 - 15:04
chlopiec-Adrian,Marcin
Nie znoszę , po prostu nie znoszę tych nowoczesnych imion typu- Daria,Nataniel,Diana,Kacper,Cypraian,Oliwia,Oliwier.. paskudne są.
Stare polskie imiona są ładne i najlepsze.
Guest_niki_*
Napisano 15 lipca 2007 - 17:19
Guest_Kociak_*
Napisano 15 lipca 2007 - 21:47
tylko ze wiesz jak to jest, teraz jest moda na stasie i zosie, a nie wiadomo na co bedzie moda jak same bedziemy rodziły. moze wlasnie wtedy przyjdzie moda na takie nowoczesne imionastraszna moda się na nie zrobiła
Guest_niki_*
Napisano 17 lipca 2007 - 18:07
dam dziecku na imie tak, jak mi sie bedzie po prostu podobac i nie bede patrzyla na to, czy w okolicy nie ma nikogo o takim imieniu czy tez prawie wszyscy tak maja
w pełni się pod tym podpisuje. wazne zeby sie nam podobało i chyba to zeby sie zle nie kojarzylo z jakas osoba (co sie czesto staje punktem pierwszym w selekcji), a trudno przewidziec co bedzie popularne za jakis czas.
moja mama jak rodziła chciała mi dac na imie Adriana. kobitki w szpitalu powiedzialy ze co druga dziewczynka to Adriana, wiec po naradach wymyslili "oryginalne" imie Monika. Tyle ze wszedzie gdzie jestem jest co najmniej kilka Monik, a Adriany znam tylko 2
Napisano 17 lipca 2007 - 22:21
dam dziecku na imie tak, jak mi sie bedzie po prostu podobac i nie bede patrzyla na to, czy w okolicy nie ma nikogo o takim imieniu czy tez prawie wszyscy tak maja
No i prawidłowo
w pełni się pod tym podpisuje. wazne zeby sie nam podobało i chyba to zeby sie zle nie kojarzylo z jakas osoba (co sie czesto staje punktem pierwszym w selekcji), a trudno przewidziec co bedzie popularne za jakis czas.
moja mama jak rodziła chciała mi dac na imie Adriana. kobitki w szpitalu powiedzialy ze co druga dziewczynka to Adriana, wiec po naradach wymyslili "oryginalne" imie Monika. Tyle ze wszedzie gdzie jestem jest co najmniej kilka Monik, a Adriany znam tylko 2ale kto to mógł przewidziec
hie hie, jam jest Weronisława , a miałam mieć Malwina. Całe szczęście nie mam:)
U mnei w domu w sumie same takie rzadko spotykane imiona.. Moja babunia KamiLLa ( przez 2 L , jeśli ktoś nie zauważył), tatuń Eugeniusz, no mama Beata - nic specyficznego, ale też nie tak popularne jak Asie, Kasie itp
Mój brat Kajetan, ja Weronika (
Napisano 18 lipca 2007 - 08:11
Napisano 18 lipca 2007 - 20:00
A co MArceliny, hehe . różnie;) Marcyś, Marcel, Marcepan:P:P
Co nam ślina na jęzor przyniesie
Napisano 24 lipca 2007 - 15:49